ΣΥΝΤΑΓΗ
Πάβλοβα από το food blog Xenias foodstories
Πάβλοβα, το γλυκό που θα σας γοητεύσει και θα σας χαρίσει ακόμη περισσότερη…γλύκα αυτές τις γιορτινές ημέρες!
Monopoli Team
28.12.2021
Υλικά
- 6 ασπράδια αυγών
- 1 και 1/2 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κορν φλάουερ
- 1 κ. γλ. λευκό ξύδι
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης
- 2 κούπες κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
- Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντα
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Μόλις αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες κορυφές ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
- Αυτό θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το ξύδι.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρέγκα με μια κουταλιά σε κύκλο διαμέτρου περίπου 20 εκ.
- Θα απλώσει και λίγο στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 ° για τα πρώτα 15 λεπτά και στους 110 ° για μια ώρα.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρέγκα μέσα σ αυτόν.
- Χτυπάμε τη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και απλώνουμε πάνω στην κρύα πλέον μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τα φρούτα και τα φύλλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSoft cookies με κομματάκια λευκής σοκολάτας και καραμέλα από το food blog Xenias foodstories12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Βασιλιάς Κάρολος: Ενημερώνονται συνεχώς τα σχέδια της κηδείας του λόγω της υγείας του
Εκατομμύρια άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι έχουν ένα χαρακτηριστικό στο πρόσωπο τους που τους καθιστά «μεταλλαγμένους»
Η Έμμα Στόουν θα ήθελε να την αποκαλούν με το αληθινό της όνομα
Αρεόπολη: Απόδραση στην ιστορική πολιτεία της Μάνης
6 τρόποι να ενσωματώσεις το λεοπάρ στην ανοιξιάτικη ντουλάπα σου
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Η Μαρία Χάνου επιστρέφει για μια guest εμφάνιση
Tuborg: Νέο διαφημιστικό σποτ με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπένο, υπό τους ρυθμούς της “Ανισόπεδης Ντίσκο”
Φενγκ Σούι: Πώς θα χαρίσεις στο σπίτι σου έναν «αέρα» ανανέωσης αυτό το καλοκαίρι
Οι Unboxholics στην εκπομπή Watch Next της COSMOTE TV
Farewell / Εν τόπω χλοερώ, από την ομάδας Ντουθ στο Θέατρο 104