MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Vegan μουσακάς από το food blog Vegan Times

Αυτός ο μουσακάς δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει νοστιμότερος, δεν υπάρχει με λιγότερες θερμίδες. Είναι τόσο ελαφρύς, που ακόμα και αν φας κυριολεκτικά όσο χωράει το στομάχι σου, θα νιώθεις έτοιμος για χορό. Έχει υπέροχη πλούσια γεύση και είναι ιδανικό φαγητό για πλήθη αλλά και για γευστικά…απαιτητικούς.

Monopoli Team

Υλικά
  • 8 μελιτζάνες
  • 8 κολοκυθάκια (προαιρετικά)
  • 6 πατάτες

Για τον κιμά από φακές
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • ⅛ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 5 λοβοί
  • μπαχάρι, αλεσμένοι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1⁄8 κ.γ. πιπέρι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 κούπες νερό
  • 500 γρ. φακές καφέ
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 2 lt από την πιο υγιεινή μπεσαμέλ του κόσμου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠατάτες γιαχνί με ροζ φακές από το food blog Vegan Times12.09.2018

Προετοιμασία

Κόβουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε το σκόρδο.

Τρίβουμε το καρότο.

Εκτέλεση

Ψήνουμε ελαφρώς τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια στον φούρνο στους 200°C για 20′-25′. Τα κολοκυθάκια μπορεί να θέλουν λιγότερο, τα ελέγχουμε στα 10′. Θέλουμε τα λαχανικά μας να αποκτήσουν μια ελαφριά κρούστα. Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να τα αλείψουμε με λίγο σπιτικό ζωμό λαχανικών.

Όσο ψήνονται τα λαχανικά ετοιμάζουμε τον κιμά από φακές:

Σωτάρουμε με λίγο νερό τα μπαχαρικά μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες τις φακές και το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος τα διαλύουμε με μια πρέσα πουρέ.

Ετοιμάζουμε την πιο υγιεινή μπεσαμέλ του κόσμου.

Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε μία στρώση πατάτες, μετά μελιτζάνες, μετά κολοκύθια και μετά τον κιμά. Συνεχίζουμε με την ανάποδη σειρά: κολοκύθια, μελιτζάνες, πατάτες. Τέλος, απλώνουμε την μπεσαμέλ.

Ψήνουμε στους 190°C για 40′-60′ ή μέχρι να ροδίσει ο μουσακάς μας. Τον βγάζουμε από τον φούρνο και τον αφήνουμε να σταθεί για 20′-30′, ώστε να μην διαλυθεί κατά το κόψιμο.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Διαβάστε περισσότερα μυστικά και ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές από το food blog Vegan Times εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b