MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Παπούτσια και τσάντες από ανανά, μήλο, μπανάνα: Τα φυτικά δέρματα είναι η νέα sustainable μόδα

Αθλητικά παπούτσια από φλούδα σταφυλιών, τσάντες από μυκήλιο, πέδιλα από δέρμα ανανά και όσα άλλα θα δούμε στη βιώσιμη μόδα.

Monopoli Team

Η αλήθεια είναι ότι, ακόμα και πριν 3 χρόνια, όποιος ήθελε παπούτσια ή τσάντες που θα κρατούσαν πέρα από τη σεζόν αλλά δεν ήθελε να αγοράσει δερμάτινα, δεν είχε πολλές επιλογές πέρα από το πλαστικό με επένδυση πολυουρεθάνης. Πλέον όμως όλο και περισσότερες εταιρείες επενδύουν στα δέρματα φυτικής προέλευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEco Gender Gap: Από πότε το βάρος της βιωσιμότητας πέφτει αποκλειστικά στους ώμους των γυναικών;12.09.2018

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Daniel Rubin, ιδρυτής της βρετανικής εταιρείας υποδημάτων Dune, λάνσαρε τη νέα σειρά βιώσιμων sneakers Lerins, η οποία περιλαμβάνει sneakers φτιαγμένα από τη φλούδα σταφυλιών, από απόβλητα δηλαδή της οινοβιομηχανίας. Άλλες μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη λανσάρει παπούτσια και τσάντες από «δέρμα» μήλου, μπανάνας και ανανά, ενώ η Stella McCartney έχει ανακοινώσει «δερμάτινη» τσάντα από μυκήλιο – ουσιαστικά από μανιτάρια – η κυκλοφορία της οποίας αναμένεται τον Αύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSustainability Red Flags: 3 βασικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε πριν αγοράσουμε ένα ρούχο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b