MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

10 θρυλικά hits των Abba που ανυπομονούμε να ακούσουμε στο Ellinikon Experience Park

Η Abba Revival Band, η πλέον κορυφαία Abba Tribute Band καταφτάνει στο Ellinikon Experience Park κι εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να ακούσουμε τις αγαπημένες μας επιτυχίες και να ζήσουμε την πιο ποπ εμπερία.

author-image Ειρήνη Δερμιτζάκη

Αν είστε νοσταλγοί της παλιάς, καλής iconic disco-pop μουσικής, αν το comfort movie σας είναι το Mamma Mia και φυσικά αν είστε πιστοί θαυμαστές του εμβληματικού συγκροτήματος των Abba, είστε στο σωστό αφιέρωμα. Στο σωστό μέρος, τώρα, θα είστε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, αν βρεθείτε στο Ellinikon Experience Park, εκεί όπου θα στηθεί μια γιορτή προς τιμήν του αγαπημένου συγκροτήματος που σημάδεψε την παγκόσμια ποπ, με πρωταγωνιστές τους Abba Revival Band. Έχοντας καθιερωθεί πλέον από τα βρετανικά βραβεία «National Tribute Awards», ως «η καλύτερη Abba Tribute Band», έρχονται να μας υπενθυμίσουν το μεγαλείο των ιστορικών Abba, χαρίζοντάς μας μια μοναδική εμπειρία. Σε αυτή τη βραδιά αξίζει να πάτε για έναν ακόμα λόγο: Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούμε να ακούσουμε όσα περισσότερα τραγούδια γίνεται, όμως (με μεγάλη δυσκολία) διαλέξαμε 10 και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

#1 Waterloo (1974)

Δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με άλλο τραγούδι, παρά μόνο με το νικητήριο Waterloo. Ήταν 1974, όταν οι Abba σάρωσαν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και έκαναν ολόκληρη την Ευρώπη να χορεύει στους ρυθμούς τους. Έκτοτε το φαινόμενο Αbba θα στιγμάτιζε για πάντα την παγκόσμια disco-pop σκηνή, διαδεχόμενο την μία επιτυχία μετά την άλλη.

#2 Mamma Mia (1975)

Ο χαρακτηριστικός ήχος του καλίμπα στο ξεκίνημα του τραγουδιού είναι ασύγκριτος. Ακόμα κι αυτοί που δεν γνωρίζουν το ποπ συγκρότημα (πόσοι είστε αλήθεια;) δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν ακούσει αυτό το τραγούδι. Εκτός από το ότι το τραγούδι έγινε αμέσως No. 1 στα βρετανικά charts, αποτελεί έως και σήμερα ένα από τα πιο γνωστα και εμβληματικά τραγούδια στην ιστορία. 33 χρόνια αργότερα, μάλιστα, γίνεται ταινία με την Μeryl Streep και μας χαρίζει μια εκπληκτική και παιχνιδιάρικη εκδοχή του τραγουδιού που δύσκολα θα ξεχάσουμε.

#3 Lay All Your Love On Me (1981)

Don’t go wasting your emotion, πηγαίνετε να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως με τους Abba Revival Band, καλύτερα. Ένα από τα καλύτερα dance τραγούδια όλων των εποχών, σε 80s διάθεση αυτή την φορά, το Lay All Your Love On Me είνα ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε για να νιώσουμε ότι αιωρούμαστε πάνω από το έδαφος. Από τα δεκάδες remixes, στις διασκευές στα θεατρικά musical και φυσικά στην ταινία του 2008, μέχρι και στο trend toy TikTok που διήρκησε για πολλούς μήνες, η επιτυχία από έβδομο άλμπουμ τους, “Super Trouper” είναι χαραγμένη στις καρδίες μας.

#4 Don’t Shut Me Down (2021)

Κάνουμε ένα πολυ γρήγορο fast-forward στο 2021, κατά το οποίο βρεθήκαμε προ εκπλήξεως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Abba μας αιφνιδίασαν, κυκλοφορώντας το έννατο και τελευταίο -σύμφωνα με τον Björn Ulvaeus- άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο “Voyage”. Το τραγούδι μας χαρίζει μια μοναδική αίσθηση, ξεκινώντας απαλά και συνεχίζοντας με έναν εθιστικό disco ρυθμό. Η μπάντα κατάφερε να μας ταξιδέψει πίσω στα 70s και ανυπομονούμε να το ακούσουμε.

