MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπισκότα μελομακάρονο από τις food bloggers The Veggie Sisters

Οι food blogger The Veggie Sisters μας παρουσιάζουν την εναλλακτική συνταγή για μπισκότα μελομακάρονο, με τα ίδια υλικά, πολύ λιγότερη ζάχαρη, πολύ λιγότερες θερμίδες, αλλά με πολλή γεύση.

Monopoli Team

Υλικά:

165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. βρώμη αλεσμένη
50 γρ. ηλιέλαιο
40 γρ. χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα μισού πορτοκαλιού
55 γρ. σιρόπι αγαύης
1/4 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
5 γρ. baking powder
για το σιρόπι:
4 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
65 γρ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την βρώμη, το baking powder, την κανέλα και το γαρίφαλο. Σε άλλο βάζω το σιρόπι αγαύης, το ηλιέλαιο, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχω ρίξει μέσα την σόδα. (τη στιγμή που αφρίζει, τότε τον ρίχνω).

Αφού ανακατέψω καλά τα υγρά υλικά, ρίχνω σταδιακά τα στερεά κι ανακατεύω ώσπου να ενσωματωθούν. Αρχικά ανακατεύω με μαρίζ και τέλος χρησιμοποιώ τα χέρια για να πλάσω την ζύμη. Αλευρώνω μια επιφάνεια, ανοίγω την ζύμη με πλάστη σε παχιά στρώση και με κουπ πατ κόβω σε μπισκότα.

Τα τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 17 περίπου λεπτά. Λίγο πριν γίνουν φτιάχνω το σιρόπι απλά διαλύοντας σε ένα σαγανάκι την ζάχαρη με τον χυμό αφού πάρουν μια δυο βράσεις.

Όταν βγάλω τα μπισκότα από τον φούρνο, τα τοποθετώ σε σχάρα κι αμέσως μετά (μην προλάβουν και κρυώσουν) τα αραδιάζω σε ένα ταψάκι και τα περιχύνω με το σιρόπι (μια κουταλιά στο καθένα). Τα αφήνω να ρουφήξουν το σιρόπι πριν τους επιτεθώ! Προαιρετικά τα πασπαλίζω με κοπανισμένο καρύδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα “μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας” από το food blog Elpida’s Little Corner12.09.2018

Tips:

Το σιρόπι μπορείτε να το παραλείψετε. Είναι πεντανόστιμα και χωρίς αυτό. Απλά αυτό τα κάνει να θυμίζουν ακόμα πιο πολύ μελομακάρονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVegan μηλόπιτα από το food blog The Veggie Sisters12.09.2018

Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b