MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Κένεθ Μπράνα κλείνει τους λογαριασμούς του με την Άγκαθα Κρίστι

Η ταινία «Μυστήριο στη Βενετία» είναι το φιλμ που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των περισσότερων θεατών αυτή την εβδομάδα.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Μυστήριο στη Βενετία

Η εκδοχή του Βρετανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Κένεθ Μπράνα πάνω στις περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρώ, για πρώτη φορά παρεκκλίνει των γραμμών ενός τυπικού whodunit της Άγκαθα Κρίστι. Το «Μυστήριο στη Βενετία» βασίζεται μεν στο κλασικό «Πάρτι για δολοφόνους» της θρυλικής συγγραφέως αλλά γρήγορα αντιλαμβανόμαστε  πως έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρόαιμο θρίλερ που φέρνει φαρδιά-πλατιά την προσωπική υπογραφή του Μπράνα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ήρωας κανενός

Το «Ήρωας κανενός» του Αλέν Γκιροντί είναι μια  ερωτική σάτιρα που απλώνει τον προβληματισμό (αλλά και τη μεγάλη καρδιά της) πάνω από την πόλη του Κλερμόν-Φεράν, την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου ένας μοναχικός νεαρός άντρας ερωτεύεται μια μεσήλικη πόρνη.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Γάμος αλά ελληνικά 3

Επιστροφή της Νία Βαρντάλος στο χιτ που της χάρισε εκτός από τη διασημότητα και μια οσκαρική υποψηφιότητα. Όμως το «Γάμος αλά ελληνικά 3» είναι τίγκα στα κλισέ και το φολκλόρ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Σιχάθηκα τον εαυτό μου

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιτριολικό «Σιχάθηκα τον εαυτό μου» του Κρίστοφερ Μπόργκλι που αφηγείται με πιο σατανικό τρόπο η Σίγκνε ανταγωνίζεται τον καλλιτέχνη φίλο της Τόμας ο οποίος αποκτά ξαφνικά δημοσιότητα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Αχώριστοι

Το animation «Αχώριστοι» που απευθύνεται σε μικρούς θεατές κυρίως, αφηγείται τις περιπέτειες μιας ζωντανής μαριονέτας που το σκάει από ένα κουκλοθέατρο.
Αίθουσες προβολής

Μανχάταν

Το θαυμάσιο «Μανχάταν» του Γούντι Άλεν που αποτελεί έναν ύμνο στην αγαπημένη του πόλη, τη Νέα Υόρκη, ξαναβγαίνει και πάλι στις αίθουσες.
Αίθουσες προβολής

Old boy

Τέλος, έχουμε ακόμη μια σημαντική επανακυκλοφορία που αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες του 21ου αιώνα. Το πολυαγαπημένο στη χώρα μας «Old boy» του νοτιοκορεάτη Παρκ Τσαν-γου, είναι μια συγκλονιστική μοντέρνα τραγωδία με σκηνές που σοκάρουν.
Αίθουσες προβολής 

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b