MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Το ADD και οι Κομήτες του: Το φεστιβάλ επιστρέφει δυνατά – για 4η φορά και σε νέο χώρο

Με τις ‘μηχανές‘ του στο φουλ, μεγάλα και νέα ονόματα, καινούργιο –με πρόταση- χώρο και δυο μέρες γεμάτες μουσική- το ΑDD βάζει δυναμικά μπροστά τον φετινό καλοκαιρινό συναυλιακό μαραθώνιο της πόλης.

Μαρία Μαρκουλή | 09.05.2023

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Και από το ξημέρωμα, λένε όσοι θα χορεύουν ακόμη.

ΑDD. Μέρες δύο. Ώρες μουσικής, πολλές (και διάφορες).

Το διήμερο Παρασκευής 12 και Σαββάτου 13 Μαΐου το ADD επιστρέφει για τέταρτη φορά, και υποδέχεται στις σκηνές του 61 καλλιτέχνες . Οι The Comet is Coming ανάμεσα σε αυτούς!

Προορισμός Βιομηχανική Ζώνη του Ρέντη. Συγκεκριμένα;

Ανάμεσα σε γήπεδα ποδοσφαίρου, σε αποθήκες και εργοστάσια , τρεις σκηνές σε κινηματογραφικό σκηνικό θα μοιραστούν τη δράση. Όχι μακριά. Σε απόσταση, 15 λεπτών από το κέντρο, με αμάξι.

Τρεις οι σκηνές και δροσερές (σε πρόλαβα). Μία, η μεγάλη , η κεντρική ανοιχτή, open air και δύο ημι-ανοιχτές κάτω από μεγάλες φεστιβαλικές τέντες (όπως και αλλού άλλωστε, δοκιμασμένα).

Σε αυτές (και όρεξη να έχεις) θα τρέξουν 32 ώρες μουσικής! Από το βράδυ, ως το πρωί με τις πόρτες να ανοίγουν στις 7μμ και τα πρώτα ονόματα να παίρνουν θέση στα κεντρικά μόλις μια ώρα αργότερα – ο Chevy Παρασκευή, ο METAMAN το Σάββατο.

Και ΟΚ, αυτό είναι γνωστό. Φεστιβάλ δεν είναι μόνο ό,τι συμβαίνει στις σκηνές, αλλά και γύρω από αυτές. Και το ADD ως εδώ έχει καταγράψει φεστιβαλικές εμπειρίες. Πρόσφατη άλλωστε, από τους ίδιους διοργανωτές (δες six d.o.g.s) μια ξεχωριστή εμπειρία κλάμπινγκ και ήχου- το The Wall of Sound του DVS1 στα σκοτεινά του «ΕΟΝ» (νέος χώρος και αυτός) στον Ελαιώνα. Όσοι το έζησαν μιλάνε για βραδιά που δεν ξεχνιέται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑADD 2023: Όλες οι πληροφορίες για το μεγαλύτερο dance event της Αθήνας12.09.2018

ADD και Έρχεται ο Κομήτης. Με άλλα λόγια The Comet Is Coming.

Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μουσικά σχήματα αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια σκηνή, με έδρα το Λονδίνο. Ο ήχος τους συναρπαστικός. Τίποτε σε αυτόν δεν προβλέπεται, τίποτε δεν ορίζεται. Κινούνται σαν κομήτες στο στερέωμα. Από τη τζαζ στο funk, από την ψυχεδέλεια στο punk, από το be bop στη free jazz…Ένα μείγμα με τις διαφορετικές «γεύσεις» μέσα σε αυτό, συχνά να εναλλάσσονται μπροστά. Όλα όσα προκύπτουν από την εκρηκτική συνύπαρξη τριών καταιγιστικών δυνάμεων της μουσικής.

Στο σαξόφωνο ο King Shabaka, που δεν είναι άλλος από τον Shabaka Hutchings των Sons of Kemet με απίστευτες, μεταξύ άλλων, συνεργασίες στο βιογραφικό του (San Ra Arkestra, Mulatu Astatke και άλλα εντυπωσιακά)- σαξόφωνό σαν από άλλο πλανήτη. Και ενώ ο Shabaka σηκώνει θύελλα, έρχεται απάντηση ανάλογης έντασης και μουσικής πρόκλησης. Στο πλάνο του Κομήτη μπαίνουν τα πλήκτρα, σύνθια κλπ του Dan Leavers – τον λέμε Danalogue για τις ανάγκες του έργου και αμέσως καταιγιστικά τα ντραμς του Betamax κατά κόσμο Max Hallett.

