MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Φιδάκια: Ένα από τα ομορφότερα και πιο ήσυχα χωριά της Ευρυτανίας

Από τα ομορφότερα στολίδια της Ευρυτανίας, ο παραδοσιακός οικισμός Φιδάκια είναι ένας πραγματικός ορεινός παράδεισος.

Φιδάκια Ευρυτανίας. (Πηγή: Shutterstock)
Φιδάκια Ευρυτανίας. (Πηγή: Shutterstock)
Monopoli Team

Η Ευρυτανία έχει χαρακτηριστεί ως η «Ελβετία της Ελλάδας» και όχι τυχαία. Βουνά γεμάτα έλατα, φαράγγια, καταρράκτες, ορμητικά ποτάμια και μικρά χωριά σαν ζωγραφιά συνθέτουν ένα μαγικό κόσμο στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας.

Σε απόσταση 25 χλμ. από το Καρπενήσι, θα συναντήσετε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρυτανίας, έναν μικρό ορεινό παράδεισο. Ο λόγος για τα Φιδάκια, αυτό το πανέμορφο απομονωμένο χωριό που απλώνει τα πέτρινα σπίτια του στις πλαγιές του όρους Χελιδόνα και ξεχωρίζει για την υπέροχη θέα που προσφέρει στη Λίμνη Κρεμαστών, από υψόμετρο 960 μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μαγευτικές λίμνες της Ελλάδας για φθινοπωρινά ταξίδια12.09.2018

Φιδάκια: Στο «μπαλκόνι» της Ευρυτανίας

Τα Φιδάκια δεν τα γνωρίζουν πολλοί, ωστόσο είναι πανέμορφα και αξίζει να τα ανακαλύψετε με την πρώτη ευκαιρία. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός και ξεχωρίζει για τα καλαίσθητα σπίτια του και για το πολεοδομικό σχήμα του.  Στο ψηλότερο σημείο του οικισμού είναι ορατά υπολείμματα αρχαίας εγκατάστασης. Σύμφωνα με μία άποψη, στην περιοχή βρισκόταν η Αρχαία Οιχαλία, πρωτεύουσα των Ευρυτάνων. Η προέλευση της ονομασίας του πάντως παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛουτρά Πόζαρ: Το φυσικό σπα της Βόρειας Ελλάδας12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b