MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Wendell & Will: Το Netflix έχει επιτέλους παιδική ταινία με τρανς χαρακτήρα (και το κάνει σωστά)

Έρχεται παιδική ταινία στο Netflix με τρανς χαρακτήρα και παρουσιάζεται με τον καταλληλότερο τρόπο.

Monopoli Team

«Πώς θα το εξηγήσω στα παιδιά μου;», είναι μία συχνή απορία των γονιών για τη διαφορετικότητα και τι θα πουν στα παιδιά. Καταρχάς, μπορούν κάλλιστα να το εξηγήσουν οι ίδιοι, λύνοντας τα εύλογα παιδικά ερωτήματα που συχνά αφορούν την ίδια τους την ταυτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑI’m Positive: Ιστορίες συμπερίληψης και διαφορετικές όψεις του HIV σε μια ανοιχτή συζήτηση στη Στέγη12.09.2018

Αν είναι όμως τόσο δύσκολο, υπάρχει πάντα και η μεγάλη ή μικρή οθόνη, που ευτυχώς εξελίσσεται και δείχνει στα παιδιά, απλά και κατανοητά, τι σημαίνει να μην είσαι η κλασική cis straight περίπτωση αθρώπου αλλά και πόσο φυσιολογικό είναι όλο αυτό. Ο σκηνοθέτης Henry Selick, στον οποίο οφείλουμε το καταπληκτικό Coraline, επιστρέφει μετά από 13 χρόνια με το “Wendell & Will”, έχοντας ως συν-σεναριογράφο τον επίσης σπουδαίο Jordan Peele.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 χαρακτήρες της μικρής και μεγάλης οθόνης που έκαναν την τρανς κοινότητα λίγο πιο “ορατή”12.09.2018

Πάνω στην ώρα για το Halloween, το Netflix μάς φέρνει μία σκοτεινή παιδική ταινία για ένα ορφανό, την Kat, με ειδικές δυνάμεις, ενώ η ταινία ανοίγει με το τραγικό τροχαίο των γονιών της. Γίνεται γρήγορα φίλη με το τρανς αγόρι της τάξης, τον Raúl. «Έχει υπαρξει μεγάλη αντίσταση εναντίον της εκπροσώπησης των τρανς στην οθόνη, επειδή οι άνθρωποι νομίζουν ότι προστατεύουν έτσι τα παιδιά από κάτι που οι ίδιοι δεν μπορούν να εξηγήσουν. Αλλά τα παιδιά είναι πιο έξυπνα και αυτή η ταινία δεν τα υποτιμά», αναφέρει ο Sam Zelaya, ο ηθοποιός που δίνει τη φωνή του στον Raúl.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b