MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου με 5 παραστάσεις για όλη την οικογένεια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου, στις 20 Μαρτίου, σας προτείνουμε πέντε συναρπαστικές παραστάσεις που πρέπει να δείτε λίγο πριν κατεβάσουν αυλαία την Κυριακή 9 Απριλίου.

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας | «Ροβινσώνας Κρούσος», σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αριστούλα Ζαχαρίου

Η γοητεία που ασκεί το θέατρο σε μικρές και μεγάλες ηλικίες είναι αδιαμφισβήτητη. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα παιδιά, μια καλή θεατρική παράσταση τους επιτρέπει να βιώσουν εμπειρίες σε πολλαπλά επίπεδα. Η ανεπανάληπτη αίσθηση να παρακολουθείς κάτι «ζωντανό», να παρασύρεσαι από τα ατέλειωτα «μονοπάτια» της μυθοπλασίας, να καλλιεργείς την ενσυναίσθηση, την οξυδέρκεια και τις γνώσεις σου για τον άνθρωπο και το σύμπαν που τον περιβάλλει, να διαμορφώνεις το προσωπικό σου αισθητικό γούστο, να στοχάζεσαι πάνω σε ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη και την κοινωνία, να μαθαίνεις την έννοια της διακριτικότητας και της συνέπειας που επιβάλλει η θέση σου ως θεατής, να περνάς ευχάριστα.

Αυτά και άλλα πολλά πολύτιμα «δώρα» προσφέρει απλόχερα η τέχνη του θεάτρου σε ένα παιδί. Στις 20 Μαρτίου, λοιπόν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για Παιδιά και Νέους. Με αφορμή το γεγονός σας παρουσιάζουμε πέντε παιδικές παραστάσεις για υπέροχες στιγμές ψυχαγωγίας μαζί με τα παιδιά σας, λίγο πριν το τέλος της χειμερινής θεατρικής σεζόν την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου.

«Οικογένεια Νώε», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου στο Θέατρο Πόρτα

Υπόθεση: Ο παππούς Νώε είναι ο μόνος ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας του που αντιλαμβάνεται την επικείμενη καταστροφή. Παρά τη δυσπιστία των υπολοίπων εργάζεται ακούραστα για να ολοκληρώσει την παράξενη, πελώρια κατασκευή του. Πρόκειται για μια «Κιβωτό» στην οποία τελευταία στιγμή θα καταφέρουν να  επιβιβαστούν ο Νώε με τους γιούς του, τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους. Συνεπιβάτες τους τα ζώα του ζωολογικού κήπου. Όλοι μαζί θα πρέπει να επιβιώσουν «εγκλωβισμένοι» εκεί έως ότου ο κατακλυσμός σταματήσει.

Η «Οικογένεια Νώε», το επίκαιρο όσο ποτέ έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, παρουσιάζεται έως τις 9 Απριλίου, στο Θέατρο Πόρτα. Η δημοφιλής ιστορία της «Κιβωτού» από την Παλαιά Διαθήκη «ζωντανεύει» επί σκηνής με σύγχρονους, καθημερινούς όρους ως μια μικρογραφία της ελληνικής οικογένειας του σήμερα και των προκλήσεων που καλείται  να αντιμετωπίσει. Με χιούμορ, σασπένς, στιγμές ιδιαίτερης συγκίνησης και την ακλόνητη πίστη πως η ελπίδα δεν πρέπει ποτέ να «σβήνει», η παράσταση θέτει ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, τα «σκαμπανεβάσματα» των οικογενειακών σχέσεων καθώς και το πρόσφατο βίωμα του αναγκαστικού εγκλεισμού και της συμβίωσης κάτω από αντίξοες συνθήκες στη σκιά ενός αβέβαιου μέλλοντος. *Παίζουν: Παύλος Παυλίδης, Ελένη Δαφνή, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Στέφη Ποuλοπούλου, Μαρία Μοσχούρη, Άλκης Μπακογιάννης, Σπύρος Μαραγκουδάκης.

Διάρκεια παραστάσεων έως 9 Απριλίου. Κάθε Σάββατο 17:00, Κυριακή 11:30 και 15:00.
Τιμές Εισιτηρίων:12€. Ανέργων, ΑΜΕΑ: 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333. | www.porta-theatre.gr.

«Ροβινσώνας Κρούσος», σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Υπόθεση: Ο νεαρός Ροβινσώνας Κρούσος αψηφά τις επιθυμίες των γονιών του για μια «τακτοποιημένη» ζωή και αποφασίζει να «πραγματοποιήσει» το όνειρό του ακολουθώντας τα «βήματα» εμβληματικών θαλασσοπόρων. Έτσι, λοιπόν, εκκινεί για μια συναρπαστική περιπέτεια, ένα ταξίδι επιβίωσης και αυτο-ανακάλυψης, όπου, ανάμεσα σε μοχθηρούς πειρατές, σοφούς παπαγάλους και κανίβαλους μετρ γαστρονομίας, θα ανακαλύψει το νόημα της πραγματικής φιλίας στο πρόσωπο ενός δίκαιου και ευγενικού Ιθαγενή, του Παρασκευά.

