MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

The Good Nurse: Η ιστορία του “άγνωστου” serial killer της Αμερικής έγινε ταινία στο Netflix -και θα σας καθηλώσει

Το σερί του Netflix στις παραγωγές βασισμένες σε αληθινά εγκλήματα συνεχίζεται. Αυτή τη φορά το «The Good Nurse» θα προσπαθήσει να ζωντανέψει ξανά την φρικιαστική ιστορία του δολοφονικού νοσοκόμου Τσαρλς Κάλεν.

The Good Nurse. Photo Credits: Netflix
The Good Nurse. Photo Credits: Netflix
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε το Netflix να επενδύει υπέρ του δέοντος σε true crime σειρές και ταινίες, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως αυτό μας απογοητεύει. Μετά την ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ και του περίεργου «The Watcher», η συνδρομητική πλατφόρμα μάς επιφύλασσε για την περίοδο του Halloween ένα ακόμα ανατριχιαστικό θρίλερ βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το «The Good Nurse».

Η νέα ταινία του Netflix ακολουθεί τη φρικιαστική ιστορία του Τσαρλς Κάλεν, ενός νοσηλευτή που φαίνεται πως σκότωσε πάνω από 300 ασθενείς του. Κεντρικός ήρωας της ιστορίας μας όμως είναι η Έιμι, η γυναίκα που δεν φοβήθηκε και ρίσκαρε μέχρι ο δολοφόνος συνάδελφός της να καταδικαστεί σε ισόβια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Watcher: Το μυστήριο που συγκλόνισε την Αμερική έγινε ένα ακόμα πιο συγκλονιστικό θρίλερ στο Netflix12.09.2018

Η πλοκή της νέας ταινίας του Netflix που προκαλεί φρίκη

Η Έιμι Λόγκρεν, είναι ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών και νοσηλεύτρια στη νυχτερινή βάρδια της ΜΕΘ ενός νοσοκομείου στην Αμερική. Τα οικονομικά της βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η ίδια στα πρόθυρα απελπισίας, καθώς παλεύει να συνδυάσει τη σκληρή δουλειά με την οικογένειά της που την έχει ανάγκη, χωρίς καμία βοήθεια.

Ο Έντι Ρέντμεϊν και η Τζέσικα Τσάστεϊν ζωντανεύουν στις οθόνες μας την συγκλονιστική ιστορία του Τσαρλς Κάλεν και της Έιμι Λόγκρεν. Photo Credits: Netflix

Ο Έντι Ρέντμεϊν και η Τζέσικα Τσάστεϊν ζωντανεύουν στις οθόνες μας την συγκλονιστική ιστορία του Τσαρλς Κάλεν και της Έιμι Λόγκρεν. Photo Credits: Netflix

Σαν από μηχανής θεός, ο Τσαρλς Κάλεν θα βρεθεί στο δρόμο της, όταν ξαφνικά αρχίζει να εργάζεται στο νοσοκομείο. Οι δυο τους θα έρθουν κοντά και ο νέος της συνάδελφος θα προσφερθεί απλόχερα να την βοηθήσει σε ό, τι χρειαστεί.

Η Έιμι, με τη βοήθεια του νέου της φίλου αρχίζει να χαλαρώνει, μέχρι να ανακαλύψει μία σειρά από περίεργες και ξαφνικές απώλειες ασθενών. Αυτό που την ανησυχεί περισσότερο όμως, είναι οι ημερομηνίες αυτών των θανάτων, που θα την οδηγήσουν σε μία διαπίστωση που θα γίνει ο νέος της εφιάλτης.

Υπεύθυνος για τους θανάτους είναι ο Τσαρλς, αυτός ο κατά τα άλλα πολύ ευγενικός και εξυπηρετικός νοσοκόμος, που όμως κρύβει ένα φρικιαστικό μυστικό και η Έιμι δε θα σταματήσει μέχρι να το αποκαλύψει, ακόμα και αν έτσι βάζει σε κίνδυνο την ίδια και την οικογένειά της.

