MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

7 μύθοι για το νερό που σίγουρα έχετε πιστέψει κάποια στιγμή

Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να πίνετε νερό κατα τη διάρκεια των γευμάτων; Ότι το ανθρακούχο νερό παχαίνει; Ότι η εφίδρωση σας βοηθά να χάσετε βάρος; Εδώ είναι οι απαντήσεις σε αυτές και σε πολλές άλλες ερωτήσεις και μύθους για το νερό.

pexels
Monopoli Team

Το νερό αποτελεί περίπου το 60% του σωματικού βάρους ενός ενήλικα και είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό, το πιο σημαντικό για τη ζωή από οποιοδήποτε άλλο. Το νερό βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και άχρηστα προϊόντα σε όλο το σώμα, εμπλέκεται στη μεταφορά αίματος και επιτρέπει την εμφάνιση πολλών μεταβολικών αντιδράσεων. Λειτουργεί επίσης ως λιπαντικό και προστατευτικό γύρω από τις αρθρώσεις και σχηματίζει τον αμνιακό σάκο που περιβάλλει το έμβρυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDetox Water ή Νερό Αποτοξίνωσης: Μύθοι, αλήθειες και οφέλη12.09.2018

Μύθος 1: Δεν πρέπει να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια των γευμάτων

Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια των γευμάτων; Δεν είναι αλήθεια. Τουλάχιστον, δεν είναι αλήθεια ότι το να πίνεις νερό με τα γεύματα είναι κακό για σένα ή σε παχαίνει. Συνήθως η κατανάλωση άφθονων υγρών κατά τη διάρκεια ενός γεύματος προκαλεί επιμήκυνση των χρόνων πέψης λόγω της αραίωσης των γαστρικών υγρών, διευκολύνοντας έτσι την πέψη.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;12.09.2018

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b