Ο «Ροβινσώνας Κρούσος» μετατρέπεται σε μια μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, η οποία παρουσιάζεται, έως τις 9 Απριλίου, στο Μέγαρο. Τατιάνα Λύγαρη (σκηνοθεσία) και Γιώργος Γαλίτης (διασκευή) παραδίδουν επί σκηνής το κλασικό μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε στην πιο «φωτεινή» εκδοχή του, προτρέποντας μάς να ακολουθούμε μεν -με μέτρο δε- τα όνειρα μας. Μια αισιόδοξη, αστεία, περιπετειώδης και τρυφερή ιστορία η οποία κοιτάζει «κατάματα» τα μεγάλα ερωτήματα που «γεννά» ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανεκτίμητη αξία της φιλίας, η οικουμενική «γλώσσα» της ειρήνης, της ισότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης, η προστασία του περιβάλλοντος και τα εναλλακτικά «μοντέλα» διαβίωσης, η σοφία του «απλού» ανθρώπου, η εργατικότητα καθώς και ο πλούτος που «κρύβεται» μέσα σε έναν καλό και συμπονετικό χαρακτήρα. *Παίζουν:Έλενα Βακάλη, Γιάννης Βαρβαρέσος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Σταύρος Μπέκας, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Σαμψών Φύτρος, Χρυσαλένα Χριστοπούλου | Και οι μουσικοί: Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπαλάμπρου, Άλκηστις Ραυτοπούλου, Εβελίνα Χαρκοφτάκη.

Διάρκεια παραστάσεων: Έως 9 Απριλίου 2023. Κάθε Σάββατο 15.00 και Κυριακή 11.30 π.μ. και 15.00.
Τιμές Εισιτηρίων:12 ευρώ (γενική είσοδος). Προπώληση: megaron.gr .
Νέος Εκθεσιακός Χώρος – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Ροβινσώνας Κρούσος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών12.09.2018

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης

Υπόθεση: Απελπισμένος από τα δεινά που επιφέρουν οι συνεχιζόμενες πολεμικές συγκρούσεις, ένας γεωργός από την Αττική, ο Τρυγαίος, αναλαμβάνει δράση, πετώντας μέχρι τον Όλυμπο, πάνω σε ένα σιχαμερό και τεράστιο σκαθάρι, για να ζητήσει τη βοήθεια των θεών. Εκεί, ωστόσο, μαθαίνει με τρόμο πως κουμάντο πάνω στα ανθρώπινα «πράγματα» κάνει πλέον ο Πόλεμος, ο οποίος έχει φυλακίσει την Ειρήνη σε μια σπηλιά. Αποστολή του Τρυγαίου να ενώσει όλους τους Έλληνες και μαζί να απελευθερώσουν την αιχμάλωτη θεά αποκαθιστώντας την ευημερία και την ομόνοια στον κόσμο.

Η «Ειρήνη», η κωμωδία του Αριστοφάνη με το διαχρονικό αντιπολεμικό μήνυμα, παρουσιάζεται, έως τις 9 Απριλίου, στο Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου. Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου διερωτάται «από τι υλικά φτιάχνεται το θέατρο;» και παραδίδει μια «κατάλληλη για ανηλίκους» διασκευή -πιστή στο πνεύμα του σπουδαίου κωμωδιογράφου- γεμάτη χιούμορ, τραγούδι, χορό και ευτράπελες καταστάσεις. Ο πόλεμος και η ειρήνη συγκροτούν τους δύο αντιτιθέμενους «πόλους» της παράστασης. Οι κακουχίες και τα βάσανα που προκαλεί ο πρώτος ενάντια στην ευδαιμονία, τη γαλήνη και την αφθονία που χαρίζει η δεύτερη. Κανένας δεν βγαίνει νικητής από τον πόλεμο, ενώ η ειρήνη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της ευτυχισμένης ζωής, σε αυτόν τον «ύμνο» στην ελευθερία, τη φύση και την ορθοφροσύνη, όπου το να πράξεις το σωστό υπερισχύει του ατομικού συμφέροντος. *Σκηνοθεσία – Διασκευή: Βασίλης Μαυρογεωργίου. Παίζουν: Νίκος Μαρνάς , Μαριλένα Μόσχου, Ελευθερία Παγκάλου, Δήμητρα Σταύρου, Νίκος Στεργιώτης.