Η πραγματική ιστορία πίσω από το The Good Nurse

Photo Credits: Netflix

Ο Τσαρλς Κάλεν, με το ευγενικό του χαμόγελο και την πάντα ήρεμη του στάση, περνούσε για περίπου 16 χρόνια σχεδόν απαρατήρητος σε 9 νοσοκομεία της Πενσυλβανία και του Νιου Τζέρσεϊ που εργαζόταν, χωρίς να κινήσει την παραμικρή υποψία στους συναδέλφους και τους εργοδότες του. Υποψία που έπρεπε τελικά να έχει γεννηθεί, αν αναλογιστούμε πως όλα αυτά τα χρόνια, ο νοσοκόμος της φρίκης είχε σκοτώσει στην πραγματικότητα πάνω από 300 ασθενείς, βάζοντας ινσουλίνη στον ορό τους.

Όταν τελικά ο κατά συρροή δολοφόνος συνελήφθη, μετά τη σημαντική βοήθεια της Έιμι Λόγκρεν, καταδικάστηκε σε 18 φορές ισόβια, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαρκή στοιχεία για όλα του τα θύματα και θεωρείται ένας από τους πιο «παραγωγικούς» κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής. Βέβαια, η ιστορία του δεν είναι ευρέως γνωστή, καθώς αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που θα προκαλούσε πανικό στους πολίτες, αν και πλέον αυτό έγινε με την κινηματογραφική μεταφορά της!

Οι χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν
Ο Νόα Έμεριτς, ο Νάμντι Αζομούχα και η Τζέσικα Τσάστεϊν υποδύονται τους χαρακτήρες που πάλεψαν να βρουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία που θα έστελναν τελικά τον κατά συρροή δολοφόνο στη φυλακή. Photo Credits: Netflix

Ο Νόα Έμεριτς, ο Νάμντι Αζομούχα και η Τζέσικα Τσάστεϊν υποδύονται τους χαρακτήρες που πάλεψαν να βρουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία που θα έστελναν τελικά τον κατά συρροή δολοφόνο στη φυλακή. Photo Credits: Netflix

  • Η Τζέσικα Τσάστεϊν υποδύεται την Έιμι Λόγκρεν, μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη της 2 παιδιά και ταυτόχρονα εργάζεται ως νοσηλεύτρια στα επείγοντα.
  • Ο Έντι Ρέντμεϊν είναι ο Τσαρλς Κάλεν, ένας φαινομενικά ευγενικός και ήρεμος νοσηλευτής, ο οποίος κρύβει ένα δολοφονικό μυστικό.
  • Ο Νάμντι Αζομούχα υποδύεται τον Ντάνι Μπάλντουιν, έναν εκ των δύο ντετέκτιβ της αστυνομίας, οι οποίοι έχουν βρεθεί στα ίχνη του Τσαρλς και ψάχνουν τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία για να τον συλλάβουν για τις δολοφονίες πολλών ασθενών.
  • Ο Νόα Έμεριτς υποδύεται τον Τιμ Μπράουν, τον δεύτερο ντετέκτιβ, ο οποίος είναι πεπεισμένος για την ενοχή του Τσαρλς και θα κάνει τα πάντα για να την αποδείξει.

Στο «The Good Nurse» δεν βλέπουμε την ιστορία μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή της, του κατά συρροή δολοφόνου δηλαδή, αλλά μέσα από τα μάτια της γυναίκας που έκανε τα πάντα με ρίσκο τη ζωή της για να τον ξεσκεπάσει και να τον στείλει στη φυλακή.

Εξάλλου, η ίδια η Έιμι Λόγκρεν συναντήθηκε με τους ηθοποιούς της ταινίας και τους αφηγήθηκε τη συγκλονιστική ιστορία της, βοηθώντας τελικά πολύ τους πρωταγωνιστές να μάς χαρίσουν ανατριχιαστικές ερμηνείες, τις οποίες σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWendell & Will: Το Netflix έχει επιτέλους παιδική ταινία με τρανς χαρακτήρα (και το κάνει σωστά)12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b