MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Eurovision 2021: Όλα έτοιμα για τον Μεγάλο Τελικό

Οι χώρες που κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό, σε ποια θέση θα διαγωνιστούν και τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ο φετινός Διαγωνισμός Τραγουδιού.

Η πρόκριση της Ελλάδας στον Μεγάλο Τελικό— EBU / THOMAS HANSES
Η πρόκριση της Ελλάδας στον Μεγάλο Τελικό— EBU / THOMAS HANSES
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Μετά τους δύο Ημιτελικούς και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, συμπληρώθηκαν οι 26 χώρες που κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision το Σαββάτου 22 Μαΐου, στο Ρότερνταμ.

Η Ιταλία βρίσκεται στην κορυφή των προβλέψεων και δύσκολα φαίνεται να αλλάζει αυτό. Στην δεύτερη θέση παλεύουν η Μάλτα και η Γαλλία, με την δεύτερη να έχει προκαλέσει διφορούμενες κριτικές.

Α’ Ημιτελικός

Από τον Α’ Ημιτελικό την πρόκριση για τον τελικό έλαβαν η Μάλτα, η Κύπρος, η Νορβηγία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ουκρανία, η Λιθουανία, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Σουηδία και το Βέλγιο.

Το Βέλγιο και το Ισραήλ αποτελούν τις 2 μοναδικές εκπλήξεις του Α’ Ημιτελικού, καθώς παρά τις χαμηλές τους θέσεις στα προγνωστικά κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision.

Οι εμφανίσεις που έκλεψαν τις εντυπώσεις στον Α’ Ημιτελικό

Κύπρος
Έλενα Τσαγκρινού, Κύπρος, Α' Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy— EBU / ANDRES PUTTING

Έλενα Τσαγκρινού, Κύπρος, Α’ Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy— EBU / ANDRES PUTTING

Η Έλενα Τσαγκρινού με το El Diablo και την εντυπωσιακή της εμφάνιση επί σκηνής, εντυπωσίασε το κοινό και δεν αποτέλεσε καθόλου έκπληξη η πρόκριση της στον τελικό. Ήδη από τις πρόβες είχε κερδίσει το κοινό του διαγωνισμού, το οποίο πριν από κάθε εμφάνιση της Κύπρου δείχνει την αγάπη του με ένθερμο και έντονο χειροκρότημα.

Μάλτα
Destiny, Μάλτα, Α' Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy — EBU / ANDRES PUTTING

Destiny, Μάλτα, Α’ Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy — EBU / ANDRES PUTTING

Από την αρχή της φετινής Eurovision η Μάλτα φλερτάρει με την νίκη, όμως η σκηνική παρουσία της συμμετοχής φάνηκε τελικά να μην ενθουσιάζει το κοινό. Η μόλις 18 ετών και ήδη νικήτρια της Junior Eurovision Destiny, ερμήνευσε το Je Me Casse, έναν ύμνο στην γυναικεία δύναμη και αποφασιστικότητα. Η σταθερή και δυναμική φωνή της κέρδισε τις εντυπώσεις όλων και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση στα προγνωστικά. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να ξεπεράσει την επίδοση της Ιταλίας και της Γαλλίας και να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Αζερμπαϊτζάν
Efendi, Αζερμπαϊτζάν, Α' Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy— EBU / ANDRES PUTTING

Efendi, Αζερμπαϊτζάν, Α’ Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy— EBU / ANDRES PUTTING

Η Efendi μας τραγούδησε το Μata Hari και σίγουρα μας ξεσήκωσε με τον ρυθμό του τραγουδιού αλλά και την ερμηνεία της. Το τραγούδι αναφέρεται στην ομώνυμη χορεύτρια και κατάσκοπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και φαίνεται να έχει εντυπωσιάσει το κοινό του διαγωνισμού.

Νορβηγία
TIX, Νορβηγία, Α' Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy— EBU / THOMAS HANSES

TIX, Νορβηγία, Α’ Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy— EBU / THOMAS HANSES

Ο γνωστός για τις μουσικές του επιτυχίες TIX, επέλεξε το ψευδώνυμο αυτό εμπνευσμένος από τον αγώνα του με το σύνδρομο Tourette, που χαρακτηρίζεται από την ξαφνική εμφάνιση τικ. Με το Fallen Angel κατάφερε να συγκινήσει με τον δυναμισμό και την θέλησή του και να κερδίσει τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Β’ Ημιτελικός

Την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν με τον Β’ Ημιτελικό οι συμμετοχές της φετινής Eurovision. Οι χώρες που κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο του τελικού ήταν η Ελβετία, η Ελλάδα, η Φινλανδία, η Βουλγαρία, η Ισλανδία, το Σαν Μαρίνο, η Σερβία, η Πορτογαλία, η Αλβανία και η Μολδαβία.

Τα φαβορί του Β’ Ημιτελικού

Ισλανδία
Daði og Gagnamagnið, Ισλανδία, 2η Πρόβα, Rotterdam Ahoy— EBU / THOMAS HANSES

Daði og Gagnamagnið, Ισλανδία, 2η Πρόβα, Rotterdam Ahoy— EBU / THOMAS HANSES

Οι Daði og Gagnamagnið με το 10 Years κατάφεραν να προκριθούν, προσπερνώντας τις δυσκολίες που τους ήθελαν εκτός του Μεγάλου Τελικού. Η αποστολή της Ισλανδίας βρέθηκε με τα 2 από τα 6 μέλη θετικά στον κορονοϊό και έκανε χρήση του δικαιώματος συμμετοχής στον διαγωνισμό με το βίντεο της πρόβας τους. Αυτή η ατυχία δεν τους στέρησε την θέση στον τελικό, ούτε και την αγάπη του κόσμου για την φετινή συμμετοχή της Ισλανδίας.

