Chef's Tips
Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με κάστανο & κουβερτούρα από την food blogger Marysgramm
Οι πιο λαχταριστές, γιορτινές, σοκολατένιες μπουκιές!

Monopoli Team
19.12.2021
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 140 γρ κάστανα βρασμένα & καθαρισμένα
- 50 γρ φιστίκια Αιγίνης και έξτρα για την επικάλυψη ( καθαρισμένα και χοντροκομμένα )
- 50 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ χοντροκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- τρούφα
- καρύδια χοντροκομμένα
- 170 γρ πραλίνα

Σπάστε την κουβερτούρα σε ένα βαθύ σκεύος . Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μέλι να ζεσταθούν. Πριν αρχίσει ο βρασμός ρίξτε την κρέμα γάλακτος μέσα στην σπασμένη κουβερτούρα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Στην συνέχεια, ρίξτε τα μπισκότα, τα κάστανα, το κονιάκ πάνω στα μπισκότα, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και ανακατέψτε με μία σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά. Τέλος βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Μετά από 3 ώρες, βάλτε σε ένα δίσκο τα καρύδια, την τρούφα και αν θέλετε φυστίκια Αιγίνης, σχηματίστε μικρά μπαλάκια και καλύψτε τα με τρούφα ή καρύδια και φιστίκια. Βγαίνουν περίπου 25 τρουφάκια και συντηρούνται στο ψυγείο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #180: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Βella Ciao#31: Ο καλλιτέχνης στο μεταίχμιο μεταξύ λογικής και τρέλας
Γιατί οι παρέες γράφουν ιστορία τα καλοκαίρια;
Καλοκαίρι με παιδιά: 5 +1 στέκια για μια τέλεια οικογενειακή έξοδο
Family Weekend: 4 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Τα ελληνικά νησιά που ξέρουν πώς να γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο
Bella Ciao#30: Η σοφία της Κίρκης…
Η Παναγία όπως την ύμνησαν σπουδαίοι ποιητές
Θανάσης Ρεντζής: Αντίο σε έναν πρωτοπόρο του ελληνικού κινηματογράφου