MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
14
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ακτιβιστές πέταξαν μπογιές στην είσοδο της διάσημης Σκάλας του Μιλάνου

Η La Scala του Μιλάνου φαίνεται πως έπεσε θύμα βανδαλισμού, το πρωί της Τετάρτης (7/12), από ακτιβιστές για την αλλαγή του κλίματος, οι οποίοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο, λίγο πριν η διάσημη όπερα κάνει πρεμιέρα για να εγκαινιάσει τη νέα σεζόν.

Πηγή: Twitter
Monopoli Team

Τους τελευταίους μήνες, αυτοαποκαλούμενοι ακτιβιστές για το περιβάλλον πετούν μπογιές σε έργα διάσημων καλλιτεχνών, σε μουσεία και γκαλερί. Και κατά πως φαίνεται η διάσημη Σκάλα του Μιλάνου ήταν το επόμενο «θύμα», αφού ακτιβιστές και πάλι βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από τη διάσημη όπερα και πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της χρήσης φυσικού αερίου και άνθρακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒρετανία: Ακτιβιστές της Just Stop Oil κρίθηκαν ένοχοι για καταστροφή ιδιοκτησίας12.09.2018

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα που το Μιλάνο γιορτάζει τον προστάτη του με δημόσια αργία και λίγες ώρες πριν η όπερα εγκαινιάσει τη σεζόν 2022-23, με μια παράσταση του Μπόρις Γκοντούνοφ, του Ρώσου συνθέτη Μόντεστ Μουσόργκσκι.

Το κίνημα Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά) δήλωσε ότι είναι υπεύθυνο για τις διαμαρτυρίες στο Μιλάνο.

Η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη πέντε ατόμων για την επίθεση και εργαζόμενοι στην όπερα ενήργησαν άμεσα με σκοπό το κτίριο να καθαριστεί εγκαίρως πριν την αποψινή εορταστική εκδήλωση, στην οποία θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙταλία: Ίσως αυξηθούν οι τιμές στα εισιτήρια των μουσείων για τον περιορισμό των ακτιβιστικών δράσεων12.09.2018

Ο βανδαλισμός θεωρήθηκε αρχικά ότι σχετίζεται με τις διάφορες προγραμματισμένες διαμαρτυρίες για την αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Ιταλία, αλλά και με την απόφαση να ανέβει μια ρωσική όπερα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από wantedinmilan.com.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
«Κανένα τραγούδι για τη γενοκτονία»: Η Π.Ο.Θ.Α. τα βάζει με την ΕΡΤ για τη Eurovision
Επίκαιρα
Η Pantone επέλεξε το «χρώμα του 2026» και προκάλεσε αντιδράσεις
Επίκαιρα
Πόσο κοστίζει να παρκάρεις στην Αθήνα σήμερα;
Επίκαιρα
Έως και 18% χαμηλότερη από το 2009 η παραγωγικότητα στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων
Επίκαιρα
Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο Osborne επαναφέρει τη λύση δανεισμού και ανταλλαγής εκθεμάτων
Επίκαιρα
Ακριβότερο έως 20% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Επίκαιρα
Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή (5/12)
Επίκαιρα
“Συμπράττουμε, κινητοποιούμαστε συλλογικά”: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την απεργία του ΣΕΗ
Επίκαιρα
Στο Top 10 της Ευρώπης το μποτιλιάρισμα της Αθήνας
Επίκαιρα
Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Τα «σημεία – κλειδιά»
Επίκαιρα
Ταξί: Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία στην Αττική