MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6 ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά για τον πόλεμο και πώς να τις απαντήσουμε

Αν έχετε ακούσει ήδη από τα παιδιά σας τις παρακάτω ερωτήσεις, υπάρχει τρόπος για να απαντήσετε με ασφάλεια χωρίς να τα πληγώσετε περισσότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Monopoli Team

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο και όταν τα παιδιά ρωτούν τι ακριβώς σημαίνει αυτό που εκτυλίσσεται αυτές τις ώρες στη χώρα, δεν βρίσκει κανείς λόγια για να περιγράψει και να το εξηγήσει επαρκώς. Τα παιδιά ακούνε πολλά πράγματα από τις ειδήσεις, το σχολείο, τους συμμαθητές τους που δεν μπορούν να συλλάβουν εύκολα και γι’ αυτό είναι καλό να αρχίσετε να συζητάτε μαζί τους όλα όσα τα ανησυχούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤΙΜΕ: Κυκλοφορεί διπλή έκδοση με δύο «δυνατά» εξώφυλλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία12.09.2018

Ο πιο σωστός τρόπος για να ξεκινήσετε τη συζήτηση με τα παιδιά για τον πόλεμο, είναι σύμφωνα με τον ψυχολόγο του Duke University Medical Center, Robin Gurwitch: «να τα ρωτήσετε τι γνωρίζουν ήδη γι’ αυτόν και τι έχουν ακούσει». Αν το παιδί σας αρνείται να συζητήσει και επιμένει ότι δεν το νοιάζει το θέμα, προσπαθήστε να το πείσετε ότι σας ενδιαφέρει να σας μεταφέρει τι συζητούν οι συμμαθητές του στο σχολείο για τον πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟυκρανία: Κοριτσάκι τραγουδάει το «Let it go» μέσα σε καταφύγιο και συγκινεί12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b