MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Από χαβιάρι με 113.600 δολάρια το κιλό έως τρούφες – Τα 10 πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο

Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε την τροφή για να επιβιώσουμε ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν μερικές από τις πιο εξεζητημένες γεύσεις του κόσμου.

Photo by Kina on Unsplash
Photo by Kina on Unsplash
Monopoli Team

Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε την τροφή για να επιβιώσουμε, με πολλούς από εμάς να νιώθουμε στο «πετσί» μας, πόσο πιο δύσκολη είναι η κάλυψη αυτής της βασικής ανάγκης, με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη εδώ και πολλούς μήνες.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που ανήκουν στην «αφρόκρεμα» της ελίτ, που έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν μερικές από τις πιο εξεζητημένες γεύσεις του κόσμου, με το ανάλογο… τίμημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEpic OneWater Brew: Έφτιαξαν μπύρα από ανακυκλωμένο νερό12.09.2018

Χαβιάρι: «Μάχη» 3 ποικιλιών για την κορυφή

Ο 51χρονος ιχθυοκαλλιεργητής Γουόλτερ Γκρουλ και η οικογένειά του από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας συγκεκριμένα, «κρύβονται» πίσω από το χαβιάρι Strottarga Bianco που πωλείται στην αστρονομική τιμή των 113.600 δολαρίων το κιλό! Για να γευτεί κανείς αυτή η ακριβή «λιχουδιά» με την ιδιαίτερη γεύση, καλείται να το κάνει μόνο κατόπιν ειδικής παραγγελίας απευθείας απο το εστιατόριο Grüll. Οι οξύρρυγχοι που εκτρέφουν οικογενειακώς χρειάζονται 14-16 έτη ωρίμανσης, ενώ πασπαλίζονται άφθονα και ένα στρώμα βρώσιμου χρυσού 22 καρατίων.

Επομενο στη λίστα, το χαβιάρι Almas, με το κόστος του να υπολογίζεται σε 34.500 δολάρια το κιλό. Είναι σπάνιο και προέρχεται αποκλειστικά από τον ιρανικό Beluga (γνωστό επίσης ως Huso Huso). Μάλιστα, το χαβιάρι Almas διαθέτει μεγάλους σε διάμετρο κόκκους, και απαλή, βουτυρώδη γεύση. Παράλληλα, η τιμή του για πολλά πορτοφόλια είναι απλησίαστη, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη σπανιότητα των οξύρρυγχων, ηλικίας άνω των 100 ετών, που διαθέτουν πιο σπογγώδη υφή από τα νεότερα ψάρια, σύμφωνα με το EHL Insights.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 50 χειρότερα φαγητά στον κόσμο – Ένα ελληνικό στη λίστα12.09.2018

Από την πλευρά του, το χαβιάρι Beluga, είναι επίσης ένα από τα πιο πολυτελη εδέσματα που μπορεί να απολαύσει κάποιος και συνώνυμο των επίσημων γιορτών και γενεθλίων, με το κόστος του να υπολογίζεται στα 24.000 δολάρια το κιλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 6 κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί του κόσμου για το 202312.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b