MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πάμε μια καλοκαιρινή βόλτα στην Καισαριανή;

Από το άλσος του Σκοπευτηρίου μέχρι τα γραφικά ταβερνάκια, η γειτονιά της Καισαριανής είναι ιδανική για μια καλοκαιρινή βόλτα στην πόλη.

Μνημείο Πεσόντων (Φωτογραφία: Σπύρος Χαϊντούτης)
author-image Σπύρος Χαϊντούτης

Από τα κρυφά διαμάντια της Αθήνας, η Καισαριανή, με τα ανθισμένα σοκάκια, τα αναζωογονητικά πάρκα και τα ιστορικά μαγαζιά της, αποτελεί την ιδανική γειτονιά για μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βόλτα στην πόλη.

Σκοπευτήριο Καισαριανής (Φωτογραφία: Σπύρος Χαϊντουτης)

Με πλούσια ιστορία από τα βυζαντινά χρόνια, που εμπλουτίστηκε από την Μικρασιατική ταυτότητα του προσφυγικού συνοικισμού, η Καισαριανή αποτελεί σύμβολο αντίστασης, φιλοξενίας και καλοπέρασης. Πηγαίνοντας μια βόλτα από τη γειτονιά της Καισαριανής, μπορείτε να συνδυάσετε τη διασκέδαση, το καλό φαγητό και την επαφή με την φύση και την ιστορία.

Spots

Για περπάτημα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Μια αφορμή για περίπατο στη φύση αποτελεί το άλσος της Καισαριανής. Ένας καταπράσινος προορισμός στο κέντρο της πόλη, ένα μικρό και φροντισμένο πάρκο γεμάτο χρώμα και ιστορία. Το σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα σύντομο διάλλειμα από την φασαρία της πόλης, ιδανικό για όλες τις ηλικίες. Πλακόστρωτα μονοπάτια για περίπατο και καφέ στο χέρι, παιδική χαρά και γήπεδα αν έχετε οικογένεια και καταπράσινοι χώροι για πικνίκ με φίλους.

Σκοπευτήριο Καισαριανής (Φωτογραφία: Σπύρος Χαϊντούτης)

Ακόμα, το πάρκο φέρει και μια ιστορική βαρύτητα, καθώς είναι σύμβολο αντίστασης. Στο Σκοπευτήριο της «αντάρτισσας» Καισαριανής, που πήρε το όνομα του προς τιμήν των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς την πρωτομαγιά του 44, μπορείτε να επισκεφτείτε το συγκλονιστικό μνημείο των πεσόντων και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. (Οι επισκέψεις στον χώρο γίνονται κατόπιν ραντεβού, εκτός από την πρωτομαγιά που είναι ανοιχτά για όλους.)
Διεύθυνση: Ερυθρού Σταυρού 31α, Καισαριανή 161 21

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤριήμερο με θέα: Η πρώτη έξοδος στις καλοκαιρινές ταράτσες της Αθήνας12.09.2018

Μια «δροσερή» Εξόρμηση στην Καλοπούλα

Φωτογραφία: Σπύρος Χαϊντούτης

Στους πρόποδες του Υμηττού, μπορείτε να ζήσετε μια μαγική εμπειρία, ιδανική για μια σύντομη καλοκαιρινή εκδρομή στη φύση, λίγο πιο έξω από την πόλη. Στην Καλοπούλα μπορείτε να επισκεφτείτε την πανέμορφη ιστορική Μονή Καισαριανής με την βυζαντινή αρχιτεκτονική της, να κάνετε πεζοπορία σε ένα δροσερό και καταπράσινο δάσος και να καταλήξετε στο μοναδικό δημοτικό αναψυκτήριο Καισαριανής. Καθισμένοι στα ξύλινα τραπέζια δίπλα στα δέντρα, μπορείτε κάτω από τη σκιά τους να φάτε, να πιείτε και να χαλαρώσετε. Θα βρείτε αναψυκτικά, χειροποίητες πίτες και σπιτικά φαγητά σε χαμηλές τιμές.
Βρίσκεται στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Καισαριανής & Βύρωνος

Τα ταβερνάκια στην Κεντρική Πλατεία Καισαριανής

Η κεντρική πλατεία Καισαριανής – ή όπως μετονομάστηκε πρόσφατα- Πλατεία Παναγιώτη Μακρή- αποτελεί πόλο έλξης και σημείο συνάντησης για όλες τις ηλικίες, αφού είναι γνωστή για το φαγητό και την φιλοξενία της.  Εκεί μπορείτε να ανακαλύψετε ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και ιστορικά κουτούκια, επηρεασμένα από τους πρόσφυγες του Μικρασιατικού πολιτισμού.

Φωτογραφία: Δήμος Καισαριανής

Γευστικές διαδρομές!

