MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Ιδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης: Το οπερατικό αριστούργημα του Μότσαρτ ανεβαίνει στο Θέατρο Ολύμπια

Η εμβληματική όπερα του Β. Α. Μότσαρτ, «Ιδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης», ανεβαίνει από τον Δήμο Αθηναίων για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Ολύμπια, σε σκηνοθεσία-μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου.

Monopoli Team

Ένα από τα μεγαλύτερα οπερατικά αριστουργήματα όλων των εποχών, ο «Ιδομενέας» του Wolfgang Amadeus Mozart, παρουσιάζεται από τον Δήμο Αθηναίων για τέσσερις παραστάσεις στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», 26, 28, 30 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

Η όπερα είναι μία καινούργια παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ, σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία Γιώργου Πέτρου, ενός από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες.

Στην παράσταση συμμετέχει ένα εξαιρετικό καστ, ο τενόρος Krystian Adam στον ομώνυμο ρόλο και οι σπουδαίοι Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές Μαίρη-Ελεν Νέζη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μυρτώ Παπαθανασίου και Βασίλης Καβάγιας στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ιδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επερχόμενη παράσταση στο Θέατρο Ολύμπια

Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης: Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ιδομενέας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από τον Τρωικό πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μια μεγάλη τρικυμία τον οδηγεί στα πρόθυρα του θανάτου. Ο Ποσειδώνας θα σώσει τον ίδιο και τους συντρόφους του με ένα βαρύ τίμημα. Μόλις ο Ιδομενέας πατήσει το πόδι του στο έδαφος της Κρήτης, αρχίζει ο εφιάλτης του.

Έρωτας, πάθος, ζήλεια, πατρικές σχέσεις και διλήμματα, σχέσεις των ανθρώπων με το Θείο περνούν μέσα από την αρχετυπική ιστορία του βασιλιά της Κρήτης Ιδομενέα.

Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Olivier Descotes

«Η καινοτόμος σκέψη του Μότσαρτ εκδηλώνεται εδώ με μία τόλμη, με μία φρεσκάδα και με μία άνευ προηγουμένου φρενίτιδα. Ο Μότσαρτ σπάει τα μορφολογικά δεσμά της στατικής οπερατικής άριας: το ρετσιτατίβο σέκκο απορροφάται από τη μουσική και δίνει τη θέση του σε ένα ρετσιτατίβο ακομπανιάτο, το οποίο σφύζει από μουσικές ιδέες.

Η ορχήστρα κυριαρχεί, όπως ένας αυθύπαρκτος χαρακτήρας, προμηνύοντας τον Βάγκνερ. Η χορωδία, ερχόμενη σε πρώτο πλάνο οκτώ φορές, ενσαρκώνει το λαό με μία μεγαλειώδη τραγικότητα που παραπέμπει στο Ρέκβιεμ. Η ανθρώπινη φωνή εκφράζει ένα ευρύτατο φάσμα ακραίων συναισθημάτων: τρυφερότητα, επιθετικότητα, απόγνωση, κατοπτρίζοντας όλες τις εκρήξεις, όλες τις παρεκκλίσεις της ανθρώπινης μοίρας». ]

Ιδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επερχόμενη παράσταση στο Θέατρο Ολύμπια

Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή, με αφορμή τη νέα παραγωγή του ΟΠΑΝΔΑ επισημαίνει:

«Είναι μεγάλη μας χαρά, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ολιβιέ Ντεκότ, να ανεβαίνουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Ολύμπια έργα τόσο μεγαλειώδη και εμβληματικά, όπως η όπερα «Ιδομενέας» του Μότσαρτ. Αν και το έργο συνετέθη περισσότερο από δύο αιώνες πριν, συνεχίζει να συγκινεί με την ομορφιά της κρυστάλλινης μουσικής του, αλλά και τη διαχρονική θεματολογία του, που αγγίζει καθολικές και πανανθρώπινες ανησυχίες. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η ιδιοφυής μουσική του Μότσαρτ μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη ανάπαυλα και να υπενθυμίσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αδιαπραγμάτευτη αξία της αγάπης και της ειρήνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤρωίλος και Χρυσηίδα, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου

Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν: Ιδομενέας: Krystian Adam, Ιδαμάνθης: Μαίρη-Έλεν Νέζη, Ίλια: Μυρσίνη Μαργαρίτη, Ηλέκτρα: Μυρτώ Παπαθανασίου, Αρβάκης: Βασίλης Καβάγιας, Αρχιερέας του Ποσειδώνα: Γιάννης Καλύβας, Φωνή από το Μαντείο του Ποσειδώνα: Γιώργος Παπαδημητρίου. Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ και Χορωδία Δήμου Αθηναίων.

Τιμές Εισιτηρίων: Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €12. Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €15. Γ’ Ζώνη: €25. Β’ Ζώνη: €30. Α’ Ζώνη: €45. Διακεκριμένη Ζώνη: €50. Προεδρικό θεωρείο: €60
Διάρκεια Παραστάσεων: 26 Μαρτίου - 1η Απριλίου 2022
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο Θέατρο
Παραστάσεις: 26, 28, 30 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2022 στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Κωνσταντίνα Ψωμά
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/idomeneas-vasilias-tis-kritis-olympia-dimotiko-theatro-maria-kallas/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα. Τηλέφωνο:210 3642540 | https://www.opanda.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b