Φρέσκο, ορμητικό, διαστημικό, εκκωφαντικό αποτύπωμα στον σύγχρονο ήχο. Έμπνευση, ταλέντο, άλματα, πειραματισμός και θαυμαστή τεχνική. Όλα αυτά στο πιάτο, μέσα από το εξαιρετικό πρόσφατο άλμπουμ τους Ηyper-dimensional expansion beam.

Οι Comet δεν θεωρούν τους εαυτούς τους jazz σχήμα, το τονίζουν συχνά στις συνεντεύξεις τους. “…Μας έχουν χαρακτηρίσει τα πάντα, από astral rock ως cosmic jazz και space funk”. Καλό είναι αυτό, δεν είναι;

Ζεστοί ακόμη από το Coachella, το μεγάλο φεστιβάλ στην έρημο της Καλιφόρνιας, έρχονται ν΄ αλλάξουν αέρα, στου Ρέντη και στο δυστοπικό, φουτουριστικό σκηνικό του. Για πρώτη φορά στα μέρη μας.

Τα ονόματα – highlights του φετινού φεστιβάλ

Overmono

Το ADD κρατάει την υπόσχεσή του σαν το φεστιβάλ ηλεκτρονικού ήχου που θέλει να αγκαλιάζει διαφορετικές τάσεις και χρώματα.

Από τη νέα γαλλική house/funk σκηνή, με διασυνδέσεις και πονήματα μας έρχεται ο Folamour. Από το Μεγάλο Νησί ο Nightmares On Wax με την γκάμα των ήχων που χαρακτηρίζει τις μουσικές του.

Δώστε βάση στους Ουαλλούς Overmono (δηλαδή τα αδέλφια Tom & Ed Russell) που εδραιώνουν τη θέση τους σαν ένα από τα πιο δυνατά νέα ηλεκτρονικά live acts. Μετά από εμφανίσεις και συνεργασίες – με τον Joy Orbison μία από αυτές, τώρα κυκλοφορούν (από την XL Recordings) το Good Lies άλμπουμ τους ενώ κερδίζουν εντυπώσεις στα πιο μεγάλα φεστιβάλ, πρόσφατα και αυτοί στο Coachella.

Seth Troxler

Άλλο ένα αγαπημένο ντουέτο , οι 2ManyDjs (αδέλφια και εδώ, οι Dewaele) έχουν κεντρικό ρόλο το σαββατόβραδο, όπως και το duo των Groove Armada με τα απολαυστικά πάντα set τους. Αφού προηγηθεί το λάιβ του Βρετανού επίσης Rival Consoles.

Με κληρονομιά Ντιτρόιτ στην πλάτη του αλλά και Σικάγο house διατριβή ο Seth Troxler είναι από τα ραντεβού που δεν χάνονται, για όσους κρατήσουν δυνατά από Παρασκευή ως ξημέρωμα Σαββάτου.

Με αέρα θριάμβου από τη Νάπολη που γιορτάζει το πρωτάθλημα που κέρδισε η ομάδα της μετά από 33 χρόνια, έρχεται η Anfisa Letyago, από τα ταλαντούχα κορίτσια της σύγχρονης dance σκηνής. Aξίζει να τσεκάρεις με το μπρέκφαστ της Κυριακής.

Μεγάλα ονόματα, νέα ονόματα, υποσχόμενοι καλλιτέχνες, στο πλούσιο μενού της μουσικής. Αλλά και εκλεκτές επιλογές φαγητού, προτείνει το φεστιβάλ, με υπογραφές όπως η Pizza Dough και τα μπέργκερ του Tarantino.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑADD 2023: Όλες οι πληροφορίες για το μεγαλύτερο dance event της Αθήνας12.09.2018

Μια καινοτομία ακόμη από το ADD φέτος αφορά τον τρόπο που θα μπορεί κανείς να πληρώνει στα μπαρ και στις καντίνες, ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες ουρές και η ταλαιπωρία του κόσμου. Πρόκειται για ένα νέο app – αυτό του six d.o.g.s – μέσω του οποίου θα γίνονται όλες οι συναλλαγές. Θα μπορούν όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο να το κατεβάσουν, αλλά θα υπάρχει help desk στην είσοδο του φεστιβάλ, που θα βοηθάει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου
Βιομηχανική Ζώνη Ρέντη

Εισιτήρια:

Προπώληση 2η Φάση Μονοήμερο: 59€
VIP Προπώληση 2η Φάση Μονοήμερο: 89€
Προπώληση 2η Φάση Διήμερο: 109€
VIP Προπώληση 2η Φάση Διήμερο: 164€
Πόρτα Μονοήμερο: 69€
VIP Πόρτα Μονοήμερο: 99€
Πόρτα Διήμερο: 124€
VIP Πόρτα Διήμερο: 184€

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b