Για καφέ στον Στυλίτη

Ένας χώρος βγαλμένος σαν από παραμύθι, μέσα στα στενά της Καισαριανής είναι ο Στυλίτης. Συνδυάζει χαρακτηριστικά ενός γαλλικού μπιστρό με μπυραρία. Προσφέρει καφέ, ποτό και απολασυτικά γλυκά εδέσματα από το πρωί ως το βράδυ με την μουσική για όλα τα γούστα να εμπλουτίζει την εμπειρία. Χειροποίητοι χυμοί, μεγάλη ποικιλία σε τσάι και σε μπύρες είναι μερικές από τις  μπόλικες επιλογές που μπορείς να διαλέξεις. Σίγουρα, αυτό το μικρό καφέ αποτελεί έναν από τους στυλίτες-πυλώνες  της Καισαριανής.
Διεύθυνση: Νικομήδειας 3, Καισαριανή 161 22

Φωτογραφία: Στυλίτης, Facebook

Λαχταριστό brunch στο Mama Says

Το καλό φαγητό και η καλή παρέα μπορούν να γίνουν ένας υπέρτατος συνδυασμός, για μια ηλιόλουστη μέρα, στην ευρύχωρη αυλή του mama says. Γλυκά και αλμύρα πιάτα, χυμοί και κοκτέιλ είναι διαθέσιμα όλες τις ώρες. Φημίζεται για την ποικιλία του στα πιάτα του brunch, σερβίροντας φαγητό για όλα τα γούστα, ιδανικό και για χορτοφάγους. Το mama says αποτελεί ιδανική καλοκαιρινή έξοδο εφόσον ο κήπος του μαγαζιού σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Είναι αρκετά ήσυχο αν θέλεις να δουλέψεις το πρωί με το laptop σου και αρκετά φασαριόζικο εάν θες να πιεις μια κρύα μπύρα και να γνωρίσεις νέο κόσμο.
Διεύθυνση: Χίου 1, Καισαριανή 161 21

Καλό φαγητό στην Κυρά ζωή

Μία από τις πιο γνωστές για το καλό τους φαγητό ταβέρνες είναι εκείνη της Κυρά Ζωής στην πλατεία Καισαριανής. Για τους λάτρεις του θαλασσινού, η Κυρά Ζωή προσφέρει μεγάλη ποικοιλία σε ψάρια, μεζέδες και μια μοναδική παέγια θαλασσινών. Το ουζερί αυτό μετράει πάνω από 33 χρόνια στον χώρο της γαστρονομίας.
Διεύθυνση: Πλ. Αναγεννήσεως 5, Καισαριανή 161 21

Για μια κρύα απολαυστική μπύρα στο Beer garden Ritterburg

Το πρώτο γερμανικό εστιατόριο της Αθήνας (από το 1974) εδρεύει στην Καισαριανή και ειδικεύεται στα σνίτσελ και τις μοναδικές μπύρες. Γεύσεις βαυαρικές από Γερμανία και Αυστρία που δίνουν μια διαφορετική νότα στην βόλτα σου. Ιδανικό για όποιον θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό από την μεσογειακή κουζίνα με γεύσεις ευχάριστες για τον ουρανίσκο στην αυλή από πέτρα και ξύλο του μικρού γερμανικού μαγαζιού.
Διεύθυνση: 2ας Μαΐου 14, Καισαριανή 161 22

Το ξεχωριστό κουτούκι του Καλλίνικου

Ένα βήμα μακριά από την πλατεία Καισαριανής, βρίσκεται το Κουτούκι του Καλλίνικου, ένα από τα πιο ξακουστά κουτούκια της περιοχής. Ένας χώρος γεμάτος φωτογραφίες από τον ελληνικό κινηματογράφο και ελληνικό ρεμπέτικο για να απολαύσεις καλό κρασί και φαγητό. Η πέτρα στο εσωτερικό προσδίδει δροσιά ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Διεύθυνση: Ηρ. Πολυτεχνείου 109, Καισαριανή 161 21

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕξάρχεια: Πάμε μία βόλτα στα πιο όμορφα εξαρχειώτικα στέκια;12.09.2018

Για θερινό σινεμά στην Αιολία

Μέσα στο πάρκο του Σκοπευτηρίου βρίσκεται κρυμμένος ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος Αιολία. Λευκό χαλίκι, δροσιά από το άλσος και μυρωδιά φρεσκοψημένου ποπ κόρν σε κατακλύζουν κατά τη διάρκεια της ταινίας. Κάθε χρόνο, η Αιολία ανοίγει τις πόρτες στο κοινό με μια ευρεία γκάμα προβολών, από κλασικό κινηματογράφο έως και έργα του σήμερα, που έλκουν μέχρι και τους πιο απαιτητικούς σινεφίλ, ενώ κατά καιρούς φιλοξενεί μουσικές βραδιές και άλλα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου. Άλλωστε, το θερινό σινεμά είναι μια εμπειρία από μόνο του. (Η Αιολία φέτος θα υποδεχτεί το κοινό της από τις 16 Ιουνίου).

Φωτογραφία: Δήμος Καισαριανής

Βρίσκεται στο πάρκο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b