MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

5 μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν τα πιο ονειρεμένα pancakes

Με την Παγκόσμια Ημέρα Pancakes να καταφθάνει, εμείς σας προτείνουμε πέντε αγαπημένα μας μαγαζιά, που σερβίρουν τα καλύτερα pancakes της πόλης.

5 spots για ονειρεμένα pancakes στην Αθήνα, πηγή: unsplash
5 spots για ονειρεμένα pancakes στην Αθήνα, πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Αυτή την Τρίτη (22 Φεβρουαρίου) γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Pancakes και, φυσικά, βρίσκουμε ακόμα έναν λόγο να απολαύσουμε το αγαπημένο brunch πιάτο. Τα pancakes, εδώ και λίγα χρόνια, έχουν λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουλτούρα του brunch, που έχει κατακτήσει και τη χώρα μας, αποτελώντας μία αγαπημένη πρόταση τόσο για τους λάτρεις του γλυκού, όσο και για εκείνους του αλμυρού. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να “καταθέσουμε” κι εμείς τις προτάσεις μας και να μιλήσουμε για 5 must visit μαγαζιά, για τα καλύτερα pancakes της πόλης.

Olivia’s Brother

Έχετε ακούσει για τα fluffy pancakes; Αν όχι, ψάξτε το! Η αγαπημένη νέα τάση στα pancakes, τα fluffy pancakes, που έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο (και έχουν κατακτήσει και τον κόσμο των social media) έχει έρθει στο Olivia’s Brother και μας περιμένει να τη δοκιμάσουμε. Τρεις fluffy τηγανίτες, με γλυκιά γαρνιτούρα -οι επιλογές του μαγαζιού είναι 2: με λευκή κρέμα και φρούτα του δάσους ή με σοκολάτα και μπισκότο- ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Περικλέους & Κεραμικού 4, Χολαργός 15561 
Τηλέφωνο: 2106511397

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου τρώμε πιο νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες στην Αθήνα;12.09.2018

Mademoiselle

Ακόμα ένα μέρος στο οποίο θα βρείτε fluffy pancakes -αλλά και κανονικά, για τους πιο παραδοσιακούς- είναι το Mademoiselle, στον Βύρωνα. Ένα κλασικό brunchάδικο με γλυκές, αλλά και αλμυρές επιλογές. Στις αλμυρές επιλογές έχουμε τα bacon and cheddar pancakes με τηγανητά αυγά, μαγιονέζα, ντομάτα και crispy onion, ενώ στις γλυκές θα βρείτε τόσο τα sweet pink pancakes με σοκολάτα γάλακτος, αλλά και λευκή, φρούτα εποχής και φεγεντίνη, όσο και τα lila pause με lila pause, marshmallows και cotton candy.
Διεύθυνση: Μαγνησίας 91, Βύρωνας 16233
Τηλέφωνο: 2114050944

Penny Lane

Και πάμε σε ένα άλλο αγαπημένο brunch spot και στο Penny Lane στο Χαλάνδρι. Μεταξύ των υπόλοιπων brunch επιλογών του μαγαζιού βρίσκουμε τα Vermont Pancakes και μία ιδιαίτερη γευστική πρόταση. Πιο συγκεκριμένα, τα Vermont Pancakes έχουν ρικότα, poached αχλάδια, σιρόπι σφενδάμου αρωματισμένο με αστεροειδή γλυκάνισο και κανέλα, ενώ οι πιο hardcore της υπόθεσης μπορούν να προσθέσουν και bacon. Μία διαφορετική επιλογή που μας καλεί να την δοκιμάσουμε.
Διεύθυνση: Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι 15232 
Τηλέφωνο: 2106800217

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα αγαπημένα μας μέρη για vegeterian/vegan φαγητό στην Αθήνα12.09.2018

White Spoon

Στο White Spoon τώρα, θα βρούμε τόσο πιο κλασσικές, όσο και πιο comfort επιλογές όσον αφορά τα pancakes. Ξεκινάμε με τα pancakes λευκής σοκολάτας -με λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, caprice και oreo- και τα pancakes σοκολάτα μπανάνα, και συνεχίζουμε με pancakes με μέλι και κανέλα -ένα πιάτο που μας θυμίζει κάτι από επισκέψεις στο σπίτι της γιαγιάς- και τα pancakes με καραμελωμένα μήλα -με crumble, σιρόπι σφενδάμου, γλυκιά κρέμα τυριού, κανέλα και ζάχαρη άχνη, που είναι προσωπικά τα αγαπημένα μας.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεσογείων 234, Χολαργός 15561
Τηλέφωνο: 2106533645

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμε θάλασσα; 4 εστιατόρια για να απολαύσουμε τον καφέ μας πλάι στο κύμα12.09.2018

The Brunch Factory

Και κατεβαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας και στο Brunch Factory, ένα μαγαζί-ναό για τους λάτρεις του brunch -και κατ’ επέκταση και των pancakes. Στο μενού του θα βρούμε κλασσικές προτάσεις, όπως τα με πραλίνα φουντουκιού, μπισκότο και φράουλες, όσο και πιο ιδιαίτερες επιλογές, όπως τα blueberry -με σιρόπι σφενδάμου και μύρτιλα- τα bueno-με κρέμα bueno, μπισκότο και kinder bueno- και το signature πιάτο του μαγαζιού: apple pie πανκέικς με κρέμα patisserie, καραμελωμένα μήλα και κανέλα.
Διεύθυνση: Αθηνάς 11, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 2103218636

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b