MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PETS

Πώς θα κάνουμε το roadtrip με τους τετράποδους φίλους μας μία ξεχωριστή εμπειρία;

Τώρα που πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων, όσοι έχουν κατοικίδια αρχίζουν να σκέφτονται πως θα γίνει το ταξίδι τους με το αυτοκίνητο πιο ευχάριστο, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα σκυλάκια τους. Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη θέση για τον τετράποδο φίλο σας και τι μουσική θα βοηθούσε να ακούτε;

Photo by Ana do Amaral on Unsplash
Photo by Ana do Amaral on Unsplash
Monopoli Team

Αυτά μας αποκαλύπτει η νέα έρευνα του Compare the Market και μας τονίζει πως, για να έχουμε ένα όμορφο και ευχάριστο roadtrip, πρέπει να έχουμε πάνω από όλα έναν ευχαριστημένο σκύλο! Ποια είναι λοιπόν, η καλύτερη θέση για τον τετράποδο φίλο μας και τι μουσική πρέπει να ακούμε κατά τη διάρκεια του roadtrip;

Τα ευρήματα της έρευνας

Το Compare the Market μίλησε με την Clinical Animal Behaviorist, Rachel Rodgers MSc, BSc (Hons), PGCE για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας κατάφεραν να προσδιορίσουν τις θέσεις του αυτοκινήτου, στις οποίες ένιωθαν πιο άνετα οι τετράποδοι φίλοι που πήραν μέρος στην έρευνα. Η μελέτη διεξήχθη με τέσσερις διαφορετικές ράτσες σκύλων διαφορετικών μεγεθών, ενώ χρησιμοποιήθηκε μία συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών, για να προσδιοριστεί σε ποιες θέσεις του αυτοκινήτου κουνούσαν την ουρά τους και σε ποιες αυξάνονταν περισσότερο οι καρδιακοί παλμοί τους.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα σκυλιά ένιωθαν πιο άνετα σε θέσεις όπου έβλεπαν τον ιδιοκτήτη τους, με τους καρδιακούς παλμούς τους να μειώνονται κατά 6,8% στο μπροστινό κάθισμα και κατά 9,5% στο πίσω δεξιά κάθισμα, σε σύγκριση με τον μέσο καρδιακό τους ρυθμό.

Αντίθετα, τα σκυλιά ένιωθαν πιο άβολα όταν ήταν στο πορτμπαγκάζ, με τον ιδιοκτήτη τους εντελώς εκτός οπτικού πεδίου, όπου οι καρδιακοί τους παλμοί σημείωναν αύξηση 20,4% από τον μέσο καρδιακό ρυθμό τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η καλύτερη θέση για τον τετράποδο φίλο μας είναι το πίσω δεξιά κάθισμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η καλύτερη θέση για τον τετράποδο φίλο μας είναι το πίσω δεξιά κάθισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Meet Market: Μια 10ήμερη χριστουγεννιάτικη αγορά για ψώνια, μουσική και street food12.09.2018

Γιατί όμως οι καρδιακοί παλμοί τους ανεβαίνουν όταν δεν έχουν οπτική επαφή με τον ιδιοκτήτη τους; Η γνώμη των ειδικών καταλήγει πως για τους τετράποδους φίλους μας, οι άνθρωποι είναι συχνά η κύρια κοινωνική τους σύνδεση και έτσι το να τους αποχωριστούν για ένα roadtrip, ειδικά το να βρίσκονται απομονωμένοι στο πορτμπαγκάζ, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο και να τους δημιουργήσει άγχος.

Η σημασία της μουσικής για ένα ευχάριστο roadtrip

Ο Stephen Zeller, Γενικός Διευθυντής Γενικής Ασφάλισης στο Compare the Market, δήλωσε: «Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των εορταστικών περιόδων, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη σας την ασφάλεια και την ευημερία του σκύλου σας, την ασφάλεια για το αυτοκίνητό σας, τι είδους μουσική ακούτε και να διασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία ελέγχεται».

Εάν ένα μεγάλο roatrip είναι αναπόφευκτο και ο σκύλος σας έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ενόχλησης, η έρευνα προτείνει ότι η μουσική με 50 ή 60 χτύπους το λεπτό, είναι η καλύτερη για να μένει ο σκύλος σας χαλαρός.

Τα δεδομένα για τους καρδιακούς παλμούς ανά λεπτό σε ένα τραγούδι που κρατά τα σκυλιά ήρεμα ελήφθησαν από την Dr Christie Cornelius. Μιλώντας στο PetMD, είπε: “Χρησιμοποιώντας περιλαίμια παρακολούθησης καρδιακών παλμών, μελετήσαμε τέσσερις διαφορετικές ράτσες σκύλων διαφορετικών μεγεθών για να καθορίσουμε σε ποιες περιοχές του αυτοκινήτου αισθάνονται περισσότερο και λιγότερο άνετα. Πήραμε τον μέσο καρδιακό ρυθμό τους και τους τοποθετήσαμε σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές του αυτοκινήτου: μπροστινό κάθισμα, πίσω κάθισμα (με και χωρίς θέα του ιδιοκτήτη) και το πορτμπαγκάζ σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις για να παρακολουθήσουμε τις διαφορές στον καρδιακό ρυθμό”.

Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα, το Compare the Market δημιούργησε την λίστα αναπαραγωγής «Pooch Perfect Cars» στο Spotify με τραγούδια όπως το Ronan από την Taylor Swift και το Hallelujah του Leonard Cohen, που είναι ιδανικά για να βοηθήσουν τον σκύλο σας να αισθάνεται άνετα στο ταξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο εντυπωσιακό νέο ξενοδοχείο Bulgari στο Παρίσι είναι μία όαση κομψότητας12.09.2018

Για να κατεβάσετε τη playlist και να μάθετε περισσότερες συμβουλές από ειδικούς για το πώς να ταξιδέψετε καλύτερα με το κατοικίδιό σας, επισκεφτείτε το CompareTheMarket.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b