ΣΥΝΤΑΓΗ
Σμυρνέικα κουλουράκια…της γιαγιάς από τη food blogger Nikis_food
Αφράτα και πεντανόστιμα κουλουράκια σε μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σμύρνη για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Monopoli Team
02.05.2022
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ σόδα
- 1 αυγό για την ζύμη και ένα για το αλλειμα
- 2 βανίλιες
- Μισό κιλό αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω)

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη για 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι μας που ξεκινάμε να δουλεύουμε με το χέρι.
Όταν η ζύμη σταματήσει να κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.
Δίνουμε το σχήμα βαρκούλας, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 20-25 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinnamon Rolls από την food blogger Nikis food12.09.2018
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_food εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Καλοκαίρι ίσον θαλασσινά: 5 διευθύνσεις για να τα απολαύσουμε
Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Γιατί θέλουμε να επιστρέφουμε σ΄αυτά τα «Μαύρα Βουνά»;
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτό το ΣΚ (05-06/07)
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 5-6 Ιουλίου
Ο Λεωνίδας Κακούρης για την κατάθλιψη: “Το «θηρίο» παραμονεύει για όλους”
Φοιτητικό σπίτι 2025: Συμβουλές για τους γονείς που ψάχνουν σπίτι για φοιτητή
Schoolwave 2025 powered by ΔΕΗ: Ένα εκρηκτικό 3ήμερο με ελεύθερη είσοδο στην Τεχνόπολη
Χταπόδι: Το περιοδικό του ΕΜΣΤ επιστέφει με 2ο τεύχος