MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
13
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πατάτες γιαχνί με ροζ φακές από το food blog Vegan Times

Μια αγαπημένη συνταγή που αποτελεί τον ορισμό αυτού που αποκαλούμε “σπιτικό φαγάκι” ή “comfort food”.

Monopoli Team

Η Vegan Mama έβαλε σε άλλη διάσταση το απλό παραδοσιακό φαγητό, προσθέτοντας ένα υπέροχο όσπριο σε μια παραδοσιακή συνταγή με θαυματουργές πατάτες. Ένα πιάτο με λεπτά αρώματα και πλούσια γεύση που είναι σίγουρο ότι θα το απολαμβάνετε συχνά, μόνο του ή σαν συνοδευτικό.

Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • ½ κούπα σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3 ντομάτες μεγάλες
  • ¼ κούπα ροζ φακές
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 5 μπαχάρια
  • 1 λοβό αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ⅛ κ.γ. πιπέρι

Προετοιμασία

Ξεπλένουμε και τρίβουμε τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, και τις κόβουμε σε κύβους μεγέθους μπουκιάς.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά.

Αλέθουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε σωτάροντας σε υψηλή θερμοκρασία τα κρεμμύδια μαζί με τη ρίγανη σε 2 κουταλιές ζωμού. Αφού ροδίσουν ελαφρώς τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις πιπεριές και τις πατάτες και σωτάρουμε για άλλα 2΄ προσθέτοντας όσο ζωμό χρειαστεί.

Προσθέτουμε τις αλεσμένες ντομάτες με το ζουμί τους, τις φακές και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40΄ ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Συμπληρώνουμε με νερό εάν χρειάζεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η σύσταση του φαγητού μπορεί να είναι σαν φαγητό με σάλτσα ή πιο στεγνό (όπως στη φωτογραφία), αναλόγως με τα γούστα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤσάνα μασάλα ή αλλιώς ινδική ρεβιθάδα από το food blog Vegan Times12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα μυστικά και ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές από το food blog Vegan Times εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές