MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

5 ξένα + 5 ελληνικά άλμπουμ που περιμένουμε να ακούσουμε το 2022

Το 2022 αναμένεται πολύ συναρπαστικό για τη μουσική, με πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες να επιστρέφουν με νέα μουσική. Εμείς συγκεντρώσαμε 5 ξένα και 5 ελληνικά άλμπουμ που περιμένουμε να ακούσουμε την νέα χρονιά.

Μαρίνα Σάττι, ColorsXStudios
Μαρίνα Σάττι, ColorsXStudios
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Το 2022 έχει ήδη κάνει δυναμική “είσοδο” στη μουσική. Ο The Weeknd εγκαινίασε την νέα χρονιά με έναν δίσκο-έκπληξη γεμάτο hits και η FKA Twigs μόλις κυκλοφόρησε το Caprisongs (ο πρώτος δίσκος της μετά την τολμηρή καταγγελία κατά του Shia LeBeouf), που μας έδειξε μία πιο χορευτική, “φωτεινή” πλευρά της.

Η χρονιά όμως προβλέπεται ακόμη πιο συναρπαστική, αφού οι Placebo, οι Madrugada και ο Βέλγος Stromae θα κάνουν τη μεγάλη δισκογραφική επιστροφή τους, ενώ θα έχουμε τον πρώτο μεταθανάτιο δίσκο της Aaliyah -και πολλά άλλα. Στα “δικά μας”, μερικοί από τους πιο πολυαναμενόμενους ελληνικούς δίσκους, όπως εκείνος της Μαρίνας Σάττι, βρίσκονται ήδη πολύ κοντά μας, ενώ όλα δείχνουν ότι θα έχουμε νέο δίσκο από τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Theodore, τον Kristof και τους Naxatras.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι 10 πιο πολυαναμενόμενοι δίσκοι, που έχουν ήδη ανακοινωθεί και περιμένουμε με ανυπομονησία μέσα στο 2022.

Aaliyah – Unstoppable (Ιανουάριος 2022)

21 χρόνια μετά από τον πρόωρο θάνατο της Aaliyah το 2001, θα έχουμε επιτέλους στα χέρια μας τον πρώτο μεταθανάτιο δίσκο της, με τίτλο Unstoppable. Προς το παρόν έχει κυκλοφορήσει μόνο ένα τραγούδι, μια συνεργασία με τον The Weeknd με τίτλο “Poison”. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει πολλές ακόμα συνεργασίες -με τους Drake, Snoop Dogg, Future και Ne-Yo. Η Aaliyah είχε ηχογραφήσει τα περισσότερα κομμάτια λίγο καιρό πριν πεθάνει, ενώ ο θείος της Aaliyah, που ανακοίνωσε και την κυκλοφορία του άλμπουμ μέσα στον Ιανουάριο, περιέγραψε τον δίσκο ως “vintage R&B με πολύ δυνατά φωνητικά”. Και δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από την “πριγκίπισσα” της R&B που παραμένει επίκαιρη όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Stromae – Multitude (4 Μαρτίου 2022)

Ο Βέλγος hitmaker, που έκανε όλο τον κόσμο να χορεύει με το Alors on Danse πριν από περίπου μία δεκαετία, επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο άλμπουμ του, “Multitude”, στις 4 Μαρτίου 2022. Μετά από μία απουσία που διήρκησε περίπου 7 χρόνια -κατά τα οποία ο τραγουδιστής προσπάθησε να διαχειριστεί τον αντίκτυπο που είχε στην ψυχική υγεία του η τεράστια επιτυχία του «Racine carrée» το 2013- ο Stromae επιτέλους επιστρέφει με τον πιο εξομολογητικό δίσκο του μέχρι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑL’enfer: Ο Stromae επιστρέφει με ένα άκρως προσωπικό κομμάτι για τη ψυχική υγεία12.09.2018

Placebo, Never Let Me Go (25 Μαρτίου 2022)

