MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Eurovision: Οι 10 πιο αστείες και εκκεντρικές εμφανίσεις της τελευταίας δεκαετίας

Κάθε χρόνο ο μουσικός διαγωνισμός μας χαρίζει μοναδικές εμφανίσεις. Άλλες καλές, άλλες κακές και άλλες αστείες και εκκεντρικές.

Buranovskiye Babushki-Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας στην Eurovision το 2012
Buranovskiye Babushki-Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας στην Eurovision το 2012
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Φέτος, ο θεσμός της Eurovision μετράει 65 χρόνια, οπότε μπορούμε να φανταστούμε πόσες αστείες και σίγουρα εκκεντρικές στιγμές μας έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα, την τελευταία δεκαετία μπορούμε να μετρήσουμε 10 επικές τέτοιες στιγμές.

1. Buranovskiye Babushki – Party For Everybody

Οι γνωστές ως γιαγιάδες του Μπουράνοβο, είχαν σίγουρα ξεσηκώσει το κοινό της Eurovision το 2012 με τη διαφορετική συμμετοχή τους Party for everybody. Αυτό φάνηκε και με την 2η θέση που κατέκτησαν στον διαγωνισμό. Ήταν όμως μία από τις αστείες και περίεργες στιγμές του θεσμού που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει. Στην αρχή μας ξεγέλασαν ντυμένες με την παραδοσιακή ρωσική φορεσιά και πιστέψαμε πως θα είναι ένα απλό παραδοσιακό τραγούδι. Όμως, το μπρίο και η ενέργεια τους δεν μπορούσε να κρυφτεί καθώς το τραγούδι εξελίχθηκε σε ένα τέκνο – χορευτικό κομμάτι που μας προσκαλούσε να χορέψουμε.

2. Jedward – Waterline

Το 2012 οι Jedward εμφανίστηκαν στην σκηνή της Eurovision με το τραγούδι Waterline και μία αρκετά εκκεντρική σκηνική παρουσία, αλλά μάλλον όχι όσο εκκεντρική αρέσει στο κοινό, καθώς κατέλαβαν μόλις την 19η θέση. Ιδιαίτερο ντύσιμο, ανήσυχη σκηνική παρουσία, με αποκορύφωμα το φινάλε του τραγουδιού, με τους Jedward να απολαμβάνουν ένα γρήγορο μπάνιο πάνω στην σκηνή του μουσικού διαγωνισμού.

3. Koza Mostra, Αγάθωνας Ιακωβίδης – Alcohol Is Free

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την ελληνική συμμετοχή του 2013 με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη. Το όνομα του τραγουδιού και μόνο ξεσήκωσε συζητήσεις και έστρεψε τα βλέμματα στην συμμετοχή της Ελλάδας χαρίζοντας μας την 6η θέση. Η σκηνική παρουσία ήταν αναμφίβολα εκκεντρική και διαφορετική για τα δεδομένα του διαγωνισμού.

4. Cezar – It’s My Life

Το 2013 η Ρουμανία προσπάθησε μάλλον να μας πείσει πως οι βρικόλακες υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας, επιλέγοντας το τραγούδι It’s My Life, με τραγουδιστή τον Cezar, να την εκπροσωπήσει. Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης φορώντας ένα ένδυμα που παρέπεμπε σε μπέρτα του Δράκουλα και με ένα σκηνικό που θύμιζε κόκκινη σπηλιά, συστήθηκε στο κοινό, το οποίο μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως δεν εκτίμησε την όπερα. Χαρακτηρίστηκε ως αστεία συμμετοχή και άφησε την Ρουμανία στην 13η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈλενα Παπαρίζου: Εμφάνιση – έκπληξη στον φετινό τελικό της Eurovision, 16 χρόνια μετά τη νίκη12.09.2018

5. Who See – Igranka

Η αποστολή του Μαυροβουνίου το 2013 μιλάει από μόνη της. Δύο αστροναύτες να τραγουδούν ραπ και μία κοπέλα από το μέλλον. Περιέργως, ή όχι και τόσο, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Πάντως η συμμετοχή  κατάφερε να μείνει στην μνήμη των fan με την εκκεντρικότητά της.

