MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ιταλία: Ίσως αυξηθούν οι τιμές στα εισιτήρια των μουσείων για τον περιορισμό των ακτιβιστικών δράσεων

Ο υπουργός πολιτισμού της χώρας προειδοποίησε για αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, λίγες μέρες αφού ένας ακτιβιστής πέταξε αλεύρι σε έργο του Andy Warhol στο Μιλάνο.

Photo by tommao wang on Unsplash
Photo by tommao wang on Unsplash
Monopoli Team

Μετά από την πιο πρόσφατη διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή, κατά την οποία ακτιβιστές πέταξαν αλεύρι σε μία BMW βαμμένη από τον Andy Warhol στο Μιλάνο, o υπουργός πολιτισμού της Ιταλίας επισήμανε πως οι τιμές των εισιτηρίων στα μουσεία ενδέχεται να αυξηθούν, ώστε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και να αποφευχθούν μελλοντικές διαμαρτυρίες.

“Οι συνεχείς επιθέσεις και οι ακραίες αντιδράσεις οι οποίες συμβαίνουν όλο και συχνότερα εις βάρος της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, απαιτούν από εμάς να αναθεωρήσουμε και να ενισχύσουμε το επίπεδο προστασίας (στα μουσεία)” δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού Gennaro Sangiuiliano. “Αυτές οι πράξεις, μας οδηγούν στο να λάβουμε άμεσα μέτρα, ξεκινώντας από το να καλύψουμε όλους τους πίνακες με γυάλινα προστατευτικά”.

Ο Sangiuiliano δεν συγκεκριμενοποίησε σε ποια μουσεία θα θεσπιστούν αυτά τα μέτρα, ή αν εννοούσε ότι όλα τα έργα στην Ιταλία θα καλυφθούν με γυαλί.

«Δυστυχώς, το μόνο που μπορώ να προβλέψω είναι μια αύξηση του κόστους του εισιτηρίου εισόδου», ανέφερε ο Sangiuiliano.

Την ίδια στιγμή, στο Potsdam της Γερμανίας, ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα, Sebastien Thiele, επιβεβαίωσε ότι ο εισαγγελέας ερευνά αν η πολιτεία μπορεί να καταγγείλει τους ακτιβιστές, που πέταξαν πουρέ πατάτας στον πίνακα του Monet “Meules” (1890), για καταστροφή ιδιοκτησίας.

Βέβαια, ο πίνακας δεν καταστράφηκε, αν και το κάδρο υπέστη ζημιά. Αν αυτή η πρόταση της εισαγγελίας γίνει αποδεκτή, το δικαστήριο θα μπορούσε να επιβάλλει στους ακτιβιστές της Letze Generazione πρόστιμο ή και κράτηση μέχρι 3 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέλος του Just Stop Oil εξηγεί σε viral βίντεο γιατί επιτέθηκαν στον πίνακα του Βαν Γκογκ12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b