MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι ασφαλές να τρώμε σόγια;

Ένας από τους πιο συνηθισμένους διατροφικούς μύθους είναι ότι η σόγια και τα προϊόντα σόγιας δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Monopoli Team

Υπάρχει ένας μύθος για τα οιστρογόνα σόγιας εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και ένας φόβος ότι τα τρόφιμα σόγιας συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού. Ας ρίξουμε όμως μια πιο προσεκτική ματιά στους μύθους και τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση της σόγιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί να προσθέσετε περισσότερη κανέλα στη διατροφή σας12.09.2018

Οι παρανοήσεις σχετικά με τη σόγια και τα προϊόντα σόγιας είναι πολλές. Ο μύθος για τα οιστρογόνα στη σόγια πυροδότησε μια διαμάχη που συνεχίστηκε για πολλά χρόνια παρά την έρευνα και τα στοιχεία ότι τα τρόφιμα σόγιας είναι ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους.

Τα τρόφιμα σόγιας περιλαμβάνουν προϊόντα όπως το tempeh, το tofu, το miso, το edamame και το σογιέλαιο (το οποίο συνήθως εμφανίζεται ως “φυτικό λάδι” στα σούπερ μάρκετ). Η σόγια παρέχει μια καλή επιλογή για φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και είναι πλούσια σε πολλά βασικά θρεπτικά συστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔαμάσκηνα: Εσείς ξέρατε πόσο καλό κάνουν στην υγεία μας;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b