MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει «Το Μυστικό του Θησαυρού του Ατρέα»

Πρόκειται για την πρώτη δράση για το 2023 του «Αθέατου Μουσείου», που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Ο Θησαυρός του Ατρέα ή Τάφος του Αγαμέμνονα είναι ο μεγαλύτερος θολωτού τάφου των μυκηναϊκών χρόνων.
Monopoli Team

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Πρόκειται για ένα θραύσμα επιστυλίου από την πρόσοψη του μνημείου, με ανάγλυφα μυκηναϊκά μοτίβα και περίεργα χαραγμένα γκράφιτι των μέσων του 18ου αιώνα μ.Χ.

Μετά από δεκάδες θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «Το Μυστικό του Θησαυρού του Ατρέα». Πρόκειται για ένα θραύσμα επιστυλίου από την πρόσοψη του μνημείου, με ανάγλυφα μυκηναϊκά μοτίβα και περίεργα χαραγμένα γκράφιτι των μέσων του 18ου αιώνα μ.Χ. που φαίνεται πως έγιναν από τον ιερέα του κοντινού χωριού (Χαρβάτι).

Το μαρμάρινο θραύσμα βρέθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Μυκηνών μαζί με άλλες αρχαιότητες.

Το μαρμάρινο θραύσμα βρέθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Μυκηνών μαζί με άλλες αρχαιότητες, όπου το είχε περισυλλέξει από τα χώματα του μνημείου το 1758 ένας παπάς, που θέλησε να το προφυλάξει, 63 χρόνια πριν από την Ελληνική Επανάσταση. Μαζί με το επιστύλιο παρουσιάζονται δύο ακόμη θραύσματα από τον εντυπωσιακό λίθινο διάκοσμο του Θησαυρού του Ατρέα, που ενώνονται με άλλα τμήματα που βρίσκονται σήμερα σε μουσεία του εξωτερικού.

Τα πολύτιμα θραύσματα παρουσιάζονται στην «Αίθουσα του Βωμού» (αιθ. 34), έως τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα είναι το Νέο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα;12.09.2018

Στις 19 Μαρτίου, στις 2 και 23 Απριλίου και στις 7 Μαΐου ημέρα Κυριακή, καθώς και στις 15 Μαρτίου, στις 5 και στις 19 Απριλίου ημέρα Τετάρτη, ώρα 13:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για το άγνωστο χρονικό της πρώτης συστηματικής ανασκαφής του μεγαλύτερου θολωτού τάφου των μυκηναϊκών χρόνων, καθώς και για τις περιπέτειες των ευρημάτων του ανά τους αιώνες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες παρουσιάσεων:

19 Μαρτίου, 2 και 23 Απριλίου και 7 Μαΐου ημέρα Κυριακή, ώρα έναρξης 13:00 και
15 Μαρτίου και 5 και 19 Απριλίου ημέρα Τετάρτη, ώρα έναρξης 13:00

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4856, 2132144889, 2132144838

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b