MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

5+1 λόγοι που δεν πρέπει να χάσεις την επική συνάντηση Χατζηφραγκέτα-Εισβολέα στο Κατράκειο

Ο Εισβολέας και οι Χατζηφραγκέτα συνεχίζουν την καλοκαιρινή περιοδεία τους και εμείς σας δίνουμε έξι λόγους για να βρεθείτε στο live τους στο Κατράκειο.

Είσβο και Χατζηφραγκέτα επί σκηνής!, Photo credits: Δημήτρης Μακρής
Είσβο και Χατζηφραγκέτα επί σκηνής!, Photo credits: Δημήτρης Μακρής
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Στις αρχές του καλοκαιριού “έσκασε” για πρώτη φορά η είδηση ότι ο Εισβολέας και οι Χατζηφραγκέτα θα ένωναν τις δυνάμεις τους στην πιο απρόσμενη μάλλον περιοδεία του καλοκαιριού. Με ένα promo trailer στο YouTube (που φυσικά δεν ήταν ένα κλασικό trailer) ανακοινώθηκε, λοιπόν, η συνεργασία που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν (εντάξει, ίσως και να το ξέραμε όταν έκαναν τη “Στροφή στο Λαϊκό” με τους Fundracar).

Τον Ιούνιο λοιπόν ξεκίνησε η περιοδεία που όλοι περιμέναμε -και μάλλον αυτοί που περιμέναμε ήμασταν πολλοί, γιατί τα εισιτήρια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη βγήκαν αμέσως sold out. Όσοι δεν μπορέσαμε να κλείσουμε έγκαιρα τα εισιτήρια μας για την Τεχνόπολη, αρκεστήκαμε στο να πάρουμε μία γεύση από το “Μουσικό Κουτί”, όπου οι Χατζηγιάννης, Φραγκιαδάκης, Είσβο παρουσίασαν ένα best of πρόγραμμα, με πολύ ραπ και ακόμη περισσότερο ρεμπέτικο, με τη βοήθεια φυσικά της Ιουλίας Καραπατάκη.

Εγώ είχα τελικά την ευκαιρία να ζήσω από κοντά την εμπειρία που ακούει στο όνομα “Χατζηφραγκέτα-Εισβολέας” τον Ιούλιο στο Faliro Summer Theater (έγραψα για την εμπειρία μου στο Hot or Not εκείνης της εβδομάδας), σε ένα live που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου.

Όσοι δεν προλάβατε να βρείτε εισιτήρια το καλοκαίρι, τότε σας έχουμε πολύ καλά νέα: Στις 10 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το Summer Tour με μία μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο -και εμείς σας εξηγούμε μέσα από έξι απλούς λόγους, γιατί δεν πρέπει να τη χάσετε!

#1 Για τα ρεμπέτικα του Εισβολέα

Ο Εισβολέας είναι ένας από τους καλύτερους καλλιτέχνες στην ελληνική hip-hop σκηνή -και σε αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Πολλά όμως έχουν αλλάξει από τότε που έκανε τα πρώτα του βήματα στο hip-hop -και πώς να μην έχουν αλλάξει, αφού έχουν περάσει 25 χρόνια. Κάτι που έχει σίγουρα αλλάξει είναι η μουσική πορεία που έχει επιλέξει ο Εισβολέας, κατά κόσμον Ηλίας Παπανικολός. Χωρίς να περιορίζεται στο hip-hop, πειραματίζεται συνεχώς με τη λαϊκή και ρεμπέτικη παράδοση και το αποτέλεσμα είναι μερικά από τα πιο όμορφα και πρωτότυπα τραγούδια που θα ακούσεις. Από τη “Μπανιστηρτζού” μέχρι τον “Ρεαλιστή”, ο Λιάκος αποδεικνύει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, και κυρίως ότι το ρεμπέτικο δεν έχει πεθάνει!

#2 …και για τα old school hip-hop κομμάτια του

Όσο καλός ρεμπέτης είναι, άλλο τόσο καλός είναι και στην πρώτη του αγάπη, το hip hop. Είκοσι χρόνια μετά τα “Αφιερωμένα Ι” και πολλές δεκάδες classics από τότε, ο Εισβολέας έχει δικαιωματικά κερδίσει legend status στην ελληνική hip-hop σκηνή. Όσο και να αγαπάμε τα ρεμπέτικά του, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη νοσταλγία που νιώθουμε όταν ακούμε μερικά από “παλιά” κομμάτια του (από τα “Παιδικά μου χρόνια” μέχρι το λίγο, αν μου επιτρέπεται η έκφραση, cult “Όλοι μαζί τώρα” με τον Τάκι Τσαν). Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται και με την αισιοδοξία που μας πιάνει όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν Έλληνες rappers που δεν καταφεύγουν σε σεξιστικούς ή/και ομοφοβικούς στίχους για να τονίσουν τον ανδρισμό τους. Ίσως ο Λιάκος να είναι σπάνιο φαινόμενο στην ελληνική rap (η trap είναι άλλη -ακόμα πιο πικραμένη- ιστορία), εμάς πάντως μας αρκεί.

