MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Muffins με σπιτική μαρμελάδα Chia με φράουλα από το food blog TheBalancedFoodie

Σπιτικά muffins εύκολα στη προετοιμασία με μαρμελάδα Chia και κατεψυγμένες φράουλες.

Monopoli Team

Υλικά:
  • 125 γρ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών ή φυτικό
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή αγελαδινό 1,5%
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή 175 γρ. αλεύρι ολικής+1 κ.γ. baking powder)
  • Λίγο αλάτι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMuffins μελιού με κανέλα και κομματάκια μήλου από το food blog TheBalancedFoodie12.09.2018

Εκτέλεση:
  • Χτυπάτε με μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα δεμένο κρεμμώδες μείγμα.
  • Προσθέτετε τα αυγά, συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ έως ότου να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε λίγο- λίγο το αλεύρι και το αλάτι.
  • Μόλις το δείτε και σκληραίνει ρίξτε το γάλα και χτυπήστε λίγο ακόμα.
  • Μεταφέρετε σε θήκες muffin σιλικόνης, κομμάτια λαδόκολλας ή ελαφρώς λαδωμένες θηκούλες.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180◦C για ~18-20’ (πάντα check με την οδοντογλυφίδα!)
  • Αφήνετε να κρυώσουν, ανοίγετε προσεκτικά μια τρυπούλα μέχρι κάτω από τη μέση και γεμίζετε με χωνί την κρύα μαρμελάδα φράουλα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής, ωστόσο να βγουν λιγότερο αφράτα.

Χρήσιμα tips:

Η μαρμελάδα είναι επίσης εύκολη στην εκτέλεση, χωρίς ζάχαρη και 4 συστατικά – μία τέλεια ιδέα και για το πρωινό ψωμάκι σας!

Οι σπόροι Chia είναι μεταξύ άλλων διάσημοι για τη περιεκτικότητα τους σε ωμέγα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες. Οι μουλιασμένοι σπόροι είναι προτιμότεροι από την ωμή κατανάλωση τους, λόγω της καλύτερης πέψης και τη μέγιστη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b