Αθλημα
Η φανέλα με το 9
Στο πλαίσιο του αφιερώματος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης στον Παντελή Βούλγαρη, θα προβληθεί η ταινία “Η φανέλα με το 9”
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 117'
Monopoli Team
23.11.2022
A
A
Η φανέλα με το 9 είναι μια ελληνική δραματική ταινία του 1989 σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη. Η ταινία συμμετείχε στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, καθώς και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα και το σενάριό της υπογράφει ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος. Τους αγώνες της ταινίας περιγράφει ο Μανώλης Μαυρομμάτης.
ΥπόθεσηΒασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα, η ταινία αφηγείται τη ζωή και τα έργα του Βασίλη Σερέτη, νέου, άγνωστου, φτωχού, αλλά ταλαντούχου και φιλόδοξου ποδοσφαιριστή, που ονειρεύεται να κατακτήσει τα γήπεδα. Ο ήρωας, είναι διατεθειμένος να τα δώσει όλα και να υποστεί ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να κατακτήσει το ποδοσφαιρικό στερέωμα.
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Η φανέλα με το 9
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Στράτος Τζώρτζογλου
Παίζουν: Νίκος Τσαχιρίδης, Κώστας Κλεφτογιάννης, Σταμάτης Τζελέπης, Θέμης Μπαζάκα, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Μπουσδούκος, Στράτος Τζώρτζογλου, Κάτια Σπερελάκη
Διάρκεια: 117'
Χώρα: Ελλάδα
Έτος: 1989
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αρχαίο Θέατρο Θάσου: Από την ανασκαφή στην αποκατάσταση – Διάλεξη στο πλαίσιο του Megaron Plus
Adolescence: Σαρώνει τις υποψηφιότητες των Bafta 2026 – Ποιες σειρές αφήνει πίσω;
Ο Μαγεμένος Βοσκός, της bijoux de kant στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ από την Ομάδα Νοητή Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
Γιώργος Νταλάρας: Κυκλοφορεί το βινύλιο με τα τραγούδια της παράστασης «Οιδίπους Τύραννος»
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα φέρνει τον ρυθμό της άνοιξης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Box office: Πόσα εισιτήρια έκοψε “Η τελευταία κλήση” το πρώτο 4ήμερο;
ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ, του Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Γέρμα (η ανεκπλήρωτη): Ειδική τιμή εισιτηρίων για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104