MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εμβληματικά γλυπτά του Γ. Ζογγολόπουλου φωταγωγηθήκαν για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου φωταγώγησε με πράσινο χρώμα τα εμβληματικά γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου, για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Ομπρέλα, κεντρικός πεζόδρομος Ασκληπιού, Τρίκαλα
Monopoli Team

6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας-ΚΕΔΕ και τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Τρικκαίων φωταγώγησαν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, με πράσινο χρώμα τα εμβληματικά γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου Πεντάκυκλο στην Πλατεία Ομονοίας, Ομπρέλες στην Παραλία Θεσσαλονίκης και Ομπρέλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Ασκληπιού στα Τρίκαλα.

Πεντάκυκλο, Πλατεία Ομονοίας, Αθήνα

Η 6η Μαρτίου καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού με στόχο την ενημέρωση για το φαινόμενο και την αποτροπή – καταπολέμηση των περιστατικών της σχολικής βίας.

Η σχολική βία και ο εκφοβισμός λαμβάνουν χώρα μέσα ή γύρω από το σχολικό περιβάλλον, φυσικό και διαδικτυακό, και οι μορφές αυτού του είδους βίας εκδηλώνονται ως μοτίβο επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς με θύματα μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολικό προσωπικό.

Ομπρέλες, Παραλία Θεσσαλονίκης

Τα περισσότερα περιστατικά βίας εκδηλώνονται μεταξύ συμμαθητών επηρεάζοντας σημαντικά τη σχολική ζωή. Οι αρνητικές επιπτώσεις που εκδηλώνονται στην υγεία παιδιών και εφήβων μπορούν να αποβούν καταστροφικές ακόμη και μετά την ενηλικίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει «Το Μυστικό του Θησαυρού του Ατρέα»12.09.2018

Η Τέχνη είναι ένα ισχυρό εργαλείο και μπορεί να προάγει το διάλογο ανάμεσα στους νέους και να καλλιεργήσει έννοιες όπως η αποδοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα!

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b