Οι Placebo επίσης επιστρέφουν μετά από 7 χρόνια απουσίας, αφού το τελευταίο studio άλμπουμ τους, Loud Like Love, είχε κυκλοφορήσει το 2013. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ακούσαμε το τρίτο single του νέου άλμπουμ, το πολύ δυνατο και ελπιδοφόρο Try Better Next Time, ενώ έχουμε ήδη ακούσει και αγαπήσει το Beautiful James (ωδή στο μη-ετεροκανονικό έρωτα που μας θύμισε γιατί αγαπάμε τόσο τους Placebo) και το επίσης πολύ καλό Surrounded by Spies. Μένει λοιπόν να δούμε τι μάς επιφυλάσσει το αγαπημένο μας συγκρότημα για το 2022.

Madrugada – Chimes at Midnight

Πριν από δύο χρόνια, η επανένωση των Madrugada με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το «Industrial Silence», ενθουσίασε τους Έλληνες θαυμαστές του νορβηγικού συγκροτήματος. Φέτος ακόμα πιο χαρούμενους θα μας κάνει η συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο στις 24 Σεπτεμβρίου και φυσικά το νέο άλμπουμ τους. Προς το παρόν έχουμε ακούσει τέσσερα τραγούδια από το πολυαναμενόμενο Chimes at Midnight, τα «Nobody loves like I do», «Dreams at Midnight», «The World could be Falling Down» και “Ecstacy”, που μάς έκαναν να ανυπομονούμε ακόμα πιο πολύ.

Rosalía – Motomami

Μόνο ένα τραγούδι έχει κυκλοφορήσει προς το παρόν από το νέο άλμπουμ της Rosalia, με τίτλο “Motomami”. Το κομμάτι αυτό δεν είναι άλλο από το “La Fama”, μία συνεργασία με τον The Weeknd, που δίνει τον τόνο για το πολυαναμενόμενο επόμενο βήμα της, μετά το πολυβραβευμένο El Mal Querer. Συνδυάζοντας την πλούσια latin παράδοσή της με τον χαρακτηριστικό urban ήχο της, η Rosalia ετοιμάζεται να κατακτήσει το 2022 με τον πιο “προσωπικό και αποκαλυπτικό δίσκο” της μέχρι τώρα.

*Φυσικά, με ανυπομονησία περιμένουμε και τις νέες δισκογραφικές δουλειές του Earl Sweatshirt (Sick!), της εκπληκτικής Mitski που επιστρέφει με το Laurel Hell, του Jack White (Fear of the Dawn / Entering Heaven Alive) και του Shamir (Heterosexuality), ενώ ακόμα δεν έχουμε εγκαταλείψει τις ελπίδες μας για νέα μουσική από την Rihanna, τον Frank Ocean, τη Sky Ferreira, τον Kendrick Lamar και τον Kid Cudi (που είναι πιο κοντά σε νέο άλμπουμ από τους υπόλοιπους).

+ 5 ελληνικά πολυαναμενόμενα άλμπουμ

Naxatras – «IV» (25 Φεβρουαρίου 2022)
Naxatras - «IV», Artwork by CHRIS RW

Naxatras – «IV», Atwork by CHRIS RW

Το ελληνικό psychedelic rock συγκρότημα μάς έχει ήδη χαρίσει τρία απίστευτα άλμπουμ, που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό. Όσο ετοιμάζονται για την ευρωπαϊκή περιοδεία τους, εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία το τέταρτο άλμπουμ τους, IV. Με περίπου 6 χρόνια εμπειρίας και στο ζενίθ της δημιουργικότητάς τους, οι Naxatras θα μας συστηθούν για πρώτη φορά ως κουαρτέτο, αφού στη μπάντα θα προστεθεί ο Παντελής Κάργας στα πλήκτρα. Στο “IV” το συγκρότημα θα επικεντρωθεί περισσότερο στο storytelling, αλλά και στο μουσικό και συνθετικό κομμάτι, παίρνοντας έμπνευση από το 70s progressive rock. Το πρώτο τους single, Journey to Narahmon, ένα μαγικό κομμάτι 6 λεπτών με αναφορές στους Pink Floyd και τον Στίβεν Γουίλσον, μάς έδωσε μία πρώτη γεύση από τον δίσκο -η οποία ήταν πολλά υποσχόμενη.

