MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Αισωπομαχίες!, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

5 γνωστοί μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, μέσα από τη μουσική, διαδραστική παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος, «Αισωπομαχίες!», που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Monopoli Team

Μετά από τον «Ραφτάκο των Λέξεων», η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει ξανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με μύθους του Αισώπου. Η παράσταση «Αισωπομαχίες!» παρουσιάζεται, από τις 5 Φεβρουαρίου 2023, σε κείμενο-σκηνοθεσία της ομάδας και του Πέτρου Δαμουλή και ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

«Αισωπομαχίες!»: Λίγα λόγια για το έργο

5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις!

Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου με κέντρο την ανάγκη για συνύπαρξη. Τα παιδιά, μέσα από τη λαϊκή παράδοση, ανακαλύπτουν ένα κόσμο ακέραιο, καθαρό, δίκαιο, που τείνει να ξεχαστεί.

Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, σε μία παράσταση όπου οι ιστορίες και η ζωντανή μουσική έχουν τον πρώτο λόγο.

Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά… αγνώριστοι! Μύθοι επίκαιροι, που έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν πολίτες μίας σύγχρονης κοινωνίας. Τα παιδιά συστήνονται με τους ηθοποιούς αλλά και με τα μουσικά όργανα, ζουν τα παθήματα και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων. Γνωστοί και αρχέτυποι μύθοι, βαθιά ριζωμένοι στην παράδοσή μας, συναντούν τα παιδιά του σήμερα.

Η παράσταση

Mε κέντρο της παράστασης την ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, μία παρέα -οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί- μιλάμε μέσα από ιστορίες και μύθους με ζώα, για αξίες ανεκτίμητες, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα, η συμφιλίωση…

[relart 1]

«Το Τζιτζίκι και το Μυρμήγκι», «Oι δύο Τράγοι», «Ο Βοριάς και ο Ήλιος», «Ο Κάβουρας και το Φίδι», «Ο Λαγός και η Χελώνα» συνθέτουν τη διαδραστική, μουσική παράσταση «Αισωπομαχίες!» που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Μία πολύχρωμη, γεμάτη ζωντάνια, μουσική και κίνηση, παράσταση, που “μιλάει” με αλληγορίες για τη ζωή – μέσα από παθήματα ζώων- και μας διδάσκει τη σπουδαιότητα των πιο υψηλών αξιών & ιδανικών!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, Πέτρος Δαμουλής

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Πέτρος Δαμουλής | Στίχοι τραγουδιών* Νίκος Αξιώτης
Χορογραφία: Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου

Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Xρύσα Διαμαντοπούλου, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Ομάδα Μικρός Νότος

Διάρκεια: Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ. Μειωμένο* εισιτήριο: 10 ευρώ (*ομαδικά>20 ατόμων, ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Πολύτεκνοι)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 5 Φεβρουαρίου 2023 έως 9 Απριλίου 2023
Πληροφορίες: Για παιδιά από 4+ | Προπώληση: mcf.gr, ταμείο του θεάτρου | www.mikrosnotos.gr | ticketservices.gr
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.30πμ | Η παράσταση τις καθημερινές επισκέπτεται σχολεία| Πληροφορίες για εκπαιδευτικούς στο 210 3803197
Διασκευή: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/mcf-aisopomaxies/
Πληροφορίες Χώρου: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b