
Monopoli Team
28.12.2021
Υλικά
Εκτέλεση
- 6 ασπράδια αυγών
- 1 και 1/2 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κορν φλάουερ
- 1 κ. γλ. λευκό ξύδι
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης
- 2 κούπες κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
- Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντα

- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Μόλις αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες κορυφές ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
- Αυτό θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το ξύδι.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρέγκα με μια κουταλιά σε κύκλο διαμέτρου περίπου 20 εκ.
- Θα απλώσει και λίγο στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 ° για τα πρώτα 15 λεπτά και στους 110 ° για μια ώρα.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρέγκα μέσα σ αυτόν.
- Χτυπάμε τη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και απλώνουμε πάνω στην κρύα πλέον μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τα φρούτα και τα φύλλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSoft cookies με κομματάκια λευκής σοκολάτας και καραμέλα από το food blog Xenias foodstories12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
6 φθινοπωρινά trends που μπορείτε να φορέσετε από τώρα
To μυστικό των makeup artists για λαμπερή βάση στο μακιγιάζ
Tips για να καταπολεμήσετε την ξηρή όψη της επιδερμίδας σας
Η Καρολίνα Μαρίν πέρασε 10 ώρες τη μέρα σε αποκατάσταση για το 10ο χρυσό της καριέρας της
Γιατί οι γυναίκες δεν χρησιμοποιούνται ως δείγματα σε έρευνες για τις αθλητικές μελέτες;
Καλές επιδόσεις και πανευρωπαϊκές πρωτιές για τον ελληνικό τουρισμό
Πώς λειτουργεί το πρώτο ρομποτικό μίνι μάρκετ στην Ελλάδα
Conde Nast Traveller: 8 «κρυμμένα» νησιά – διαμάντια της Ελλάδας που αξίζει να ανακαλύψετε
ΗΠΑ: Η Google θα διαγράφει τα στοιχεία εντοπισμού γυναικών που ψάχνουν κλινικές αμβλώσεων
Κιμαδόπιτα από το food blog supermum_of_twinboys