MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Πριν φας το πιο καυτερό πιάτο του πλανήτη, πρέπει να κάνεις υπεύθυνη δήλωση

Πιάτο που προέκυψε από τις γειτονιές των Μπαγκλαντεσιανών μεταναστών στο Birmingham.

Photo by Raman on Unsplash
Photo by Raman on Unsplash
Monopoli Team

Δεν είναι εύκολο να πεις με ακρίβεια ποιο είναι το πιο καυτερό πιάτο του πλανήτη και αυτό οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Αρχικά ότι δεν είναι εύκολα μετρήσιμο το πόσο πικάντικο είναι κάτι. Αφετέρου, εφόσον μιλάμε για πιάτα, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια εκδοχές της ίδιας συνταγής.

Παρόλα αυτά, έχει εντοπιστεί ένα πιάτο που θεωρείται, συμβατικά μάλλον, το πιο καυτερό πιάτο του πλανήτη. Πρόκειται για το περίφημο Phaal Curry που είναι ένα πιάτο που προέρχεται από ασιατικά εστιατόρια της πόλης του Birmingham στη Μεγάλη Βρετανία και κατά βάση από τις γειτονιές των Μπαγκλαντεσιανών μεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό χαβιάρι με 113.600 δολάρια το κιλό έως τρούφες – Τα 10 πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο12.09.2018

Το Phaal Curry ή αλλιώς fall ή απλά fal είναι ουσιαστικά μία συνταγή με βάση την ντομάτα όπου το curry συνδυάζεται με κάποια πρωτεϊνή, πιο συχνά με κοτόπουλο. Στις περισσότερες εκδοχές του, το συγκεκριμένο πιάτο μαγειρεύεται με περισσότερες από δέκα πιπεριές μερικές εκ των οποίων είναι οι πλέον καυτερές του πλανήτη.

Μεταξύ των πιάτων αυτών είναι και η περιβόητη bhut jolokia, γνωστή και ως πιπεριά-φάντασμα, η οποία θεωρείται η πιο καυτερή πιπεριά του πλανήτη. Στο συγκεκριμένα πιάτο, η πιπεριά-φάντασμα μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες καυτερές πιπεριές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Δηλητήριο”: Το τρομακτικό ντοκιμαντέρ του Netflix που αποκαλύπτει όλη τη “βρώμικη αλήθεια για το φαγητό μας”12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα  εδώ

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b