MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PLAYLIST

Bazooka, τι ακούτε αυτήν την εποχή;

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ ‘Κάπου Αλλού’ και την παρουσίασή του στο Gagarin 205, η πανκ-ροκ μπάντα μας συστήνεται και μας φτιάχνει μία playlist στο spotify με τα 10 τραγούδια που ακούνε τα μέλη της αυτήν την περίοδο.

KEIMENO: Ανδρομάχη Αρβανίτη | 16.11.2022

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: θα θέλαμε το κάθε μέλος να μας συστηθεί!

Οι Bazooka είμαστε: ο Ξάνθος Παπανικολάου (πρώτη φωνή, κιθάρα), ο Άρης Ράμμος (μπάσο), ο Γιάννης Βούλγαρης (ντραμς, δεύτερα φωνητικά), ο Βασίλης Τζελέπης (κιθάρα, δεύτερα φωνητικά), η Πέννυ Λιαρομάτη είναι το 5ο μέλος του συγκροτήματος αλλά όχι στην σκηνή ως μουσικός, αλλά με την συμμετοχή της καλλιτεχνικά και οργανωτικά όλα τα χρόνια μαζί μας. Επίσης, ως μουσικός κυρίως στα πλήκτρα και στα φωνητικά στις live εμφανίσεις συμμετέχει ο Δημήτρης Κυριακόπουλος.

Ποιες είναι οι κύριες μουσικές επιρροές σας;

Οι βασικές μας επιρροές προέρχονται από τον χώρο της ροκ μουσικής και όλων των υπο-ειδών της. Από τη δεκαετία του 50 μέχρι τις μέρες μας. Οι καλλιτέχνες που θαυμάζουμε και μας έχουν επηρεάσει είναι πάρα πολλοί, οπότε είναι λίγο δύσκολο να τους γράψουμε εδώ. Σε γενικές γραμμές, σαν μουσικό στυλ, μας αρέσει να ανακατεύουμε punk και post punk στοιχεία με κλασικό ροκ, rock and roll, ψυχεδελικό ροκ. Όλο αυτό όμως είναι κάτι που συνέχεια αλλάζει, εξελίσσεται και διαμορφώνεται αναλόγως με τα βιώματα μας και τις ζωές μας σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή.

Ακούσαμε το καινούργιο άλμπουμ σας ‘Κάπου Αλλού’, ένα άλμπουμ γεμάτο ενέργεια και με πολλούς διαφορετικούς ήχους. Πώς εμπνευστήκατε για αυτό και πώς διαφοροποιείται από τα προηγούμενα;

Το γενικό concept του άλμπουμ ηχητικά και οπτικά ήταν έμπνευση της Πέννυς Λιαρομάτη. Η Πέννυ συγκέντρωσε 10 κομμάτια από ένα σύνολο 25 κομματιών που είχε γράψει ως demo στο σπίτι του ο Ξάνθος με σκοπό να δημιουργηθεί ένα άλμπουμ συμπαγές και με συνοχή το οποίο θα διηγείται μια ιστορία και θα ταξιδεύει τον ακροατή σε έναν άλλο κόσμο. Τον κόσμο του “Κάπου Αλλού”.

Παράλληλα, η μπάντα δουλεύαμε τα καινούργια κομμάτια στο στούντιο για να τους δώσουμε την τελική τους μορφή και η Πέννυ ανέλαβε τη διευθέτηση του artwork του δίσκου. Για αυτό τον σκοπό, συνεργάστηκε με τον Αυστραλό καλλιτέχνη Ben Montero. Διάλεξε δύο έργα που είχε ήδη δημιουργήσει ο Montero, τα οποία δεν είχαν σχέση μεταξύ τους και τα συνδύασε για να γίνει το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του δίσκου και στη συνέχεια ένωσε τα 10 τραγούδια του δίσκου σε μία ιστορία την οποία έδωσε στον Ben για να εμπνευστεί και να κάνει το artwork του εσωφύλλου.

Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στη Θεσσαλονίκη στο στούντιο Αρκαδικών των αδελφών Μπουρνά (Θεόδωρος και Άγγελος). Αυτή η επιλογή δεν ήταν τυχαία καθότι θέλαμε να ηχογραφήσουμε το δίσκο σε αναλογικά μηχανήματα και τα παιδιά ειδικεύονται σε αυτόν τον ήχο. Επίσης για αυτό το δίσκο θέλαμε ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα ηχητικά σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ μας. Θέλαμε να κάνουμε ένα δίσκο που να μπορεί κάποιος να τον ακούει ευχάριστα.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου παρουσιάζετε το νέο άλμπουμ σας στο Gagarin 205. Τι άλλο προγραμματίζετε για μετά;

Θα παίξουμε στις 2 Δεκεμβρίου στην Πάτρα και από τις 8 μέχρι τις 11 Δεκέμβρη θα παίξουμε συνεχόμενα, κατά σειρά, σε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Ξάνθη.

Από όσο γνωρίζουμε έχετε κάνει πολλές περιοδείες στο εξωτερικό. Θα σας ενδιέφερε στο μέλλον ένα άνοιγμα προς αυτήν την πορεία;

Στο εξωτερικό περιοδεύουμε κάθε χρόνο από το 2010 με εξαίρεση μια χρονιά. Υπάρχουν χρονιές που έχουμε φύγει και για δύο περιοδείες. Μια περιοδεία μας, κρατάει ένα μήνα και σε αυτό το μήνα παίζουμε κάθε μέρα live σε άλλη πόλη και σε πολλές χώρες.

Συνήθως αφήνουμε δύο μέρες συνολικά κενές για ξεκούραση. Οι καραντίνες μας σταμάτησαν δυστυχώς για δύο χρόνια. Η τελευταία περιοδεία ήταν να γίνει το Μάρτιο του 2020 αλλά προφανώς λόγω κορονοϊού δεν έγινε ποτέ. Τελευταίο live που κάναμε έξω ήταν στο Παρίσι τον Ιούλιο που μας πέρασε. Εννοείται πως σκοπεύουμε να ξανά φύγουμε για περιοδεία σύντομα. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε την μπάντα χωρίς τα live και τις περιοδείες στο εξωτερικό.

Τέλος, θέλουμε να μας φτιάξετε -ομαδικώς- μία λίστα με 10 τραγούδια που ακούτε αυτήν την εποχή και προτείνετε στους αναγνώστες μας και στους ακροατές σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Bazooka live στο Gagarin 205 – Σάββατο 19 Νοεμβρίου

Εισιτήρια: Προπώληση 13 ευρώ / Ταμείο 15 ευρώ
Χώρος: Gagarin 205 Music Live Space: Λιοσίων 205
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b