MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

La Femme: Η ανατρεπτική μπάντα από τη Γαλλία επιστρέφει στην Αθήνα για να τελειώσει αυτό που άρχισε

Έχει περάσει ένας χρόνος από το άδοξο τέλος της συναυλίας των La Femme στο Plissken, αλλά οι αγαπημένοι μας Γάλλοι rock stars δεν μας ξέχασαν. Στις 2 Σεπτεμβρίου έρχονται στο ΚΠΙΣΝ για να μας δώσουν τη μαγική βραδιά που μας “χρωστούν”.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 28.08.2022 Cover Photo/Credits: JD Fanello

Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από το άδοξο τέλος της συναυλίας των La Femme στο Plissken το παρανοϊκό αυτό καλοκαίρι του 2021, που ο νόμος όριζε ότι στις συναυλίες έπρεπε να είμαστε καθήμενοι, κρατώντας αποστάσεις, σαν να βλέπουμε σινεμά και όχι το αγαπημένο μας συγκρότημα να τα δίνει όλα στη σκηνή.

Τότε λοιπόν το κοινό δεν είχε καταφέρει να συγκρατηθεί και πολλοί ήταν εκείνοι που σηκώθηκαν για να χορέψουν στο ρυθμό της ξεσηκωτικής μουσικής των La Femme, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τη σκηνή, πριν ολοκληρώσουν το set τους.

Από τότε περιμέναμε υπομονετικά την επιστροφή των αγαπημένων μας Γάλλων, η οποία ξέραμε ότι δεν θα αργήσει, αφού η ιστορία έχει δείξει ότι δεν έχουν ξεχάσει ποτέ το ελληνικό κοινό, που τόσο τους είχε στηρίξει όταν κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο τους, Psycho Tropical Berlin, το 2013.

Η επιστροφή των La Femme λοιπόν είναι γεγονός. Αυτή την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στο απόγειο της καριέρας τους, λίγο πριν μας χαρίσουν τον τέταρτο, πολυαναμενόμενο δίσκο τους, οι La Femme θα δώσουν μια μεγάλη συναυλία –με ελεύθερη μάλιστα είσοδο– στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Όσο περιμένουμε να έρθει η Παρασκευή εμείς γράφουμε όσα πρέπει να ξέρετε πριν τη μεγάλη επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Από το Biarritz σε όλο τον κόσμο -και από το Psycho Tropical Berlin στο Paradigmes

Οι La Femme δεν είναι πια τα παιδιά που γνωρίσαμε το 2013 με το Psycho Tropical Berlin -κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο βασικός κορμός του γκρουπ παραμένουν οι Marlon Magnée και Sacha Got, τα υπόλοιπα μέλη ωστόσο αλλάζουν συνεχώς.

Εξάλλου όπως έχει εξηγήσει ο Marlon: “Η βασική ιδέα είναι ότι οι La Femme δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος, αλλά ένα σύνολο, μία ομάδα, των οποίων τα ατομικά στοιχεία δεν μπορείς να διακρίνεις. Υπήρξαν πολλές φωνές -γυναικείες και ανδρικές”. Τα τελευταία χρόνια χρειάζονταν περισσότερο γυναικείο στοιχείο και κάπως έτσι στο συγκρότημα προστέθηκαν οι καλές φίλες τους Pandora και Clémence Quélennec.

Οι La Femme είναι οι μεγαλύτεροι rock stars που έχει εξάγει η Γαλλία την τελευταία δεκαετία

Με αυτή την ανορθόδοξη σύσταση έρχεται να κουμπώσει η επίσης ανορθόδοξη πορεία τους. Τι κι αν το Psycho Tropical Berlin έπαιζε παντού στην Ελλάδα; Στην χώρα τους άργησαν να δουν αναγνώριση, αφού πρώτα έπρεπε να μεσολαβήσει μία περιοδεία στις ΗΠΑ και το -πράγματι υπέροχο- δεύτερο άλμπουμ τους, Mystère.

Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία: Οι La Femme είναι οι μεγαλύτεροι rock stars που έχει εξάγει η Γαλλία την τελευταία δεκαετία -μια ματιά στην μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία τους σε ΗΠΑ και Ευρώπη το αποδεικνύει. Στα παριζιάνικα δισκοπωλεία οι τρεις δίσκοι τους είναι παντού, μπορούν άνετα να γεμίσουν ένα ολόκληρο στάδιο στο Παρίσι, έχουν γράψει το soundtrack για επίδειξη μόδας του οίκου Céline και βρίσκονται συχνά πυκνά στο εξώφυλλο των μεγαλύτερων γαλλικών περιοδικών.

Με λίγα λόγια βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους. Και σε αυτή τη φάση τους βρίσκει η τωρινή τους περιοδεία, η οποία θα τους φέρει και στην Ελλάδα, με αφορμή το τελευταίο άλμπουμ τους, Paradigmes.

Ίσως η πιο διαφορετική και ώριμη δουλειά τους μέχρι τώρα, το Paradigmes, άλλες φορές μοιάζει με road trip στις ΗΠΑ (χάρη σε τραγούδια όπως τα Cool Colorado, Denver City, la Cité des Anges -ή η πόλη των αγγέλων), άλλες φορές θυμίζει… Ένιο Μορικόνε (ναι μιλάμε για το εντελώς γουέστερν Lâcher de chevaux) και άλλες φορές με φιλοσοφική συζήτηση για τον Ντεκάρτ και τον Πασκάλ, στο καλύτερο κομμάτι του δίσκου, με τίτλο Disconnexion.

Ωστόσο εμείς θα τους πετύχουμε στο “τέλος” της εποχής του Paradigmes, αφού τον Νοέμβριο πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον τέταρτο δίσκο τους Teatro Lucido, ο οποίος θα είναι ισπανόφωνος! Εμπνευσμένοι από την προηγούμενη περιοδεία τους σε Νότια Αμερική και Ισπανία, θα πειραματιστούν με το πάσο ντόμπλε, τη ρεγκετόν και ανδαλουσιανούς ήχους -κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα έχουμε ακούσει μέχρι τώρα.

Προπομπός της νέας αυτής δουλειάς είναι το Sacatela (που σημαίνει “βγάλ’ το”), ένα κομμάτι που κρατά ζωντανό το χαρακτηριστικό χιούμορ τους, φέρνοντας όμως ένα νέο στοιχείο στον ήχο τους -που ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε.

Όσοι βρεθούμε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αυτή την Παρασκευή, ίσως να σταθούμε τυχεροί, αφού ενδέχεται να ακούσουμε για πρώτη φορά ένα δείγμα από την ολοκαίνουρια -και όπως όλα δείχνουν πιο ξεχωριστή μέχρι τώρα- δουλειά τους.

Όπως και να ‘χει, η τύχη είναι έτσι κι αλλιώς με το μέρος μας, αφού La Femme μάς επιφυλάσσουν ένα από τα πιο εκρηκτικά live του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι La Femme στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι La Femme θα ανέβουν στη σκηνή του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, μαζί με τους The Steams και Dury Dava.

Ώρα έναρξης: 19.30
Είσοδος Ελεύθερη χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Διεύθυνση χώρου: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b