MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Σαν σήμερα, 14 Αυγούστου, η αεροπορική τραγωδία με το Boeing της κυπριακής εταιρείας «Helios» και τους 121 νεκρούς

Μια από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες στην Ευρώπη. Η πλέον πολύνεκρη στην Ελλάδα. Η πτώση του Boeing της κυπριακής εταιρείας «Helios» που παρέσυρε στο θάνατο 121 ανθρώπους σημειώθηκε μια ημέρα σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια και εξακολουθεί να προκαλεί τον ίδιο πόνο και την ίδια θλίψη.

Monopoli Team

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 2005. Παραμονή της μεγαλύτερης αργίας του καλοκαιριού και η διάθεση όλων είναι χαλαρή. Μια ημέρα σαν σήμερα. Τίποτα δεν προμηνύει την τραγωδία που έρχεται. Το πρωί εκείνης της Κυριακής, ωστόσο, θα γραφτεί με τα μελανότερα χρώματα στα βιβλία της ιστορίας. Είναι η ημέρα που ένα Boeing με 121 ανθρώπους στο εσωτερικό του θα πέσει στο Γραμματικό. Κανείς δεν θα επιζήσει. Η αεροπορική τραγωδία της κυπριακής εταιρείας «Helios» είναι η μεγαλύτερη και η πιο πολύνεκρη που έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάνος Κατράκης: Οι θεατρικές διαδρομές ενός θρυλικού ηθοποιού12.09.2018

Το χρονικό της τραγωδίας

Ξημερώματα Κυριακής 14 Αυγούστου, το Boeing της κυπριακής εταιρείας «Helios» φτάνει από το Λονδίνο στη Λάρνακα και αμέσως ξεκινά τις προετοιμασίες για το επόμενό του ταξίδι. το προηγούμενο πλήρωμα θαλάμου επιβατών παρατήρησε ένα πρόβλημα στην πίσω δεξιά πόρτα εξυπηρέτησης αναφέροντας ότι το στεγανωτικό παρέμβυσμα της πόρτας παγώνει και ακούγονται δυνατοί κτύποι κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το πλήρωμα διακυβέρνησης ζήτησε πλήρη έλεγχο της πόρτας. Η επιθεώρηση διεξήχθη από έναν μηχανικό εδάφους, ο οποίος πραγματοποίησε οπτικό έλεγχο και έλεγχο διαρροής συμπίεσης του θαλάμου επιβατών. Σύμφωνα με καταθέσεις του ίδιου του μηχανικού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος, γύρισε το ρυθμιστή συμπίεσης στη χειροκίνητη θέση (Manual, MAN). Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε το δυστύχημα, ο μηχανικός δεν επανέφερε το ρυθμιστή συμπίεσης στην αυτόματη (AUTO) θέση μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b