MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

5 μαγευτικές λίμνες της Ελλάδας για φθινοπωρινά ταξίδια

Από τα Ιωάννινα μέχρι την Ορεινή Κορινθία, κάνουμε μια βόλτα σε πέντε ελληνικές λίμνες με ειδυλλιακά τοπία και γραφικά χωριά γύρω τους, που προσφέρονται για αξέχαστα φθινοπωρινά – και όχι μόνο – ταξίδια

Η λίμνη Παμβώτιδα είναι το στολίδι των Ιωαννίνων (πηγή: Shutterstock)
Monopoli Team

Το σκηνικό του καιρού σταδιακά αλλάζει και η ηπειρωτική Ελλάδα μάς καλεί να ανακαλύψουμε τις αμέτρητες ομορφιές της. Το φθινόπωρο ταιριάζει γάντι στις λίμνες που καθρεφτίζουν τη μαγεία της φύσης στα γαλήνια νερά τους. Έχουν πανέμορφα τοπία και αποπνέουν μια ηρεμία που σίγουρα τη χρειαζόμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖαχλωρού Αχαΐας: Ένα υπέροχο χωριό μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού12.09.2018

Από τη Μακεδονία και την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόνησσο, σας δίνουμε ιδέες για μικρές και μεγάλες εκδρομές που θα σας δώσουν την ευκαιρία να χαλαρώσετε στις όχθες πανέμορφων λιμνών, να απολαύσετε διαδρομές μέσα στη φθινοπωρινή φύση και να επισκεφθείτε γραφικά χωριά και αρχαιολογικούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες είναι οι 20 πιο δημοφιλείς ποδηλατικές διαδρομές της Ευρώπης;12.09.2018

Λίμνη Παμβώτιδα, Ιωάννινα

Η θρυλική Παμβώτιδα, το στολίδι των Ιωαννίνων, η λίμνη των θρύλων και των παραδόσεων, προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες φθινοπωρινές βόλτες στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. Η Παμβώτιδα βρίσκεται σε υψόμετρο 470 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει σχήμα τριγωνικό με μήκος 7,5 περίπου χιλιόμετρα. Στα βόρεια της απλώνεται σαν κάθετο τείχος το Μιτσικέλι και στα νότια της καταλήγουν οι ανατολικές πλαγιές του Τόμαρου. H ζωή της πόλης περιστρέφεται γύρω της. Ο παραλιακός δρόμος είναι στολισμένος με πανύψηλα δέντρα που στρώνουν με τα φύλλα τους τις όχθες της λίμνης. Περπάτημα ή ποδήλατο, ό,τι κι αν επιλέξετε για βόλτα, η διαδρομή δίπλα στα γαλήνια νερά θα σας ανταμείψει. Ιδανική στάση για χαλάρωση προσφέρουν τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαράκια της παραλίμνιας περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b