MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποια σημάδια φανερώνουν ότι τρώτε πολύ αλάτι και πώς να το μειώσετε

Το νάτριο υπάρχει παντού, σε τροφές που ίσως δεν περίμενε κανείς. Παρακάτω, θα δούμε τέσσερα σημάδια ότι τρώτε πολύ αλάτι.

@unsplash
Monopoli Team

Το νάτριο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο στο σώμα, γιατί συμβάλει στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών, στη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων και στην υποστήριξη των σωστών μυϊκών συσπάσεων. Όμως, ενώ το σώμα χρειάζεται νάτριο για να εκτελέσει αυτές τις λειτουργίες, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να βλάψει την υγεία σας.

Μια επισήμανση: Το αλάτι και το νάτριο δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το επιτραπέζιο αλάτι είναι κατασκευασμένο από χλωριούχο νάτριο, όχι μόνο από νάτριο. Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι περιέχει περίπου 2,3 γραμμάρια νατρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦρούτα και απώλεια βάρους: 4 μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε12.09.2018

Νιώθετε φουσκωμένοι

Όσο περισσότερο αλάτι καταναλώνετε, τόσο περισσότερο νερό θα κουβαλάτε. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό ακολουθεί το αλάτι λόγω όσμωσης. Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο να πείτε περισσότερο νερό όταν αισθάνεστε φουσκωμένοι, μπορεί στην πραγματικότητα να εξουδετερώσει τις επιπτώσεις της κατανάλωσης πολύ αλατιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Γιώργος Αδάμος του “Exis” μάς εντάσσει στην κουλτούρα των wellness retreats12.09.2018

Έχετε πρησμένα δάχτυλα

Ξυπνάτε το πρωί και ενώ δεν έχετε πάρει κιλά, νιώθετε τα δάχτυλα σας πρησμένα. Τι συμβαίνει; Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε καταναλώσει πολύ αλάτι και έχετε πρηστεί λόγω της κατακράτησης υγρών. Το σώμα πρέπει να διατηρήσει την ισορροπία υγρών και ηλεκτρολυτών, έτσι ώστε όταν παίρνουμε μεγάλες ποσότητες νατρίου, ο οργανισμός αυτομάτως προσπαθεί να κρατήσει όσο περισσότερο νερό μπορεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b