Ελβετία
Gjon’s Tears, Ελβετία, Β' Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy — EBU / ANDRES PUTTING

Gjon’s Tears, Ελβετία, Β’ Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy — EBU / ANDRES PUTTING

Είναι αναμφίβολα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Ο Gjon’s Tears με ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό φωνητικό εύρος μας τραγουδά Tout l’univers και εκτός από την θέση στον τελικό, έχει κερδίσει μία θέση στις καρδιές πολλών θεατών.

Ελλάδα
Stefania, Ελλάδα, Β' Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy— EBU / THOMAS HANSES

Stefania, Ελλάδα, Β’ Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy— EBU / THOMAS HANSES

Και όμως, φέτος η ελληνική συμμετοχή με την Στεφανία και το Last Dance, σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου και του Αναστάσιου Ράμμου, κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα και να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικές επιτροπές. Τόσο με την άρτια φωνητική της απόδοση αλλά και με την πρωτοποριακή σκηνική εμφάνιση με green screen που εμπνεύστηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός, κέρδισε το εισιτήριο για τον τελικό.

Σαν Μαρίνο
Senhit, Σαν Μαρίνο, Β' Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy— EBU / ANDRES PUTTING

Senhit, Σαν Μαρίνο, Β’ Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy— EBU / ANDRES PUTTING

Με εκκεντρική σκηνική παρουσία και την εμφάνιση έκπληξη του διεθνώς αναγνωρισμένου Flo Rida, το Σαν Μαρίνο με την Senhit και το Adrenalina έλαβε μία από τις πολυπόθητες θέσεις στον τελικό. Ήταν από τις ευχάριστες στιγμές του Β’ Ημιτελικού, κάνοντας μας να τραγουδάμε “You’re my adrenalina”

Μολδαβία
Natalia Gordienko, Μολδαβία, Β' Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy — EBU / ANDRES PUTTING

Natalia Gordienko, Μολδαβία, Β’ Ημιτελικός, Rotterdam Ahoy — EBU / ANDRES PUTTING

Φέτος η συμμετοχή της Μολδαβίας με την Natalia Gordienko έχει ελληνική υπογραφή, με το τραγούδι «Sugar», σε σύνθεση Δημήτρη Κοντόπουλου, και σκηνική παρουσία του Φωκά Ευαγγελινού. Είναι ένα από τα outsider του διαγωνισμού, που κατάφερε να πάει κόντρα στα προγνωστικά και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision: Οι 10 πιο αστείες και εκκεντρικές εμφανίσεις της τελευταίας δεκαετίας12.09.2018

Από τις 5 ιδρύτριες χώρες που κάθε χρόνο απολαμβάνουν το πλεονέκτημα να προκρίνονται απευθείας στον τελικό, η Ιταλία με τους Måneskin και το τραγούδι Zitti e Buoni είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, με την Barbara Pravi της Γαλλίας και το Voila να ακολουθεί.

Η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ισπανία βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις, καθώς φαίνεται να μην έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ολλανδία, η οποία επίσης βρίσκεται αυτόματα στον τελικό ως διοργανώτρια χώρα, αλλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με την φετινή συμμετοχή της.

Måneskin, Ιταλία, 2η Πρόβα, Rotterdam Ahoy — EBU / ANDRES PUTTING

Måneskin, Ιταλία, 2η Πρόβα, Rotterdam Ahoy — EBU / ANDRES PUTTING

Αναλυτικά, οι 26 χώρες θα εμφανιστούν με αυτή την σειρά:
  1. Κύπρος
  2. Αλβανία
  3. Ισραήλ
  4. Βέλγιο
  5. Ρωσία
  6. Μάλτα
  7. Πορτογαλία
  8. Σερβία
  9. Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Ελλάδα
  11. Ελβετία
  12. Ισλανδία
  13. Ισπανία
  14. Μολδαβία
  15. Γερμανία
  16. Φινλανδία
  17. Βουλγαρία
  18. Λιθουανία
  19. Ουκρανία
  20. Γαλλία
  21. Αζερμπαϊτζάν
  22. Νορβηγία
  23. Ολλανδία
  24. Ιταλία
  25. Σουηδία
  26. Άγιος Μαρίνος

Τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ο τελικός

Λίγες ώρες έχουν μείνει μέχρι τον τελικό και την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή. Ο φετινός τελικός του Μουσικού Διαγωνισμού θα είναι φαντασμαγορικός, με πολλά φαβορί και σίγουρα εκπλήξεις από την ολλανδική παραγωγή. Μία από αυτές είναι και η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου την βραδιά του τελικού. Δεν θα είναι όμως μόνο η Έλενα που θα επιστρέψει στον διαγωνισμό της Eurovision.

Έξι θα είναι οι καλεσμένοι που θα τραγουδήσουν τα νικητήρια τραγούδια τους στο «Rock The Roof Interval»  πάνω σε ταράτσες του Ρότερνταμ. Αυτοί θα είναι οι Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα 2005), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2021: Ποιες είναι οι live εμφανίσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω θετικών κρουσμάτων12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b