MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Το εντυπωσιακό νέο ξενοδοχείο Bulgari στο Παρίσι είναι μία όαση κομψότητας

Μετά το Μιλάνο, το Λονδίνο και το Ντουμπάι, ο γνωστός οίκος μόδας Bulgari επέκτεινε τις ξενοδοχειακές του επιχειρήσεις και στο Παρίσι, στολίζοντας την πόλη του φωτός με ένα ξενοδοχείο που συνδυάζει την ιταλική φιλοξενία με την γαλλική φινέτσα.

Η πρόσοψη του ξενοδοχείου Bulgari στο Παρίσι. Photo Credits: Antonio Citterio Patricia Viel
Η πρόσοψη του ξενοδοχείου Bulgari στο Παρίσι. Photo Credits: Antonio Citterio Patricia Viel
Monopoli Team

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Antonio Citterio Patricia Viel (ACPV) με έδρα το Μιλάνο, ολοκλήρωσε πριν λίγο καιρό ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο στο Παρίσι, το οποίο υπόσχεται να χαρίσει στους επισκέπτες του ένα νέο είδος ξενοδοχειακής εμπειρίας. Ο λόγος για το ξενοδοχείο Bulgari, το οποίο δεσπόζει στην πόλη του φωτός.

Στην βασική ιδέα του σχεδιασμού του, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν η ιταλική φιλοξενία και η πολυετής εμπειρία του οίκο μόδας στον χώρο του κοσμήματος. Αυτό μεταφράστηκε στην διαφοροποίηση του κτιρίου από την κλασική παριζιάνικη αρχιτεκτονική, και στον εμπλουτισμό μίας από τις πιο γνωστές γωνιές του Παρισιού, με ένα σύγχρονο στυλ.

Το κτίριο και η πρόσοψη του έχουν ανασχεδιαστεί από τον Antonio Citterio Patricia Viel σε συνεργασία με το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Valode & Pistre. Η ομάδα σχεδιασμού χρησιμοποίησε σαφείς αναφορές στην ιταλική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, φέρνοντας στο κτίριο μια νέα ταυτότητα, που όμως ταιριάζει αρμονικά με τα γειτονικά κομψά κτίρια της λεωφόρου του Γεωργίου Ε’.

View this post on Instagram

A post shared by Bvlgari Hotels & Resorts (@bulgarihotels)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Photo World: Συζήτηση με αφορμή τα 50 χρόνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Οι εγκαταστάσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου

Όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους, το κτίριο αποτελείται από 76 δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένου και του εντυπωσιακού ρετιρέ Bulgari, ενός ιδιωτικού διαμερίσματος σχεδόν 400 τετραγωνικών μέτρων, με δικό του πανοραμικό roof garden, το οποίο έχει θέα στα πιο εμβληματικά μνημεία της πρωτεύουσας.

Το Bulgari Hotel Paris διαθέτει επίσης ένα σπα 1.300 τετραγωνικών μέτρων, με μία ημιολυμπιακή πισίνα 25 μέτρων, γυμναστήριο, τζακούζι, 9 αίθουσες σπα και μια σουίτα σπα 65 τετραγωνικών μέτρων.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του, μεγάλη προσοχή δόθηκε και στην παλέτα χρωμάτων και υλικών του ξενοδοχείου. Κύριο μέλημα των δημιουργών ήταν η επίτευξης μίας πιστής ομοιότητας με τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του οίκου μόδας.

Πρωταγωνιστές ήταν το μάρμαρο, οι μεταξωτές ταπετσαρίες τοίχου, ο γρανίτης, και φυσικά τα έπιπλα από ευκάλυπτο, τα οποία ολοκληρώνουν το εσωτερικό του ξενοδοχείου, δημιουργώντας μία κομψή και ταυτόχρονα ζεστή ατμόσφαιρα.

View this post on Instagram

A post shared by Bvlgari Hotels & Resorts (@bulgarihotels)

Η πολυτέλεια του ξενοδοχείου που δεσπόζει στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, μία από τις πιο κεντρικές τοποθεσίες, με απίστευτη θέα στον πύργο του Άιφελ, εκφράζεται τόσο μέσα από τις μικρότερες λεπτομέρειες και τις εγκαταστάσεις του κτιρίου, όσο και μέσα από τη μοναδική προσωπικότητα που αποπνέει ο οίκος μόδας Bulgari.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanksy: Η απόπειρά του να μετατρέψει τη φυλακή όπου κρατούνταν ο Όσκαρ Ουάιλντ σε κέντρο τέχνης12.09.2018

Πηγή

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b