MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Eco Gender Gap: Από πότε το βάρος της βιωσιμότητας πέφτει αποκλειστικά στους ώμους των γυναικών;

Κατά πόσο οι άνδρες είναι ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα βιωσιμότητας και περιβάλλοντος;

Monopoli Team

Τα τελευταία χρόνια, οδηγοί με «έξυπνα» tips και μυστικά αγορών για πιο sustainable shopping βρίσκονται σε κάθε ενημερωμένο site και blog, με αποκορύφωμα την περίοδο γύρω από τις εκπτώσεις και τις εμπορικές ημέρες όπως η Black Friday και η Cyber Monday. Άρθρα που μάς προτρέπουν να μείνουμε μακριά από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς και τα μεγαθήρια της fast fashion και μάς επισημαίνουν ότι εάν πρέπει να ψωνίσουμε, καλύτερα να το κάνουμε από τα τοπικά καταστήματα, βιώσιμα brands ή αγορές μεταχειρισμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSustainability Red Flags: 3 βασικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε πριν αγοράσουμε ένα ρούχο12.09.2018

Kι αυτό είναι πολύ σωστό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι την Black Friday οι ιστοσελίδες fast fashion ξεπουλούν τα ρούχα τους σε γελοία χαμηλές τιμές. Η Bella Hadid έκανε πρόσφατα το λάθος να παραδεχθεί σε σχόλια κάτω από μια ανάρτηση στο Instagram ότι φορούσε ένα φόρεμα που κόστιζε 16,99 δολάρια. Δεν άργησε να αντιμετωπίσει την οργή των χρηστών των social media για τη μη βιώσιμη κατανάλωση, τη δουλεία και το περιβαλλοντικό κόστος που κρύβονται πίσω από αυτή την μικρή και φαινομενικά αθώα αγορά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnna Rose Concept Store: Ένα concept store στον Χολαργό με αγάπη για το περιβάλλον και το fair trade12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b