#3 Γιατί με Χατζηφραγκέτα περνάς πάντα καλά

Ο Πάνος Φραγκιαδάκης και ο Βαγγέλης Χατζηγιάννης είναι αυτοί οι δύο τύποι που πάντα εύχεσαι να είχες στην παρέα σου. Είναι ανεπιτήδευτα κουλ, παίζουν καλή κιθάρα και τυχαίνει να γράφουν φοβερά τραγούδια. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη μπάντα στην Ελλάδα (mainstream τουλάχιστον) με τόσο χιούμορ και διάθεση για αυτοσαρκασμό, ενώ οι στίχοι τους είναι τόσο ευρηματικοί που αναρωτιέσαι αν στ’ αλήθεια ακούς ένα τραγούδι για ένα Μαράκι, με τόση προσήλωση. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί τι είναι αυτό που τους κάνει τόσο επιτυχημένους. Τελικά έχω καταλήξει ότι όταν περνάς καλά γράφοντας μουσική, τότε θα περάσουν και οι άλλοι καλά μαζί σου. Και οι Χατζηφραγκέτα πρέπει να περνούν πολύ καλά.

#4 Για να συνεχιστεί λίγο ακόμα το καλοκαίρι

Οι Χατζηφραγκέτα ήταν και θα είναι πάντα συνδεδεμένα με το ελληνικό, παραδοσιακό καλοκαίρι… Σαγιονάρες, φραπές, ρακέτες σε ήσυχο νησάκι είναι μερικές από τις εικόνες που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας όταν ακούμε το “Πατητές και Μακροβούτια” και το “Καλοκαιρινό”. Όπου και να βρίσκεσαι, οι Χατζηφραγκέτα έχουν αυτή τη μαγική δυνατότητα να σε μεταφέρουν στο πιο απόμερο καλοκαιρινό νησάκι. Στην προκειμένη, ο Σεπτέμβρης θα μας βρει στην Αθήνα, οπότε ας την παλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

#5 Για να ζήσεις την εμπειρία που ονομάζεται live Χατζηφραγκέτα-Εισβολέα

Αν δεν έχεις πάει σε συναυλία των Χατζηφραγκέτα δεν ξέρεις τι σημαίνει να τραγουδούν χιλιάδες άνθρωποι “Έλα πάμε παραλία για νυχτερινό μπανάκι, θα σου πάρω κοκα-κολα θα σου πάρω και σουβλάκι”, ενώ αν δεν έχεις πάει σε live του Εισβολέα μάλλον δεν έχεις δει κοινό που να αγκαλιάζει με την ίδια θέρμη hip-hop και ρεμπέτικα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι Χατζηφραγκέτα λένε όλες τις επιτυχίες τους, από τις πρώτες μέχρι και τις πιο πρόσφατες, με το κοινό να τρελαίνεται από την πρώτη μελωδία, ενώ ο Εισβολέας συμπαρασύρει κάθε ένα άτομο από το κοινό, είτε ραπάρει κάποιο κομμάτι με κοινωνικοπολιτικό στίχο, είτε ένα από τα ρεμπέτικά του, είτε κάποιο από τα πιο fun ραπ κομμάτια του. Περιττό να πω ότι όλο το κοινό με μία φωνή τραγουδά στίχο-στίχο τόσο την «Μπανιστηρτζού», όσο και το “Δάσκαλος κι εγώ”.

+1 Ίσως να μην έχετε ξανά την ευκαιρία να τους δείτε live

Εντάξει, αυτό ίσως ακούγεται λίγο τελεσίδικο. Ωστόσο -και χωρίς να θέλουμε να σας πανικοβάλλουμε- δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα το φθινόπωρο, οπότε μην χάσετε την ευκαιρία να τους δείτε live στις 10 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο στην Νίκαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικός Σεπτέμβριος: Όλες οι συναυλίες που θ’ απολαύσουμε στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b