ΣΥΝΤΑΓΗ
Σμυρνέικα κουλουράκια…της γιαγιάς από τη food blogger Nikis_food
Αφράτα και πεντανόστιμα κουλουράκια σε μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σμύρνη για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Monopoli Team
02.05.2022
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ σόδα
- 1 αυγό για την ζύμη και ένα για το αλλειμα
- 2 βανίλιες
- Μισό κιλό αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω)
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη για 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι μας που ξεκινάμε να δουλεύουμε με το χέρι.
Όταν η ζύμη σταματήσει να κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.
Δίνουμε το σχήμα βαρκούλας, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 20-25 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinnamon Rolls από την food blogger Nikis food12.09.2018
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_food εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Minor gesture, από την Creo Dance Company στο Θέατρο Θησείον
Σε τι μας χρησιμεύει το θέατρο;: Το βιβλίο του κορυφαίου Γάλλου συγγραφέα Enzo Cormann από τις Εκδόσεις Ευρυδίκη
Άμλετ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Anilio Park Festival: Τρεις μέρες γεμάτες μουσική στην κορυφή της Πίνδου
Electric Litany: Μας είναι αδιάφορα και εχθρικά τα μοτίβα της μουσικής βιομηχανίας
Free city: Όλα όσα θα κάνουμε αυτό το ΠΣΚ δωρεάν
«Εξυπνο» εμβόλιο για τη θεραπεία του μελανώματος – Ξεκίνησε η χορήγησή του στη Βρετανία
Ian Rankin: 4 μυθιστορήματα του “ιππότη” της αστυνομικής λογοτεχνίας που αξίζει να ανακαλύψεις
Φουντώνουν οι διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια υπέρ των Παλαιστινίων
Μαρίνα Σάττι για “Ζάρι”: «Δεν ήθελα να ‘γυαλίσω’ τα πράγματα στο βίντεο κλιπ – Δεν είπα ποτέ τι είναι η Ελλάδα» (vid)