MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 4 λέξεις που δεν πρέπει να λέμε όταν περιγράφουμε το φαγητό

Αποφύγετε τη χρήση αυτών των λέξεων εάν προσπαθείτε να βελτιώσετε τη σχέση σας με το φαγητό.

Pablo Merchan Montes /Unsplash
Monopoli Team

Η διατροφική κουλτούρα δυστυχώς έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την υγεία και μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι για να είμαστε πραγματικά υγιείς, πρέπει να εξαλείψουμε ορισμένες ομάδες τροφίμων από τη διατροφή μας. Μας κάνει να πιστεύουμε ότι πρέπει να παίρνουμε συγκεκριμένα συμπληρώματα και σκόνες καθημερινά. Ότι πρέπει να ασκούμαστε πολλές ώρες την ημέρα και ότι κάποια τρόφιμα είναι κακά, ενώ άλλα είναι καλά. Και ενώ όντως η διατροφή και η υγεία είναι σημαντικά, ωστόσο τα παραπάνω δεν είναι απαραίτητα για να είμαστε υγιείς.

Υγεία σημαίνει να τρώτε αρκετά

Σημαίνει να τρώτε μια ποικιλία τροφών για να λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε (ναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα χρειαστούν συμπληρώματα). Σημαίνει να διαχειρίζεστε το άγχος στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας, να κοιμάστε αρκετά και να κινήστε τακτικά όσο μπορείτε. Η υγεία έχει επίσης πρόσβαση σε καλή υγειονομική περίθαλψη. Είναι αυτά και άλλα τόσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 τρόφιμα που έχουν περισσότερο αλάτι από όσο νομίζετε12.09.2018

Ναι, η διατροφή είναι σημαντική

Ωστόσο, οι περιττοί περιορισμοί, η ενοχές των ανθρώπων στις διατροφικές τους επιλογές και η νοοτροπία του «όλα ή τίποτα» δεν βοηθούν.

Παρακάτω θα δείτε μερικές λέξεις που καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε όταν περιγράφουμε το φαγητό. Αυτές οι λέξεις χρησιμοποιούνται συχνά στην κουλτούρα της διατροφής και δημιουργούν πολλές ενοχές, σύγχυση και ντροπή γύρω από το φαγητό και την υγεία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 τρόποι που οι δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων υπονομεύουν την υγεία σας12.09.2018

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b