MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Moby Dick – το μιούζικαλ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Christmas Theater

Το πέμπτο πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο στην ιστορία, ο «Moby Dick», μετατρέπεται από τους Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γιάννη Κακλέα σε ένα μουσικοθεατρικό υπερθέαμα και «ζωντανεύει» στη σκηνή του Christmas Theater.

Monopoli Team

Στις 10 Απριλίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις στο Christmas Theater για το έργο «Moby Dick – το μιούζικαλ» του Δημήτρη Παπαδημητρίου που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια κοινού και κριτικής.

Το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μεταμορφώθηκε αριστοτεχνικά σ’ ένα συναρπαστικό υπερθέαμα που περικλείει τη λογοτεχνία, τη μουσική, το θέατρο και τον χορό, με θαυμάσια σκηνικά και την πιο σύγχρονη τεχνολογία των «Ολογραμμάτων». Πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική μουσική υπερπαραγωγή, ένα  περιπετειώδες μουσικό και φιλοσοφικό υπερθέαμα διεθνών προδιαγραφών, για όλη την οικογένεια.

«Moby Dick – το μιούζικαλ»: Ένα περιπετειώδες μουσικό και φιλοσοφικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια

Ο Moby Dick «βουτάει» ξανά από τη σκηνή στον ωκεανό της Μουσικής και  υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι στις θάλασσες και στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, με μια απόλυτα πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μουσική σύνθεση αλλά και παραγωγή.

Μια κατάρα. Ένας οιωνός. Ένα ανθρωποφάγο κήτος. Ένα δαιμονικό, παράξενο παραμύθι-περιπέτεια ή ένα φιλοσοφικό εργαστήρι ιδεών; Μπορεί το κυνήγι μιας φάλαινας να κλείνει μέσα του όλες τις περίπλοκες λειτουργίες του ανθρώπινου νου και την ανάγκη του ανθρώπου να πολεμάει τα όρια του; Τον ίδιο τον θεό του;

Το μιούζικαλ (διασκευή-λιμπρέτο και μουσική σύνθεση) του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα είναι ένα «φαλαινώδες» σε μέγεθος εγχείρημα. Ένα λιμπρέτο 29.198 λέξεων, 23 ερμηνευτών επί σκηνής και 12 μουσικών ζωντανά 430 ωρών πρόβας και 250 ωρών μουσικής διδασκαλίας.

Ακόμα 135 κοστούμια, αμέτρητες αλλαγές σκηνών, 70 τετραγωνικά οθόνη ολογραφικής προβολής, 96 τετραγωνικά LED οθόνη και εντυπωσιακές ολογραμματικές προβολές και 3D videos έρχονται να συναρπάσουν και να χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία στο κοινό, εναρμονισμένη με το παγκόσμιο αριστούργημα του Χέρμαν Μέλβιλ.

Μια πολυεπίπεδη ιστορία, μια περιπέτεια που κόβει την ανάσα, με μια βαθιά φιλοσοφική διάσταση

Η επική σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα ζωντανεύει το τεράστιο μουσικό και θεατρικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της πόλης, με τη ζωντανή ορχήστρα υπό τη έμπειρη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη, τα μυθικά σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, τα επιβλητικά κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδίρη, τις ευφάνταστες χορογραφίες της Αγγελικής Τρομπούκη, τους μοναδικούς φωτισμούς της Στέλλας Κάλτσου που συνοδεύονται από τα εντυπωσιακά και καινοφανή στο ελληνικό θέατρο ολογράμματα και 3D animation του Candyshop VFX (Ευάγγελου Κουλουκύθα) σε συνεργασία με τον Hashem Alshaer, Visual Effects Director της CandyshopVFX “The Division” και Art Direction video υλικών του Στάθη Αθανασίου που ξεπερνούν τα μέχρι τώρα γνωστά θεατρικά τεχνολογικά δεδομένα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χέρμαν Μέλβιλ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Μουσική Διεύθυνση: Αλέξιος Πρίφτης
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Χορογραφία: Αγγελική Τρομπούκη

Παίζουν: Μπάμπης Βελισσάριος, Θοδωρής Βουτσικάκης, Αιμιλιανός Σταματάκης, Ιβάν Σβιτάιλο, Νίκος Σπανάτης, Νικόλας Καραγκιαούρης, Θοδωρής Μπουζικάκος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Βλάχος Αντώνης, Jerome Kaluta, Λίνος Μάνεσης, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Σαμουήλ Ακίνολα, Ορφέας Τσαρέκας, Αλέξανδρος Ψυχράμης, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Δημήτρης Σταματελόπουλος

Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη VIP: 68 €. Ζώνη Α: 58 €. Ζώνη Β: 48 €. Ζώνη C: 38 €. Ζώνη D: 28 €. Ζώνη E: 18 €. ΑμεΑ, Ανεργίας: 13 €. Συνοδός ΑμεΑ: 18 €. Ισχύουν ειδικές τιμές για τους Φίλους της Στέγης.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 15 Φεβρουαρίου έως 17 Απριλίου 2022
Πληροφορίες: Προπώληση – πληροφορίες: οnassis.org, τηλ. 210 9005800
Παραστάσεις: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο, ώρα 20:00. Κυριακή ώρα 19:00.
Διασκευή: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Βοηθός Σκηνοθετη: Feli Moschos
Link Εισιτηρίων: https://www.onassis.org/el/whats-on/moby-dick/
Πληροφορίες Χώρου: Christmas Theater, Λεωφόρος Βεΐκου 139. Τηλ: 211 7701700. Ε: [email protected] | https://ct.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b