Διάρκεια παραστάσεων έως 9 Απριλίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 12:00. 
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Ομαδικές Κρατήσεις: 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα, Τηλέφωνο: 2103222464.

Αισωπομαχίες!, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Υπόθεση: Δύο ξεροκέφαλοι Τράγοι πάνω σε ένα γεφύρι μαλώνουν για το ποιος θα το περάσει πρώτος, ένα αργόσχολο Τζιτζίκι κοροϊδεύει το εργατικό Μυρμήγκι που δουλεύει ακατάπαυστα όλο το καλοκαίρι για να εξασφαλίσει τροφή για τον χειμώνα, οι υπερόπτες Βοριάς και Ήλιος ανταγωνίζονται για το ποιος από τους δύο είναι πιο δυνατός, ένα κουτοπόνηρο και ύπουλο Φίδι προσπαθεί να ξεγελάσει έναν Κάβουρα για να τον φάει, δύο άσπονδοι σχολικοί «εχθροί», ο Λαγός και η Χελώνα, διαγωνίζονται σε έναν αγώνα δρόμου για τη θέση του ταχυδρόμου με αναπάντεχα αποτελέσματα…

Οι «Αισωπομαχίες!», μια φρέσκια ανάγνωση της ομάδας Μικρός Νότος πάνω σε πέντε αγαπημένους «αισώπειους» μύθους, παρουσιάζεται, έως τις 9 Απριλίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μικρός Νότος και Πέτρος Δαμουλής πραγματοποιούν μια «βουτιά» στη λαϊκή παράδοση και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μια διαδραστική και άκρως ψυχαγωγική εμπειρία, γεμάτη χιούμορ, ζωντάνια, ανατροπές, live μουσική, τραγούδια και μια παιγνιώδη διάθεση που καθιστά τη θεατρική εμπειρία σε ένα αμφίδρομο συλλογικό βίωμα. Διαχρονικά μηνύματα επεκτείνονται με σύγχρονους προβληματισμούς και, με αφετηρία την πεποίθηση πως οι «αδύναμοι» μπορούν να τα βάλουν με τους δυνατούς, αξίες όπως η φιλία, η ειρηνική συνύπαρξη, η εργατικότητα, η δικαιοσύνη, η ισότητα, η αλληλεγγύη και η σύνεση έρχονται στο «προσκήνιο» για να θριαμβεύσουν. *Σκηνοθεσία: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Xρύσα Διαμαντοπούλου, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Ομάδα Μικρός Νότος.

Διάρκεια παραστάσεων έως τις 9 Απριλίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 11.30πμ.
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ. Μειωμένο* εισιτήριο: 10 ευρώ (*ομαδικά>20 ατόμων, ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Πολύτεκνοι). Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης12.09.2018

«Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά στο θέατρο Κάππα

Υπόθεση: Λονδίνο 1944. Ένα κοριτσάκι μεικτής καταγωγής, η Λέτι, για να ξεφύγει από τους βομβαρδισμούς, μπαίνει στο τρένο με μια μικρή βαλίτσα και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της. Η μικρή θα καταλήξει σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, όπου -υπό την αυστηρή επιτήρηση της κηδεμόνας της κυρίας Πιρς-, θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της, θα συναντήσει τον νεαρό Κόνραντ καθώς και μια πολύ επιθετική…χήνα.

Η «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι», το πιο πρόσφατο και επίκαιρο όσο ποτέ έργο του δημοφιλούς συγγραφέα για παιδιά Μάικ Κένι, παρουσιάζεται, έως τις 9 Απριλίου, στο Θέατρο Κάππα. Ο Ηλίας Καρελλάς (σκηνοθεσία/σκηνογραφία/φωτισμοί) συνδυάζει επί σκηνής ηθοποιούς, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών «ζωντανεύοντας» μια συγκινητική και συνάμα διασκεδαστική ιστορία που μιλάει με ιδιαίτερο τρόπο για το σήμερα, πραγματευόμενη με ευαισθησία αλλά και ειλικρίνεια ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η απομόνωση, η ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία, ο πόλεμος, οι μαθησιακές δυσκολίες, η αγάπη, η ειρήνη και η αποδοχή της διαφορετικότητας. *Στον ρόλο της κυρίας Πιρς η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne. Μαζί της, στον ρόλο της μικρής Λέτι, η Εύα Βόγλη. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μάκης Νάνος και Φάνης Παυλόπουλος. Πρωτότυπη μουσική (και επί σκηνής): String Demons.

Διάρκεια παραστάσεων έως 9 Απριλίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 11:30.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€. Παιδικό: 9€. Πολύτεκνοι/Τρίτεκνοι: 9€. Ανέργων: 9€. | Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0770 7227.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Οικογένεια Νώε» στο Θέατρο Πόρτα12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b