Φοίβος Δεληβοριάς


Ο νέος δίσκος του Φοίβου Δεληβοριά, που όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του έρχεται μέσα στο 2022, θα περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αγαπημένα μας πρόσφατα τραγούδια του Φοίβου, αλλά και μερικά που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει. Συγκεκριμένα, ο άτιτλος ακόμη δίσκος περιλαμβάνει το “Μόνο Ψέμματα” που έχουμε ακούσει και αγαπήσει ήδη από το 2020, το “Απόψε είμαι κοντά σου” που ακούσαμε για πρώτη φορά στις συναυλίες αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, το “Είσαι ένας λόγος” που παρουσίασε στο “Μουσικό Κουτί” και φυσικά το συγκλονιστικό τραγούδι που ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραψε για την Ελένη Τοπαλούδη. Μένουν 5 ακόμη τραγούδια που δεν έχουμε ακούσει και μάς κάνουν να ανυπομονούμε για τον δίσκο αυτό.

Theodore – The Voyage (Μάρτιο 2022)

Τέσσερα χρόνια μετά το αριστουργηματικό, σχεδόν κινηματογραφικό και άκρως ατμοσφαιρικό Inner Dynamics, ο Theodore επιστρέφει με νέο δίσκο. Με τίτλο “The Voyage”, ο δίσκος θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο από τη United We Fly. Πρόκειται για ένα concept album, αποτελούμενο από έξι συνολικά μουσικά κεφάλαια, που θα αφηγούνται ένα ταξίδι στο διάστημα -αλληγορία για την εξέλιξη του ανθρώπου. Έχουμε πάρει ήδη μία πρώτη γεύση μέσα από το “Man and his Tools”, ένα δυστοπικό κομμάτι βγαλμένο από το «Space Odyssey», που μιλά για τα εργαλεία που ανέπτυξαν οι άνθρωποι για να απομακρυνθούν από τη Γη, την οποία τελικά κατέστρεψαν με τα ίδια μέσα. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο πρότζεκτ και ανυπομονούμε να ακούσουμε περισσότερα την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στο six d.o.g.s.

Kristof
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kristof (@kristoflamp)


Πριν από δύο χρόνια, ο συνθέτης και performer Kristof μας ενθουσίασε με το “Talk Show”, ένα concept album με παιχνιδιάρικο 80s ήχο, στοιχεία γερμανικού καμπαρέ, που έμοιαζε με το πιο ποπ talk show που έχουμε ποτέ ακούσει. Μπορεί να μην ξέρουμε πολλά για το νέο δισκογραφικό βήμα του Kristof -πέρα από το ότι θα είναι ο πρώτος ελληνόφωνος δίσκος του, γεγονός από μόνο του πολύ ενδιαφέρον. Σύμφωνα με μία πρόσφατη δημοσίευση του στο Instagram, το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Inner Ear Records, κι εμείς ανυπομονούμε να το ακούσουμε.

Μαρίνα Σάττι (Μάρτιος 2022)
Μαρίνα Σάττι, ColorsXStudios

Μαρίνα Σάττι, ColorsXStudios

Τέσσερα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της, «Μάντισσα», η Μαρίνα Σάττι επέστρεψε το 2021 με δύο νέα τραγούδια, το «PALI» και το «Πόνος Κρυφός» -που μάλιστα ήταν το πρώτο ελληνόφωνο κομμάτι που ακούστηκε στην ιστορία του “Colors”, του διάσημου βερολινέζικου καναλιού με διεθνή απήχηση. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι το 2022 θα είναι η χρονιά που θα ακούσουμε τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο της μουσικού που μας έχει χαρίσει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια των τελευταίων χρόνων. Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο από την Walnut Entertainment και φυσικά θα περιλαμβάνει τα “PALI” και “Πόνος Κρυφός”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ21 ελληνικά και ξένα albums που θα θυμόμαστε από το 202112.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b