MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Τα αγαπημένα μας μέρη για vegeterian/vegan φαγητό στην Αθήνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας στις 20 Μαρτίου, προτείνουμε 4+1 must visit μαγαζιά με υπέροχα vegeterian, αλλά και vegan πιάτα.

Μαριαλενα Μάλλιου | 18.03.2023

Την 2οή ημέρα του Μαρτίου γιορτάζουμε παγκοσμίως την χορτοφαγία και την Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας.

Η χορτοφαγία και η βασισμένη στα φυτικά προϊόντα διατροφή, όπως έχει αποδειχθεί και επιστημονικά, έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, ενώ ταυτόχρονα η υπερκατανάλωση ζωικών προϊόντων -και κυρίως κόκκινου κρέατος- επιβαρύνουν τον οργανισμό. Αυτά τα δεδομένα οδηγούν όλο και περισσότερους ανθρώπους στην αποχή από το κρέας -είτε μόνιμα, είτε περιστασιακά. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλά μαγαζιά που στηρίζονται στη vegeterian ή τη vegan φιλοσοφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα καλύτερα εστιτόρια της πόλης για τους sushi lovers12.09.2018

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας, αλλά και τις ημέρες της Σαρακοστής που διανύουμε, βρήκαμε και σας προτείνουμε 4+1 must visit μαγαζιά με υπέροχα vegeterian, αλλά και vegan πιάτα.

Happy Blender

Ένα από τα must visit σημεία για brunch στο κέντρο της πόλης, που μας δίνει healthy living vibes, χαρούμενη αύρα και αναζωογονητικό αέρα – τα οποία γίνονται αντιληπτά από τα πιάτα, αλλά και τη συνολική αισθητική του μαγαζιού – είναι το Happy Blender. Στο μενού θα βρούμε vegeterian, αλλά και vegan πιάτα, μεταξύ των οποίων μία μεγάλη ποικιλία από smoothie bowls, open toasts, buddha bowls, αλλά και vegan burgers με μπιφτέκι από κινόα.
Διεύθυνση: Ηφαίστου 39, Αθήνα 10555
Τηλέφωνο: 2103638484

Athens Vegan Burgers

Burger χωρίς κρέας γίνεται; Μα φυσικά και γίνεται! Το Athens Vegan Burgers το αγαπάμε τόσο τις vegan προτάσεις του, όσο και για τα δημιουργικά πιάτα του που συνδυάζουν την αποχή από το κρέας με την υγιεινή διατροφή και με διάφορες μαγειρικές κουλτούρες ανά τον κόσμο -με λίγα λόγια: το vegan τρίπτυχο της επιτυχίας! Δικές μας must try προτάσεις το ramen burger και το mac & cheese burger. Στο μαγαζί θα βρείτε, επίσης, vegan σαλάτες, αλλά και vegan γλυκά.
Διεύθυνση: Μητροπόλεως 59, Αθήνα 10555
Τηλέφωνο: 2112674470

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου τρώμε πιο νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες στην Αθήνα;12.09.2018

Cookoomela Grill

Και από το vegan burger πάμε σε μία πιο “ελληνική προσέγγιση” της χορτοφαγικής διατροφής και στο vegan σουβλάκι του Cookoomela Grill. Τα “ψητά ” που επικρατούν στο μενού είναι ο γύρος μανιταριών και τα σουτζουκάκια φακής, ενώ τα “ζωικά” συστατικά στις πίτες αντικαθιστούν το τυρί/τυρί κρέμα αμυγδάλου, το φυτικό τζατζίκι, το φυτικό αϊολί και φυτική μαγιονέζα. Το μόνο σίγουρο είναι πως -χορτοφάγος ή μη- το σουβλάκι του Cookoomela πρέπει να μπει στη λίστα σας.
Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 43, Αθήνα 10683
Τηλέφωνο: 2111822343

Mama Tierra
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mama tierra (@mamatierra_restaurant)

Στο όνομα της “Μητέρας Γης”, το Mama Tierra μάς ξανασυστήνει όλα εκείνα τα συστατικά που προσφέρονται στον άνθρωπο από τη Γη προς κατανάλωση. Μαμαδίστικες, ελληνικές γεύσεις, μαγειρεμένες “αλλιώς” φέρνουν κάποια από τα αγαπημένα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας στο τραπέζι μας, αλλά αυτή τη φορά χωρίς κρέας. Μουσακάς με μπεσαμέλ από γάλα καρύδας, σουτζουκάκια μελιτζάνας, burger με μπιφτέκι από μανιτάρια champion ή λαχανικά και πολλά πολλά ακόμα μάς περιμένουν στο Mama Tierra.
Διεύθυνση: Ακαδημίας 84, Αθήνα 10678
Τηλέφωνο: 2114114420

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν τα πιο ονειρεμένα pancakes12.09.2018

Sugar Killer

Και μία “γλυκιά” επιλογή στη λίστα μας. Το Sugar Killer είναι ένα από τα αγαπημένα μας spots για γλυκό, αλλά -κυρίως- για vegan παγωτό, με μία μεγάλη ποικιλία γεύσεων, από γεύσεις φρούτων (όπως μάνγκο με μπισκότο crumble, φράουλα και κανέλα μήλο) και ξηρών καρπών (όπως αλμυρό φιστίκι, φουντούκι και βανίλια/σοκολάτα αμυγδάλου), μέχρι κλασσικές προτάσεις (όπως σοκολάτα γάλακτος με brownies, straciatella, καϊμάκι), αλλά και πιο ιδιαίτερες (όπως μηλόπιτα, banoffee, snickers, μπισκότο με κανέλα). Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, έφτασε η στιγμή!
Διεύθυνση: Περικλέους 33, Αθήνα 10563 Λουκά Ράλλη 143,Πειραιάς 18534
Τηλέφωνο: 2103210038 | 2104111118

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b