ΣΥΝΤΑΓΗ
Νηστίσιμο κέικ με χαλβά από το food blog Semina’s Home Recipes
Το πιο τέλειο νηστίσιμο κέικ με χαλβά, που θα λατρέψετε!

Monopoli Team
07.04.2023
A
A
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 220 γρ χυμός από φρέσκα πορτοκάλια
- 180 γρ ελαιόλαδο
- 220 γρ νερό βρύσης
- 350 γρ καστανή ζάχαρη
- 200 γρ Χαλβάς Αμύγδαλο
125 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ. Ταχίνι με πραλίνα φουντουκιού
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα, το νερό, το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη.
Στο μπολ με τα υγρά ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι.
Κόβουμε τον χαλβά σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσοΛιώνουμε την κουβερτούρα μέσα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το ταχίνι.
Μόλις ομογενοποιηθεί το γλάσο αφήνουμε να κρυώσει για 5-8 λεπτά και προσθέτουμε πάνω από το κέικ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγροτικά κουλουράκια (νηστίσιμα) από το food blog Semina’s Home Recipes12.09.2018
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές από το food blog Semina’s Home Recipes εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα (16-20/06)
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουνίου
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Οι έμποροι της Βενετίας με τoν Βασίλη Μπισμπίκη στο Cartel
Φιλαρέτη Κομνηνού: Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλησα να είμαι θεατής της ζωής
Καρκίνος των ωοθηκών: 5 facts + μία νέα εξέλιξη στη θεραπεία
Πετρολούκας Χαλκιάς: Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου
Hot or Not #171: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Καλοκαιρινοί έρωτες στη μεγάλη οθόνη: 10 ταινίες για να (ξανα)ερωτευτείτε
Σε αυτές τις αθηναϊκές αυλές και κήπους θα ξεχάσεις ότι είσαι στην πόλη