MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Τα καλύτερα εστιτόρια της πόλης για τους sushi lovers

Πάμε να δούμε μαζί κάποια από τα “must visit” sushi bars της Αθήνας, για τους λάτρεις -ή και μη- των rolls.

Μαριαλενα Μάλλιου | 04.03.2023

Έφτασε η ώρα σε αυτή τη στήλη να μιλήσουμε για ένα από τα αγαπημένα topics πολλών -μεταξύ των οποίων βρισκόμαστε και εμείς. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για sushi -την ιαπωνική signature πρόταση, που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο, και μέσα σ’ αυτόν και την Ελλάδα, και έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς.

Όσοι, βέβαια, γνωρίζουν από sushi ξέρουν πόσο όσο νόστιμο και worthy είναι το καλό sushi, τόσο απογοητευτικό είναι η κακή και χαμηλής ποιότητας απόδοση των πιάτων.

Και επειδή εμείς είμαστε fan και το έχουμε μελετήσει καλά το θέμα, πάμε να δούμε μαζί κάποια από τα “must visit” sushi bars της Αθήνας, για τους λάτρεις -ή και μη- των rolls.

Nakama
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nakama Casual Sushi Bar (@nakama_casual_sushi_bar)

Ανεβαίνοντας την Μασσαλίας στο Κολωνάκι, στο αριστερό μας χέρι συναντάμε το Nakama. Ένα αυθεντικό sushi bar με μίνιμαλ αισθητική, που μάς θυμίζει κάτι από Άπω Ανατολή και ιαπωνική κουλτούρα. Στα πιάτα του μαγαζιού, μάλιστα, τα οποία, επίσης, ακολουθούν το γενικότερο μινιμαλιστικό κλίμα του, θα βρείτε και άλλες ιαπωνικές προτάσεις, όπως bao buns, edamame, tartar, carpaccio, noodles, αλλά και γλυκά, μεταξύ των οποίων τα αγαπημένα μας green tea cheesecake, αλλά και hamumaki (τηγανητό spring roll με μπανάνα ή φράουλα και σοκολάτα). Όσον αφορά στα rolls του μαγαζιού, τώρα, οι δικές μας must try προτάσεις είναι τα crunchy shrimp roll, mango twist, spicy crab και το all time αγαπημένο μας: dragon roll. Μάλιστα, στο μενού θα βρείτε και vegan προτάσεις.
Διεύθυνση: Μασσαλίας 5, Αθήνα 10680 | Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 44, Νέα Σμύρνη 17122
Τηλέφωνο: 2103616053 | 2109373243

Hachikō Sushi Tales & Cocktails

Ακόμα ένα sushi bar που πρέπει να επισκεφθείτε, το Hatchikō αποτελεί άλλο ένα εστιατόριο-ωδή στην κουλτούρα του sushi και στην ιαπωνική κουζίνα. Ένα πλήθος ανατολίτικων γεύσεων -μεταξύ των οποίων won ton, steamed bao buns, seafood ceviche και άλλα- πλαισιώνουν την κύρια παρουσία του μενού, που δεν είναι άλλη από τα sushi rolls. Τα δικά μας, προσωπικά highlights του μενού είναι τα crab and shrimp obsession, cobra signature roll, spicy quinoa signature roll και volcano signature roll.
Διεύθυνση: Ολυμπιονικών 304, Νέο Ψυχικό 15451 | Λεωφόρος Κηφισίας 238-240, Κηφισιά 14562 | Φοίβης 17, Γλυφάδα 16674
Τηλέφωνο: 2114112211 | 2108086216 | 2108948500

Gaku Sushi Izakaya

Ακόμη ένα αγαπημένο spot για την sushi έξοδό μας είναι το Gaku. Ποιοτικές προτάσεις και μια elegant ατμόσφαιρα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του μαγαζιού. Στα πρώτα πιάτα θα βρείτε διάφορες σούπες, όπως misi soup, crab tartare, salmon tataki, tempura mix, kara-age chicken, beef miso yaki και άλλα. Όσον αφορά στα sushi τώρα, μεταξύ των αγαπημένων μας rolls βρίσκονται τα rikyu roll, crunchy arare spicy salmon, soft shell crab, αλλά και το fried crab roll. Μία ιδανική επιλογή για όλους του sushi lovers.
Διεύθυνση: Απόλλωνος 2, Αθήνα 10557 | Λυκούργου 4, Χαλάνδρι 15231
Τηλέφωνο: 2103230970 | 2106753884

NYX Japanese Rooftop Gastrobar
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NYX (@nyxathens)

Και κλείνουμε τις προτάσεις μας με ένα από τα αγαπημένα μας μαγαζιά για sushi, αλλά και γενικά, στο κέντρο της Αθήνας. Σε ένα roof με υπέροχη θέα, το Nyx μάς συστήνει τις δικές του προτάσεις από την ιαπωνική κουζίνα και μπορούμε να πούμε πως μας κερδίζει τόσο γευστικά, όσο και σαν περιβάλλον. Ανάμεσα στις προτάσεις του μαγαζιού ξεχωρίζουμε τα tuna truffe rolls, unagi dragon rolls, king crab avocado rolls και ebi tuna rolls. Στο μενού θα βρείτε, επίσης, και ιδιαίτερα επιδόρπια εμπνευσμένα από γεύσεις της ανατολής και της ιαπωνικής κουζίνας, όπως το chocolate miso-chili με καραμελωμένο τσίλι, πούδρα miso και παγωτό καραμέλα και το matcha crème brûlée, με matcha, κουμκουάτ και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.
Διεύθυνσή: Ομήρου 19, Αθήνα 10619
Τηλέφωνο: 6981518000

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b