MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Τρομεροί Γονείς, του Ζαν Κοκτώ για 3η χρονιά στο Θέατρο Radar

Οι «Τρομεροί Γονείς» του Ζαν Κοκτώ, ένα έργο για τις οικογενειακές σχέσεις, τη δύναμη του έρωτα και την ατομική ελευθερία, παρουσιάζεται, για τρίτη χρονιά, στο Θέατρο Radar, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

Monopoli Team

Το έργο του Ζαν Κοκτώ «Τρομεροί Γονείς» θα παρουσιαστεί για τρίτη χρονιά στο θέατρο Radar μετά από τη μεγάλη καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία που έχει ήδη γνωρίσει. Η σκηνοθεσία, η μετάφραση και η δραματουργική επεξεργασία είναι της Αναστασίας Παπαστάθη, η οποία τοποθετεί τη δράση του έργου από το Παρίσι του 1938 (χρονιά που γράφτηκε το έργο) στην Αθήνα του σήμερα.

Ένα έργο για τις οικογενειακές σχέσεις, για την δύναμη του έρωτα και την ατομική ελευθερία. Ο Ζαν Κοκτώ δεξιοτέχνης της μυθοπλασίας στήνει έναν δυνατό μύθο και αφήνει τις συγκρούσεις να εξελιχθούν με ανατροπές, αποκαλύψεις, απρόοπτα και τις κωμικές καταστάσεις να διαδέχονται τις δραματικές αποφορτίζοντας το συγκρουσιακό τοπίο.

Τρομεροί Γονείς, του Ζαν Κοκτώ για 3η χρονιά στο Θέατρο Radar

Λίγα λόγια για το έργο

Η μάνα αποξενωμένη από τον άντρα της, έχει εξαρτηθεί από τον γιο της. Η ανύπαντρη αδελφή της που ζει μαζί τους έχει αναλάβει να τους συντηρεί αφού κανείς δεν εργάζεται σε αυτό το σπίτι και εκείνη είναι η μόνη που μπορεί να διαχειριστεί την περιουσία από την κληρονομιά που άφησε ο πλούσιος θείος στις δυο αδερφές.

Όλα δείχνουν ισορροπημένα σε αυτή την οικογένεια. Η διαβητική μάνα χειραγωγεί μέσω της αρρώστιας της και της κυκλοθυμίας της, η θεία ελέγχει με την εξουσία του χρήματος και την εμμονή της για την τάξη και ο μπαμπάς καλύπτει την μοναξιά του με μικρές αποδράσεις σε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Τι γίνεται όμως όταν ο γιος ερωτεύεται και θέλει να σπάσει τα δεσμά της οικογένειας; Πως θα το διαχειριστεί αυτό η μάνα που χάνει τον γιο της; Και ο κρυφός έρωτας της θείας για τον άντρα της αδερφής της θα εκδηλωθεί;

Η παλιότερη γενιά αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με την νέα γενιά που διεκδικεί την δική της ταυτότητα. Το έργο αφενός καταγράφει τις σχέσεις των μελών μιας οικογένειας, αφετέρου δίνει την δυνατότητα να ερευνηθούν πιο εξειδικευμένα θέματα όπως οι σχέσεις εξάρτησης που καλλιεργούνται μέσα στην οικογένεια, η ελεγκτική συμπεριφορά του γονέα, η ανάγκη αυτονόμησης του παιδιού, πως διαμορφώνονται οι ρόλοι μέσα στην οικογένεια, πως αλληλοεπιδρούν τα μέλη μεταξύ τους, αλλά και πως επηρεάζει η ποιότητα σχέσης των γονέων την διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη στο Θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου12.09.2018

Ανοιχτός διάλογος με το κοινό

Το Θέατρο Radar για τρίτη χρονιά τον ανοιχτό διάλογο με το κοινό ύστερα από την μεγάλη ανταπόκριση που σημείωσε τις δυο προηγούμενες χρονιές και προσθέτει 3 νέες ημερομηνίες, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, την Κυριακή 24 Μαρτίου και την Κυριακή 21 Απριλίου.

Την συζήτηση συντονίζει και πάλι η έμπειρη ψυχοθεραπεύτρια Θεραπεία Στάμου Μαζαράκη με την παρουσία του θιάσου. Ενώ την εισήγηση επιμελείται η Αναστασία Παπαστάθη.

Μετά το τέλος της παράστασης μεσολαβεί ένα μικρό διάλειμμα και στην συνέχεια οι θεατές έχουν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να συμμετάσχουν ενεργά στο ανοιχτό διάλογο με τα θέματα που προκύπτουν από το έργο.

Αξιοσημείωτα θέματα είναι :
  • Οι σχέσεις γονέων παιδιών, οι πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις και οι ψυχολογικές τους διαστάσεις.
  • Η εξαρτητική σχέση γονέων παιδιών με εξειδίκευση την σχέση μητέρας γιου.
  • Η άσκηση εξουσίας μέσω του χρήματος.
  • Πως αντικατοπτρίζονται οι σχέσεις της οικογένειας στην κοινωνία.
  • Επίσης πολλά θέματα προκύπτουν από την προσωπική σύνδεση και βιωματική σχέση του κάθε θεατή με το έργο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Αναστασία Παπαστάθη
Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη

Σκηνικά: Κυριακή Πανούτσου
Κοστούμια: Κυριακή Πανούτσου
Μουσική: Μουσική Επιμέλεια: Πάνος Φορτούνας
Φωτισμοί: Αναστασία Παπαστάθη

Παίζουν: Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Μαυροματάκη, Αναστασία Παπαστάθη, Πάνος Κούλης, Ευδοκία Ασπρομάλλη

Διάρκεια: 90' (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15€. Εκπτωτικό: 12€ (Φοιτητές / ΑμΕΑ / Άνεργοι/ Άνω των 65). Τις Παρασκευές γενική είσοδος 12¬€. Προπώληση: 10€ έως 5/10/2023
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 6 Οκτωβρίου 2023
Πληροφορίες: Πληροφορίες/Κρατήσεις: Στο ταμείο του θεάτρου 210 9769294. Προπώληση: viva.gr.
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Δημήτρης Τσολάκης
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/theater-radar/tromeroi-goneis/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Radar, Πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Αθήνα. Τηλ: 210.97.69.294 | https://radartheater.gr/
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κέντρο
Radar
Απο 06/10/2023 εως 28/04/2024
Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93
Παρασκευή/Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 19:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b