#5 Chiquitita

Chiquitita you and I know… ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια των Abba. Αποτελεί μια ωδή στην φιλία και την αισιοδοξία. Κυκλοφόρησε το 1979 ως το πρώτο single του δίσκου Voulez-Vous. Παρά την ταλαιπωρία που υπέστη η Anni-Frid Lyngstad, στη διάρκεια των γυρισμάτων του βίντεο κλιπ, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, το συγκρότημα κατάφερε να μας μεταφέρει ένθερμα το ουσιαστικό μηνυμα πίσω από το τραγούδι, με άλλη μια ανεβαστική μελωδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Goran Bregovic για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Άλσος12.09.2018

#6 S.O.S (1975)

Σε έναν ιδανικό κόσμο ίσως έκανε guest και ο Pierce Brosnan να μας τραγουδήσει μια στροφούλα. Έτσι, για να θυμηθούμε τα παλιά. Το S.O.S, από το άλμπουμ του 1975, “ABBA”, θεωρείται από πολλούς το καλύτερο τραγούδι του συγκροτήματος. Οι στίχοι μιλούν για έναν αβάσταχτο χωρισμό και την αβεβαιότητα του μέλλοντος χωρίς τον άνθρωπο που μέχρι τώρα αγαπούσες.

#7 Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) (1979)

Από την λίστα μας, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το Gimme, Gimme, Gimme (A Man After Midnight). Το τραγούδι συγκαταλέγεται στα πιο αξιομνημόνευτα χορευτικά και disco τραγούδια, με χαρακτηριστική μελωδία και στίχο που επαναλαμβάνεται συνεχώς στο μυαλο σου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το μπερδεύουν με το εξίσου εθιστικό “Hung Up” της Madonna, καθώς έχει δανειστεί την πασίγνωστη μελωδία του τραγουδιού.

#8 The Winner Takes it All (1980)

Άντε χορέψαμε, τραγουδήσαμε κεφάτα, ας κλάψουμε και λίγο βρε. Το “The Winner Takes it All” δεν χρειάζεται συστάσεις. Από την εκπληκτική ερμηνεία των Agnetha Fältskog και Anni-Frid Lyngstad, την κατάθεση ψυχής της Meryl Streep στην ταινία του 2008, μέχρι και την απολαυστική απόδοση των Abba Revival Band, δεν υπάρχει στιγμή που να ακούμε αυτό το τραγούδι και να μην συγκινούμαστε. Και είμαστε έτοιμοι να το ζήσουμε και από κοντά…

#9 Take A Chance On Me (1977)

Επιστρέφουμε στην κεφάτη διάθεση και το “Take A Chance On Me” του 1977. Ένας ύμνος στο φλερτ και τη διεκδίκηση με τον πιο διασκεδαστικό και χορευτικό ρυθμό. Είναι από τα τραγούδια που ό,τι και να έχει συμβεί σου ανεβάζει αμέσως την διάθεση. Πριν την επίσημη κυκλοφορία του είχε τον τίτλο “Billy Boy” και αποτελεί ολοκληρωτικά έναν αυτοσχεδιασμό εκ μέρους των Benny Andersson και Björn Ulvaeus, οι οποίοι απέδωσαν τον πιο ενεργητικό και ξεσηκωτικό ρυθμό.

#10 Dancing Queen (1976)

Βασίλισσα του χορού, νέα, γλυκιά, μόνο 17· το συγκεκριμένο τραγούδι μας κάνει να αισθανόμαστε ακριβώς έτσι. To lead single του τέταρτου δίσκου των Abba, με τίτλο “Arrival”, στην πρωταρχική του μορφή ονομαζόταν “Boogaloo”. Ακούγοντάς το, μεταφερόμαστε αυτόματα σε μία ντίσκο στη δεκαετία του 70′, φορώντας αστραφτερά ρούχα και ίσως ένα πολύ αμφισβητίσιμο κούρεμα. Το Dancing Queen θα έχει για πάντα αυτή την επίδραση πάνω μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Όλες οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Σεπτέμβριο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Abba Revival Band στο Ellinikon Experience Park
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, 21:00
Τιμή εισιτηρίου:12€

Εισιτήρια: more.com

Tα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b