Ο άντρας στο υπόγειο
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΗ νέα ταινία του Φιλίπ Λε Γκε («Βόλτα με τον Μολιέρο») είναι ένα επίκαιρο κοινωνικοπολιτικό θρίλερ.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΠαντρεμένο ζευγάρι εβραϊκής καταγωγής το οποίο ζει στο Παρίσι, αποφασίζει να πουλήσει μια αποθήκη που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου που μένουν. Θα το αγοράσει ένας συνταξιούχος καθηγητής ιστορίας που αποδεικνύεται ότι είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος.
Μνήμες ανατριχίλας
Από τη στιγμή που οι Σιμόν και Ελέν διαπιστώνουν την ακροδεξιά ταυτότητα του αγοραστή προσπαθούν να ακυρώσουν την πώληση του υπογείου, όμως αυτό αποδεικνύεται ανέφικτο. Η κεντρική ιδέα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και η σκηνοθετική ματιά του Λε Γκε είναι αφιερωμένη στα μέσα με την οποία θα την κάνει ακόμη πιο ζουμερή.
Σε γενικές γραμμές ο σκηνοθέτης του ξεχωριστού «Βόλτα με τον Μολιέρο» τα καταφέρνει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η ανάλυση των χαρακτήρων έχει το βάθος και τα επιμέρους στοιχεία που χρειάζεται ένα τόσο απαιτητικό και άκρως επίκαιρο πρότζεκτ. Κάποιες λύσεις πάντως στο τελευταίο ημίωρο θα μπορούσαν να ήταν περισσότερο δουλεμένες και μακριά από ευκολίες ή υπερβολές.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Reclaiming the cloud(s): Τέχνη, πολιτική και κοινά στο TRANSEUROPA Festival 2026
- Τι βλέπουμε στην TV: Η Carrie του Στίβεν Κινγκ επιστρέφει δια χειρός Mike Flanagan
- Free City: Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
- 5 αλλαγές στο σώμα από την τακτική άσκηση – Τι δείχνει νέα μελέτη
- Λούκας Τβαρκόφσκι: Ήδη, δεν ζούμε σε δημοκρατικό περιβάλλον