6. Conchita Wurst – Rise like a Phoenix

Μια καθόλου αστεία αλλά σίγουρα εκκεντρική εμφάνιση που έγραψε ιστορία στην Eurovision ήταν αυτή της Κοντσίτα Βούρστ το 2014. Η συμμετοχή αυτή της Αυστρίας κέρδισε τον διαγωνισμό αλλά και τις καρδιές των eurofan. Φωνητικά ήταν άρτια και το τραγούδι ικανό να συγκινήσει ακόμα και τον πιο δύσκολο θεατή. Η εμφάνιση της Κοντσίτα και του Rise like a Phoenix ήταν κάτι θετικά πρωτόγνωρο στην μέχρι τότε πορεία του θεσμού που σίγουρα δεν άφησε κανέναν αδιάφορο.

7. Netta – Toy

Νικήτρια του διαγωνισμού του 2018 ήταν η εκκεντρική και αμφιλεγόμενη εμφάνιση και επιλογή τραγουδιού του Ισραήλ. Η Netta με το Toy κέρδισε την προσοχή όλων, λέγοντας μας πως δεν είναι το παιχνίδι κανενός. Μια συμμετοχή που συζητήθηκε πολύ και απέδειξε για άλλη μία φορά την αγάπη της Eurovision για τις εκκεντρικές εμφανίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Story of Fire Saga: Στη νέα ταινία του Γουίλ Φέρελ είδαμε την Eurovision που πάντα θέλαμε12.09.2018

8. Hatari – Hatrið mun sigra

Η Ροκ μπάντα Hatari από την Ισλανδία, το 2019 σόκαρε το κοινό της Eurovision με εικόνες πρωτόγνωρες για τον θεσμό. Περίεργα κοστούμια, αλυσίδες και BDSM στοιχεία χαρακτήριζαν την τολμηρή και εκκεντρική συμμετοχή της Ισλανδίας, η οποία έλαβε την 10η θέση.

9. Rodolfo Chikilicuatre – Baila el Chiki-chiki

Μπορεί να μην ανήκει στην τελευταία δεκαετία της Eurovision αλλά στο μακρινό 2008, όμως θα ήταν κρίμα να μην το συμπεριλάβουμε στις πιο αστείες και εκκεντρικές εμφανίσεις του θεσμού. Από την αρχή η Ισπανία ήταν ξεκάθαρη πως στέλνει μία κωμική συμμετοχή, όπως και έκανε, χαρίζοντας γέλιο και διασκέδαση στο κοινό. Βέβαια, αυτό δεν εκτιμήθηκε όσο περίμεναν, καθώς κατέλαβαν μόλις την 16η θέση.

10. Petra Mede and Måns Zelmerlöw- Love, Love, Peace, Peace

Αυτή δεν είναι ακριβώς εκκεντρική συμμετοχή, είναι όμως από τις πιο αστείες στιγμές του Διαγωνισμού Τραγουδιού. Το 2016 οι παρουσιαστές του διαγωνισμού στην Σουηδία, Petra Mede και Måns Zelmerlöw, μας δίδαξαν πως πρέπει να είναι μία συμμετοχή που σίγουρα θα αναδειχτεί φαβορί. Είναι ένα στιγμιότυπο της Eurovision που σίγουρα αξίζει κάποιος να το δει, χαρίζει γέλιο και κάνει μία σύνοψη των πιο εκκεντρικών και αστείων στιγμών του θεσμού. Μας επιβεβαιώνει έτσι, πως ο διαγωνισμός αγαπά τις σατιρικές στιγμές και τις εκκεντρικές εμφανίσεις.

Όπως μπορούμε να καταλάβουμε από την επιτυχία των εκκεντρικών συμμετοχών στην ιστορία του θεσμού, το κοινό της Eurovision αγαπά τις σατιρικές στιγμές και τις διαφορετικές εμφανίσεις. Αυτές οι στιγμές του θεσμού είναι ένα κίνητρο για να τον απολαύσουμε με διάθεση και καλή παρέα. Μένει να δούμε τι μας επιφυλάσσει και φέτος ο διαγωνισμός, το Σάββατο 22 Μαΐου.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b