MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ, του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Παλλάς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το απόλυτο θεατρικό talk of the town της περσινής σεζόν, «Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ», με την υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη και του Στέφανου Κορκολή, λόγω της μεγάλης ζήτησης επιστρέφει και μεταφέρεται στο Θέατρο Παλλάς για 10 μόνο παραστάσεις.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Με ένα all-star σύνολο πρωταγωνιστών κι ένα σπουδαίο επιτελείο συνεργατών, το απόλυτο θεατρικό talk of the town της περσινής σεζόν με την υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη και του Στέφανου Κορκολή, επιστρέφει από τις 9 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη ο πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως σε συνεργασία με τις Θεατρικές Σκηνές παρουσιάζουν ένα σπουδαίο θεατρικό εγχείρημα.

Η παράσταση

Ο βραβευμένος με «Κάρολος Κουν» σκηνοθέτης, Χρήστος Σουγάρης, και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, υπογράφουν μια ιδιαίτερη εκδοχή του πιο εμβληματικού έργου του νεοελληνικού θεάτρου, της «Αυλής των θαυμάτων», σε μορφή μιούζικαλ. Μαζί τους, ένα μοναδικό επιτελείο συνεργατών και πρωταγωνιστών.

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου στη δραματουργία και ο Φωκάς Ευαγγελινός στις χορογραφίες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου, ενώ τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSexy Laundry: Σπύρος Παπαδόπουλος και Ρένια Λουϊζίδου «βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα» στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ12.09.2018

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Μαρία Διακοπαναγιώτου και η διεθνής μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Μαζί τους η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο Δημήτρης Πιατάς, σε έναν εξαιρετικό 17μελή θίασο. Στην διεύθυνση δεκαμελούς ορχήστρας, ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη είναι ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε ένα τόπο όπου μπορεί να ευημερήσει. Η υψηλή ηθογραφία των χαρακτήρων του έργου και των παθών τους βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή μας, η οποία αρχίζει από το αλλοπρόσαλλο κλίμα μας, τη ‘στρατηγική’ γεωγραφική μας θέση, τη φτώχεια του τόπου μας και τελειώνει στην ιδιωτική μας οικονομία. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν – και η πιο συχνή λαχτάρα μας είναι να στεριώσουμε κάπου, να σιγουρέψουμε ότι από εδώ και πέρα ‘όλα θα πάνε καλά’.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Ο Χρήστος Σουγάρης είναι επαγγελματίας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει συνεργαστεί τα τελευταία 25 χρόνια με τους περισσότερους Έλληνες σκηνοθέτες, σε παραγωγές του ΚΘΒΕ, του Εθνικού Θεάτρου, του φεστιβαλ Αθηνών, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει τα έργα ‘’Βάκχες’’ του Ευριπίδη, ‘’Οιδίπους Τύραννος’’ και ‘’Αίας’’ του Σοφοκλή, ‘’Δον Ζουάν’’ του Μολιέρου, ‘’Αυλή των θαυμάτων’’ και ‘’Ο δρόμος περνά από μέσα’’ του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Τα έργα που σκηνοθέτησε έχουν παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο ΚΘΒΕ, στο Εθνικό Θέατρο, στο Φεστιβαλ Δημήτρια της Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβαλ Αισχύλεια της Ελευσίνας, στο ΔηΠεΘε Κοζάνης, κ.α. Το 2018 βραβεύτηκε από την ένωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, με το βραβείο ‘’Νέου Δημιουργού-Κάρολλος Κουν’’, για τις σκηνοθεσίες του πάνω στα έργα του Σοφοκλή ‘’Οιδίπους Τύραννος’’ και ‘’Αίας’’. Από το 2022 είναι Υπεύθυνος για τον Σχεδιασμό του Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού στο ΚΘΒΕ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Στέλιος), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Μπάμπης), Κατερίνα Παπουτσάκη (Όλγα), Ρούλα Πατεράκη (Αννετώ), Μάνος Βακούσης (Ιορδάνης), Ειρήνη Καράγιαννη (Αστά), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Ντόρα), Μαρίζα Τσάρη (Μαρία), Γιώργος Τσιαντούλας (Στράτος), Ηλέκτρα Σαρρή (Ματίνα), Γιώργος Ντάβος (Ραφαέλα), Γιάννης Βασιλώττος, Ντίνος Γκελαμέρης. Στον ρόλο της Καίτης η Φιλαρέτη Κομνηνού, Λάσκος ο Δημήτρης Πιατάς. Παίζουν οι μουσικοί: Ρόλη Γιαμοπούλου: ντραμς, Βασίλης Δεφίγγος: σαξόφωνο-φλάουτο-κλαρινέτο, Δημήτρης Κουζής: βιολί, Βίκτωρ Κουλουμπής: ηλεκτρικό και ακουστικό μπάσο, Μαριλίζα Παπαδούρη: βιολοντσέλο, Αγγελική Πουλημένου: κόρνο, Κώστας Πυρένης: κιθάρα, Σάββας Ρακιντζάκης: πλήκτρα, Χρήστος Σπηλιόπουλος: τρομπόνι

Τιμές Εισιτηρίων: VIP: 80€ Διακεκριμένη: 50€, Α Ζώνη: 35€, Β Ζώνη: 25€, Γ Ζώνη: 20€, Δ Ζώνη:15€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Τετάρτη 9 Νοεμβρίου έως Κυριακή 20 Νοεμβρίου
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο Viva.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 21:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Έλλη Κατσιναβάκη και Βαγγέλης Βογιατζής
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/i-ayli-ton-thaumaton-to-miouzikal/
Πληροφορίες Χώρου: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα - 2103213100
Φωτογραφίες: Μιχάλης Γκούμας / Φωτογραφίες promo: Πάνος Γιαννακόπουλος
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Ξαφνικό Stand Up με Κατσούδα, Φουντούλη, Σπηλιόπουλο, Ρήγα στον Λόφο Φιλοπάππου