MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

February rocks: 5 επικά ροκ άλμπουμ που ακούσαμε αυτόν τον μήνα

Από την επιστροφή των Scorpions μέχρι και το νέο άλμπουμ των Naxatras: Ο Φεβρουάριος ήταν γεμάτος καλή, φρέσκια ροκ μουσική.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας μήνας γεμάτος συγκινήσεις για πολλούς λόγους. Από την μία αποχαιρετίσαμε τον θρυλικό Mark Lanegan των Screaming Trees, και από την άλλη είχαμε την επιστροφή των Guns ‘n’ Roses και των Scorpions με νέα μουσική.

Εμείς λοιπόν συγκεντρώσαμε τα πέντε καλύτερα ροκ άλμπουμ που ακούσαμε αυτόν τον μήνα -από τους “δικούς μας” Naxatras και τους Βρετανούς Alt-J, αλλά και από τους βετεράνους Guns n Roses, Scorpions και τον Eddie Vedder.

Hard Skool – Guns N Roses


Μέσα σε μία μόλις ημέρα (την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου) κυκλοφόρησαν όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία καταπληκτικά άλμπουμ -και κάπως έτσι έγινε ξεκάθαρο πού θα αφιερώναμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Η αρχή έγινε με την πιο “σύντομη” από τις νέες κυκλοφορίες, το EP των Guns n Roses, “Hard Skool”, που περιλαμβάνει μόλις δύο νέα singles (το Absurd, που σήμανε την επιστροφή του συγκροτήματος μετά από 14 χρόνια και το Hard Skool) που οι φανατικοί είχαν ήδη ακούσει και δύο live ερμηνείες των Don’t Cry και You’re Crazy. Αυτό ήταν το πρώτο δισκογραφικό βήμα του συγκροτήματος μετά την επιστροφή του Slash και του Duff McKagan και οι Guns N Roses σίγουρα δεν απογοήτευσαν. Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία τον επόμενο τους δίσκο, ο οποίος -αν υπάρξει- μάλλον θα καθυστερήσει, αφού το ’22 το συγκρότημα θα είναι απασχολημένο με την περιοδεία του.

Rock Believer – Scorpions

Την μεγάλη τους επιστροφή, 7 χρόνια μετά από το τελευταίο studio album τους “Return to Forever”, έκαναν οι επίσης βετεράνοι Scorpions με το ολοκαίνουριο Rock Believer. Ένας δίσκος που συνδέει το ένδοξο παρελθόν τους με έναν πιο σημερινό ήχο και αποδεικνύει ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Scorpions παραμένουν επίκαιροι. Μιλάμε εξάλλου για ένα συγκρότημα που μετρά πενήντα χρόνια καριέρας, επομένως κάθε κυκλοφορία τους αποτελεί καθοριστική στιγμή για την ροκ σκηνή. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν από τους πιο άρτιους δίσκους που έχουν βγάλει τα τελευταία χρόνια, χαρακτηριστικός του ήχου τους, στην πιο ώριμη φάση τους. Κυκλοφορεί από την Minos EMI, a Universal Music Company.

IV – Naxatras
Naxatras – «IV», Atwork by CHRIS RW

Naxatras – «IV», Atwork by CHRIS RW

Ακόμη ένας επικός δίσκος από τους Naxatras, μετά το εξίσου εμβληματικό “III”. “Ενα φανταστικό παραμύθι περίεργων τοπίων και γενναίων αποστολών. Ένα έπος μεταμόρφωσης” λένε οι Naxatras και δεν θα μπορούσαν να περιγράψουν καλύτερα το μουσικό ταξίδι που είναι το “IV”. Το πρώτο single του δίσκου, Journey to Narahmon, ένα μαγικό κομμάτι με αναφορές στους Pink Floyd και τον Στίβεν Γουίλσον, μάς είχε δώσει ήδη από τον Νοέμβριο μία πρώτη γεύση από τον δίσκο και οι προσδοκίες μας επαληθεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο.“On the first day of a new horizon” τραγουδάει ο frontman των Naxatras, Γιάννης Βαγενάς, στο Horizon και ελπίζουμε αυτός ο νέος ορίζοντας να είναι η αρχή μίας δυναμικής progressive rock σκηνής στην Ελλάδα. Βρείτε το άλμπουμ εδώ.

The Dream – Alt-J

Οι αγαπημένοι μας Βρετανοί indie rockers Alt-J επέστρεψαν με τον τέταρτο δίσκο τους, The Dream. Ένα φουτουριστικό και παράλληλα νοσταλγικό άλμπουμ, άμεσα επηρεασμένο από την πανδημία (με τραγούδια όπως το άκρως συναισθηματικό, συγκινητικό και επίπονα επίκαιρο Get Better), χωρίς όμως να λείπουν και πιο “ανεβαστικά” κομμάτια όπως το Hard Drive Gold. Ένας ιδιαίτερος δίσκος, στον οποίο οι Alt-J “αγκαλιάζουν” έναν πιο αμερικανικό ήχο -και τους πάει.

Earthling – Eddie Vedder

Ο τελευταίος solo δίσκος του Eddie Vedder είναι ίσως ο πιο “Pearl Jam” δίσκος του μέχρι τώρα. Χωρίς να χάνει το προσωπικό του στίγμα, ο πρώην frontman των Pearl Jam μάς θυμίζει την πιο punk πλευρά του (χαρακτηριστικό παράδειγμα το Good and Evil) -που είχαμε κάπως ξεχάσει- όσο συνεχίζει στο mainstream rock μονοπάτι που έχει πάρει. Παράλληλα, ο δίσκος είναι γεμάτος all-star guest stars. Ο Ringo Starr παίζει ντραμς στο “Mrs. Mills”, ο Stevie Wonder παίζει στο “Try” και ο Elton John ενώνει τη φωνή του με τον Vedder στο μελωδικό “Picture”. Είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους δίσκους που έχουμε ακούσει από τον Eddie Vedder. Κυκλοφορεί από την Minos EMI, a Universal Music Company.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ξένα + 5 ελληνικά άλμπουμ που περιμένουμε να ακούσουμε το 202212.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b